Autor |
Wiadomo¶æ |
|
camel
|
Wys³any: 2009-08-10, 08:26 jak wyczysciæ nadkole tylnie od wewn±trz w 206
|
0
|
|
|
Pomóg³: 1 raz Posty: 94 Sk±d: Kraków
|
na rancie ok rozumiem, ale jak siê dostaæ bez piaskowania do takiej czê¶ci w kszta³cie stozka kolo lampy tylniej ? Piaskowanie nie mam gdzie - a nie wiem czy zapsikaæ tylko jakim¶ fluidolem, czy siê bawiæ w skrobanie papierkiem na drucie i na to reaktywny - nie mam pomys³u bo dostêp tam jest ¿aden, a ruda siê lekko pojawi³a ... |
|
|
|
|
To_mas
|
Wys³any: 2009-08-10, 18:27
|
0
|
|
|
Pomóg³: 1 raz Posty: 10 Sk±d: ¯ywiec
|
a moze jaki¶ odrdzewiacz ? |
|
|
|
|
|
camel
|
Wys³any: 2009-08-11, 08:31
|
0
|
|
|
|
ale jak ju¿ to jaki bo fosolu siê nie tkne, ¿eby mi zezar³o bardziej |
|
|
|
|
To_mas
|
Wys³any: 2009-08-11, 12:43
|
0
|
|
|
Pomóg³: 1 raz Posty: 10 Sk±d: ¯ywiec
|
a nie wiem jeszcze nie mia³em przyjemno¶ci u¿ywaæ jakich¶ i poleciæ niestety |
|
|
|
|
|
shalashaska
|
Wys³any: 2009-08-12, 10:48
|
0
|
|
|
Pomóg³: 1 raz Posty: 190 Sk±d: Kraków
|
Wyczysc ile dasz rady.Potem zaaplikuj to reaktywnym (jak posiadasz) i podk³adem akrylowym.Potem np.Bollem.Fluidol tez jest dobrym patentem, ponoc najlepszym do nie dostepnych zakamarków. |
|
|
|
|
camel
|
Wys³any: 2009-08-13, 07:24
|
0
|
|
|
|
shalashaska - a jaki¶ konkretny preparat mo¿esz poleciæ ?? I ewentualnie gdzie kupujesz bo widzê, ¿e z Krakowa jeste¶ .
Problem z tym 206 jest taki, ¿e by³ ude¿onu ko³o lampy tylniej i go¶cie co go sk³adali, przy naci±ganiu rozerwali blachê na zgrzewach, zasmarkali migomatem i ocynk poszed³ siê pa¶æ. A ¿e autko robiê dla siebie to chcia³bym porz±dnie zabezpieczyæ . |
|
|
|
|
shalashaska
|
Wys³any: 2009-08-13, 08:59
|
0
|
|
|
Pomóg³: 1 raz Posty: 190 Sk±d: Kraków
|
camel napisa³/a: | shalashaska - a jaki¶ konkretny preparat mo¿esz poleciæ ?? I ewentualnie gdzie kupujesz bo widzê, ¿e z Krakowa jeste¶ .
Problem z tym 206 jest taki, ¿e by³ ude¿onu ko³o lampy tylniej i go¶cie co go sk³adali, przy naci±ganiu rozerwali blachê na zgrzewach, zasmarkali migomatem i ocynk poszed³ siê pa¶æ. A ¿e autko robiê dla siebie to chcia³bym porz±dnie zabezpieczyæ . |
No napisa³em Ci wy¿ej nazwami preparatów.Je¿eli chlastali ci migomatem to napewno masz tam uszkodzon± warstwe ochronn±.Postaraj sie wyczysciæ ile dasz rady t± spalenizne, na koniec to aj bym potraktowa³ tam to wszystko odkurzaczem, a co jak szalec to szalec .Jak zale¿y ci na jako¶ci to walnij reaktywnym, potem podkladem akrylowym a na to ¶rodkiem do konserwacji firmy Boll który moim zdaniem jest jednym z najlepszych. |
|
|
|