Szukaj FAQ Album

Autor Wiadomość
airbrush 
Wysłany: 2009-09-01, 19:44   Galeria airbrush.
0
UP DOWN

Witam moja ostatnia praca, ci¹gle szlifuje umiejêtnoœci jak i cierpliwoœÌ,gdy¿ praca na chiùszczyŸnie nale¿y do samo okaleczania siebie i pracy no ale có¿ zrobiÌ na bez rybiu i rak ryb¹.

Erni 
Wysłany: 2009-09-01, 21:32   
0
UP DOWN

wedÂług mnie usta nieproporcjonalne, coÂś tam w nich nie pasuje. Po za tym jak DLA MNIE git ;) wiadomo mistrzostwo to nie jest, ale ĂŚwicz ĂŚwicz i jeszcze raz ĂŚwicz. Jeszcze dogonimy wymiataczy ;)
pozdrawiam

LoboLoco 
Wysłany: 2009-09-02, 07:47   
0
UP DOWN

Mi siê podoba, jak na pocz¹tki i to nawet bardzo... mo¿e dlatego, ¿e ten portret przypomina mi pewnego znajomego :) mimo ¿e jest wiele b³êdów i zbyt mocnych poci¹gniêÌ, podobaj¹ mi siê odciêcia od szablonu, nie k³uj¹ce w oko... i fajny kontrast... teraz to ju¿ musisz kupiÌ porz¹dny sprzêcik... nie ma wymówek ;)

airbrush 
Wysłany: 2009-09-02, 09:28   
0
UP DOWN

Eh te mocne pociÂągniĂŞcia przewaÂżnie sÂą spowodowane niespodziewanym wytrysiem aero, fakt trza mi lepszego sprzĂŞtu.

Erni 
Wysłany: 2009-09-02, 09:32   
0
UP DOWN

ale tak serio, to ten ziomek z obrazka coÂś w sobie ma... nie wiem co to, byc moze mi tez kogos przypomina, albo go juz gdzies widzialem :D nie wiem

Tadeusz 
Wysłany: 2009-09-02, 09:41   
0
UP DOWN

tak siĂŞ skÂłada, Âże znam tÂą fotkĂŞ i caÂłkiem nieÂźle oddaÂłeÂś jej klimat. MoÂżesz tu zobaczyĂŚ jak portret nie lubi maskowania i ostrych, kontrastowych odciĂŞtych. PowtĂłrzĂŞ za Szalonym Wilkiem, kup sobie lepszy sprzĂŞt, bo ten bĂŞdzie tylko hamowaÂł TwĂłj rozwĂłj. I moÂże chociaÂż brystol, najlepiej ten powlekany ? Bardziej przyÂłoÂżysz siĂŞ do pracy, bo nie bĂŞdzie "i tak do wyrzucenia".

airbrush 
Wysłany: 2009-09-02, 14:38   
0
UP DOWN

Odpowiednia powierzchnia jest doœÌ sporym problemem, na razie u¿ywam 2 sklejonych ze sob¹ kartek bloku rysunkowego,Nie powiem nie jest to zbyt wdziêczna powierzchnia do malowania, raz zastosowa³em du¿o formatowy karton uprzednio zagruntowany farb¹ emulsyjn¹.Jedyny minus to taki ¿e farby trochê lubi¹ siê "œlizgaÌ" na takiej powierzchni.

Tak jak pisaÂłem przy jednej pracy siedzĂŞ okoÂło 5h z powodu sprzĂŞtu ktĂłry muszĂŞ co chwilĂŞ czyÂściĂŚ lub szukaĂŚ przyczyny awarii.
Lecz jestem zdania Âże dla chcÂącego nic trudnego.
Kolejna praca z serii "Z sepiÂą wÂśrĂłd aero"namalowana jakiÂś czas temu.

LoboLoco 
Wysłany: 2009-09-02, 15:09   
0
UP DOWN

Z tym œlizganiem sie farby rzecz polega na tym , ¿e mniej ch³onne powietrze wymaga gêstrzej farby, lub jej mniejszego dawkowania, lub mniejszego ciœnienia , by nie rozdmuchiwaÌ farby, lub wiêkszej odleg³oœci... je¿eli kiedyœ bêdziesz malowa³ jakieœ blaszki lub plastiki to ich ch³onnoœÌ jest rówana zeru, wiêc lepiej od pocz¹tku staraÌ siê próbowaÌ malowaÌ na niech³onnym pod³o¿u...

airbrush 
Wysłany: 2009-09-02, 20:35   
0
UP DOWN

W sumie to juz malowa³em na metalowych powierzchniach lecz stosowa³em farby samochodowe które maj¹ wiêksz¹ "przyczepnoœÌ".Teraz malujê tylko farbami wodno rozcieùczalnymi Auto Air ze wzglêdu na ma³e dziecko.

Tadeusz 
Wysłany: 2009-09-03, 01:12   
0
UP DOWN

nie chcĂŞ CiĂŞ martwiĂŚ, ale Auto Air to farby TOKSYCZNE. WodnorozieĂączalne nie znaczy nieszkodliwe. Tu rĂłwnieÂż obowiÂązkowe sÂą Âśrodki ochrony osobistej. Najmniej szkodliwe sÂą "zwykÂłe" Createxy czy Goldeny.

airbrush 
Wysłany: 2009-09-03, 15:14   
0
UP DOWN

No rozumie lecz w porĂłwnaniu z samochodowymi lakierami ktĂłre oprĂłcz toksycznoÂści emitujÂą szkodliwe opary wyczuwalne, to Auto Air sÂą bezpieczniejsze.

LoboLoco 
Wysłany: 2009-09-03, 15:16   
0
UP DOWN

WÂłaÂśnie rzecz w tym, Âże skĂłra czÂłowieka "otwiera siĂŞ" na wszelkÂą chemiĂŞ w wodorozcieĂączalnych, natomiast rozpuszczalnikowe nie wnikajÂą tak przez pory skĂłry do organizmu...

hlecter
Wysłany: 2009-09-03, 16:01   
0
UP DOWN

z caÂłym szacunkiem ale mĂłwienie Âże ciemniejsze odciĂŞcia to wina tryÂśniecia "aero chinczyka" nie przemawia do mnie bo malujesz farbami czysto pod aerograf stworzonymi, ja maluje chinczykiem, na kartonach zwykÂłymi farbami akrylowymi z tubki i nie mam tego problemu , nie narzekam ale wiem ze moze byc lepiej dlatego mysle nad zakupem profesionalnego aero , nie zwalaj winy na sprzet bo nawet jesli jest to chinczyk to jesli potrafisz sie nim posÂługiwac to efekty bĂŞdÂą zadowalajÂące , nie pĂŞdzel czyni malarza lecz jego doÂświadczenie ĂŚwicz jak najwiecej

airbrush 
Wysłany: 2009-09-03, 16:55   
0
UP DOWN

Ka¿dy siê uczy na b³êdach, mówisz ¿e specjalnie lub z braku doœwiadczenia walno³em te plamki na swojej pracy?Hehe dobre rozbawi³eœ mnie .
Dobrze Âże doszedÂłem samemu do tego co boli mojego chinoaerografa, po prostu iglica jest juz trochĂŞ zuÂżyta i zbyt mocno byÂła wciÂśniĂŞta w dyszĂŞ co owocowaÂło zbyt maÂłym podawaniem farby a w skutek tego gdy na maksa odchylaÂło siĂŞ spusty wystĂŞpowaÂł nagÂły wyciek farby i tyle.

hlecter
Wysłany: 2009-09-03, 21:18   
0
UP DOWN

a czy ja powiedzia³em ¿e Twoim zamiarem by³o prysniecie ciemniej ta farb¹? , opcje by³y 2 albo nie potrafi³es skorzystac z tego b¹dz co b¹dz aerografu albo go zniszczy³eœ , do kogo mo¿esz mieÌ pretensje ¿e sprzêt sie zniszczy³ do bratniego narodu chiùskiego czy do tego ¿e nie by³eœ odpowiednio delikatny przy rozkrêcaniu? nie mówiê ¿e chinczyki to mieszanka tytanu i w³ókien wêglowych ale tez nie jest to wata

airbrush 
Wysłany: 2009-09-04, 14:29   
0
UP DOWN

A no tak mogÂłem byĂŚ delikatniejszy przy wlewaniu do aero farb na bazie nitro(samochodowych) to moÂże uszczelki by byÂły dalej sprawne.
Albo po prostu mniej go uÂżywaĂŚ to moÂże iglica by siĂŞ mnie zuÂżyÂła.
ProszĂŞ ciĂŞ skoĂącz mi tu bajki pociskaĂŚ.
ObsÂługiwaĂŚ siĂŞ aero umie wierz mi i na pewno nie jest to wina zÂłego uÂżytkowania kolego.

hlecter
Wysłany: 2009-09-04, 15:23   
0
UP DOWN

co do nitro to twoja z¹³uga ¿e wykoùczy³eœ uszczelki(wiedzia³eœ z czym pracujesz i zdawa³es sobie sprawe z tego co mo¿na tam wlaÌ , choÌ ja na ten przyk³ad maluje ew6000r wartoœÌ to 90 z³ i jakoœ te uszczelki s¹ tak magicznie pochowane ¿e mi ich nie zezar³o do tej pory) , a co do iglicy to nie chce mi sie komentowac nawet...

malchov 
Wysłany: 2009-09-04, 15:54   
0
UP DOWN

Zaraz, zaraz. DziaÂł "Galeria" sÂłuÂży do prezentowania prac, komentowania ich i dzielenia siĂŞ spostrzeÂżeniami, ewentualnie konstruktywnej krytyki? Czy wymieniamy siĂŞ tu tylko impertynencjÂą? Bo skomentowaĂŚ chciaÂłem obrazek.

Ciekawe to jest. Podejrzewam, ¿e w zamierzeniu mia³o to byÌ "murzyùskie" dziecko. Ale na pierwszy rzut oka wygl¹da jak postaÌ sci-fi. Chyba przez ten przesadny kontrast. Zabrak³o miêkkiego przejœcia miêdzy kolorami, co jest g³ówn¹ zalet¹ airbrushingu. To chyba cieù ma byÌ, tak? To pod nosem i dziel¹ce twarz na pó³? Trochê nienaturalnie to wysz³o za bardzo. Jak umazanie twarzy w jakieœ barwy wojenne. Ale mo¿e takie by³o zamierzenie. Nie wiem, co Artysta "mia³ na myœli". ;) Oczka fajnie wysz³y. Nad draperi¹ wypada³oby jeszcze popracowaÌ. Ogólnie spoko.

LAKIEROWANKO Strona Główna » AIRBRUSH » Galeria Airbrush

Odpowiedz do tematu