Autor |
Wiadomość |
 |
camel
|
Wysłany: 2009-08-10, 09:26 jak wyczysciĂŚ nadkole tylnie od wewnÂątrz w 206
|
0
|
|
|
|
na rancie ok rozumiem, ale jak siĂŞ dostaĂŚ bez piaskowania do takiej czĂŞÂści w ksztaÂłcie stozka kolo lampy tylniej ? Piaskowanie nie mam gdzie - a nie wiem czy zapsikaĂŚ tylko jakimÂś fluidolem, czy siĂŞ bawiĂŚ w skrobanie papierkiem na drucie i na to reaktywny - nie mam pomysÂłu bo dostĂŞp tam jest Âżaden, a ruda siĂŞ lekko pojawiÂła ... |
|
|
|
 |
To_mas
|
Wysłany: 2009-08-10, 19:27
|
0
|
|
|
|
a moze jakiÂś odrdzewiacz ? |
|
|
|
|
 |
camel
|
Wysłany: 2009-08-11, 09:31
|
0
|
|
|
|
ale jak juÂż to jaki bo fosolu siĂŞ nie tkne, Âżeby mi zezarÂło bardziej |
|
|
|
 |
To_mas
|
Wysłany: 2009-08-11, 13:43
|
0
|
|
|
|
a nie wiem jeszcze nie miaÂłem przyjemnoÂści uÂżywaĂŚ jakichÂś i poleciĂŚ niestety |
|
|
|
|
 |
shalashaska
|
Wysłany: 2009-08-12, 11:48
|
0
|
|
|

|
Wyczysc ile dasz rady.Potem zaaplikuj to reaktywnym (jak posiadasz) i podkÂładem akrylowym.Potem np.Bollem.Fluidol tez jest dobrym patentem, ponoc najlepszym do nie dostepnych zakamarkĂłw. |
|
|
|
 |
camel
|
Wysłany: 2009-08-13, 08:24
|
0
|
|
|
|
shalashaska - a jakiÂś konkretny preparat moÂżesz poleciĂŚ ?? I ewentualnie gdzie kupujesz bo widzĂŞ, Âże z Krakowa jesteÂś .
Problem z tym 206 jest taki, ¿e by³ ude¿onu ko³o lampy tylniej i goœcie co go sk³adali, przy naci¹ganiu rozerwali blachê na zgrzewach, zasmarkali migomatem i ocynk poszed³ siê paœÌ. A ¿e autko robiê dla siebie to chcia³bym porz¹dnie zabezpieczyÌ . |
|
|
|
 |
shalashaska
|
Wysłany: 2009-08-13, 09:59
|
0
|
|
|

|
camel napisał/a: | shalashaska - a jakiÂś konkretny preparat moÂżesz poleciĂŚ ?? I ewentualnie gdzie kupujesz bo widzĂŞ, Âże z Krakowa jesteÂś .
Problem z tym 206 jest taki, ¿e by³ ude¿onu ko³o lampy tylniej i goœcie co go sk³adali, przy naci¹ganiu rozerwali blachê na zgrzewach, zasmarkali migomatem i ocynk poszed³ siê paœÌ. A ¿e autko robiê dla siebie to chcia³bym porz¹dnie zabezpieczyÌ . |
No napisaÂłem Ci wyÂżej nazwami preparatĂłw.JeÂżeli chlastali ci migomatem to napewno masz tam uszkodzonÂą warstwe ochronnÂą.Postaraj sie wyczysciĂŚ ile dasz rady tÂą spalenizne, na koniec to aj bym potraktowaÂł tam to wszystko odkurzaczem, a co jak szalec to szalec .Jak zaleÂży ci na jakoÂści to walnij reaktywnym, potem podkladem akrylowym a na to Âśrodkiem do konserwacji firmy Boll ktĂłry moim zdaniem jest jednym z najlepszych. |
|
|
|