Autor |
Wiadomo¶æ |
|
Asellus5
|
Wys³any: 2009-09-18, 17:54 Portret!- On i Ona!
|
0
|
|
|
Pomóg³: 2 razy Posty: 290
|
Do realizmu jeszcze daleka droga przedemna,!!!lecz naranie jest niezle!!
Powiedzcie mi koledzy dlaczego te twarze wygladaja sztucznie?? jakby byly z wosku!!!w czym tkwi problem???--Kolor skory malo naturalny!!!!!!!?????????????----to wiem!!
co jeszcze..............??
|
|
|
|
|
sebsa
|
Wys³any: 2009-09-18, 19:13
|
0
|
|
|
|
jak dobierales kolor skory zamowiles gotowy czy sam mieszales?? |
|
|
|
|
malchov
|
Wys³any: 2009-09-18, 20:40
|
0
|
|
|
|
|
|
|
|
Erni
|
Wys³any: 2009-09-18, 22:13
|
0
|
|
|
Pomóg³: 1 raz Posty: 153
|
¶wietne! jak dla mnie: nos u dziewczyny troszke taki "dziwny" ale o nosach sie nie dyskutuje mo¿e troche cieñ nie taki, sam nie wiem. W powiêkszeniu wygl±da zaje. miniaturka ju¿ troche jak napisa³e¶ "woskowa". mozesz podaæ wymiary? |
_________________ "S± dwie rzeczy nieskoñczone - wszech¶wiat i g³upota ludzka, ale co do tego pierwszego nie jestem pewien"-A.E |
|
|
|
|
hlecter
|
Wys³any: 2009-09-19, 12:48
|
0
|
|
|
Pomóg³: 2 razy Posty: 213
|
jak dla mnie ¶wietnie;d tez mnie ciekawi rozmiar ale co¶ czuje ¿e okolice b2 , pewnie troche czasu zaje³o namalowanie , ehh ciekawe kiedy ja sie tak naucze dobieraæ kolory... |
|
|
|
|
Asellus5
|
Wys³any: 2009-09-19, 17:56
|
0
|
|
|
|
60x80 to wymiary portretu!,czas w miare krotki jak na 2 twarze- 8h i to moze powod tej sztucznosci .
Z kolorami byla jazda! wciaz eksperymentuje i mieszam!czerwony z zoltym,do tego odrobina niebieskiego ,pozniej bialy i wychodzi kolor bazowy zaciemniany brazem,na to jeszcze na koniec transparentny zielony! uffffffffffff i to wszystko!
Dzieki za pochwaly efekty dalszych eksperymentow napewno wam przedstawie;) |
|
|
|
|
hlecter
|
Wys³any: 2009-09-19, 19:14
|
0
|
|
|
Pomóg³: 2 razy Posty: 213
|
nie myli³em sie co do formatu, no niestety odtworzenie koloru skórki to zamulaj±cy proces ....dlatego tez caly czas robie w czerni i bieli co jest staniem w miejscu raczej...ale czasu nie ma:( /kazdy ma chyba swoje receptury na kolor skóry |
|
|
|
|
sebsa
|
Wys³any: 2009-09-19, 19:49
|
0
|
|
|
|
hmm ja jak maloje portrety to tez mieszam ale czerwony z zielonym i zoltym i pozniej ewentualnie czern albo biel wszystko zalezy od twarzuy jaka maluje ale fakt jest jeden ze to bardzo czasochlonne zajecie wymieszam do aero i proba i tak w kolko schodzi sie na tym bardzo duzo czasu i to mnie dobija ,zamowilem dwa razy gotowa kolory transparetne i po prysnieciu mialy zupelnie inny kolor niz zamowilem wiec juz nie zamawiam sam mieszam |
|
|
|
|
Asellus5
|
Wys³any: 2009-09-19, 21:13
|
0
|
|
|
|
Czegos tu nie rozumiem Sebsa! mieszasz czerwony z zielonym co daje ci zolty i dodajesz jeszcze pozniej zoltego i zaciemniasz to czernia lub rozjasniasz biela?? cos mi tu nie gra! |
|
|
|
|
ania
|
Wys³any: 2009-09-19, 22:12
|
0
|
|
|
|
ale dlaczego ¿ó³ty? wydaje mi siê, ze po zmieszaniu czerwonego i zielonego, w opowiednich proporcjach, powstanie co¶ podobnego do br±zowego a jak doda ¿ó³ty to go ³adnie rozja¶ni. owszem, ¿ó³ty powstanie po po³±czeniu czerwonego i zielonego,ale w barwach swiat³a... |
|
|
|
|
sebsa
|
Wys³any: 2009-09-20, 00:33
|
0
|
|
|
|
nie wiem jak tobie ale mi czerwien z zielenia daje braz i to taki ciemny i zolc daje bardziej kolor skory ale i ta trzeba go rozjasnic i nie wiem czego tu nie rozumiesz ale tak jak powiedzal hlecter kazdy ma swoj patent na kolor skory,mozesz sobie zobaczy moje prace i portrety mieszalem tak jak mowie moze procz ostatniego bo to bylo na plexi a to jest inna bajka |
|
|
|
|
malchov
|
Wys³any: 2009-09-20, 03:13
|
0
|
|
|
|
|
|
|
|
Robertop
|
Wys³any: 2009-09-20, 09:30
|
0
|
|
|
|
|
|
|
|
Kanabeer
|
Wys³any: 2009-09-20, 11:55
|
0
|
|
|
|
Cytat: | nie wiecie jak uzyskaæ kolor sraki? |
Widaæ nie tylko ja mia³em bezsenn± noc ,to owocuje bólem g³owy albo dziwnymi postami
Praca ca³kiem zgrabna w powiêkszeniu, oby do przodu.Pozdr. |
|
|
|
|
LoboLoco
|
Wys³any: 2009-09-23, 08:35
|
0
|
|
|
Pomóg³: 13 razy Posty: 657 Sk±d: Silesia
|
Ja kurde lubie sie czepiaæ... nawet bardzo... ale bu¼ki sa miodzio, przytaknê tylko, ¿e sztuczno¶æ mo¿e byæ kwesti± koloru... wygl±da jakby foto by³o robione z filtrem pomarañczowym... reszta jest bardzo spoko. A testowa³e¶ kolor skóry z palety akryli "renesans" o ile sie nie mylê ? kiedy¶ te¿ mia³em tak± my¶l, ¿eby dobraæ kolor skóry przez sprawdzenie fajnych kolorków w programi graficznym jako procentowych zawarto¶ci kolorów RGB lub CMYK... ale to tylko taka wolna my¶l... |
_________________ >>> Airbrush'Lab <<< |
|
|
|
|
Asellus5
|
Wys³any: 2009-10-04, 23:37
|
0
|
|
|
|
Taka mysl tez mi przeszla juz kiedys przez glowe ! ale nie moglem znalezc zadnego programu ktory by po wrzuceniu probki koloru potrafil rozlozyc go na poszczegolne kolory RGB i CMYK i podac procentowa ich zawartosc!! Ale to by bylo za proste i kazdy by mogl tworzyc piekne portrety!;)
Poszedlem swoja droga wzialem od kobiety kilka kolorowych babskich gazet ,wyrwalem z nich kartki z twarzami i kropelkowa metoda prob i bledow spedzilem dzien na szukaniu odpowiednich kolorow i tonacjii ciala! mieszajac ze soba kolory!,i chyba mi sie udalo!:)Efekty zobaczycie wkrotce;) |
|
|
|
|
LoboLoco
|
Wys³any: 2009-10-05, 07:25
|
0
|
|
|
|
Taki program to na pewno fotoshop... nie pracuje na innych ale gimp (darmowy) te¿ powinien podawaæ sk³adowe kolorów conajmniej w 3 systemach (RGB, CMYK, Lab) to jest jedna z podstawowych wiadomo¶æ potrzebnych do retuszu i obróbki zdjêæ.
No to czekamy, czekamy ... |
|
|
|
|
Tadeusz
|
Wys³any: 2009-10-05, 13:41
|
0
|
|
|
|
z tym, ¿e inaczej mieszanie wygl±da cyfrowo, na monitorze, a inaczej w rzeczywisto¶ci, "¿yw±" farb±, gdzie w dodatku ka¿dy producent ma w³asne kolory podstawowe. |
|
|
|
|
LoboLoco
|
Wys³any: 2009-10-05, 13:47
|
0
|
|
|
|
wiadomo, ciê¿ko by by³o dobraæ proporcje co do procenta... chodzi o jak±¶ proporcjê wyj¶ciow±... a mieszanie cyfrowe wcale sie tak nie ró¿ni od rzeczywisto¶ci, dobrze skalibrowany monitor powinien pokazywaæ kolor bardzo dok³adnie, oczywi¶cie trzeba siê kierowaæ raczej palet± CMYK, poniewa¿ ona obcina kolory poza przestrzeni± kolorów niedostêpnych w druku, a dostêpnych przy wy¶wietlaniu RGB lub Lab. |
|
|
|
|
sebsa
|
Wys³any: 2009-11-01, 19:04
|
0
|
|
|
|
mam jeszcze pytanie jakimi farbami malowales ozy chodzi mi o czrny to jest transpatent czy baza ??a no i jaka firma farb |
|
|
|
|
Asellus5
|
Wys³any: 2009-11-01, 22:32
|
0
|
|
|
|
Czarny-rzêsy jest tuszem FW ! i nie jest transparentny. |
|
|
|
|
sebsa
|
Wys³any: 2009-11-02, 04:54
|
0
|
|
|
|
W takim razie mam jeszcze jedno pytanoe,nigdy nie malowalem tusze,trzeba go rozcienczac??a czym sie pozniej czysci aerl??i jak jest z kryciem,polozysz go na kazdy kolor,i jeszcze jedno czy nada sie na plutno?? |
|
|
|
|
Asellus5
|
Wys³any: 2009-11-08, 21:43
|
0
|
|
|
|
Generalnie tusz daje rade! jezeli chcesz dopracowac szczegoly to powinienes rozcienczyc!! aero czysci sie woda!,kryje wszystko! na plutno jak najbardziej! na koszulki zeby kolor byl trwalszy polecam spryskac octem! |
|
|
|
|
PrimoOne
|
Wys³any: 2009-11-10, 11:34
|
0
|
|
|
Pomóg³: 7 razy Posty: 477 Sk±d: Polska / Opole
|
Koszulka nasiaknieta octem jest dobra przeciw komarom na nocke na ryby:P.... |
_________________ www.PrimoArt.pl |
|
|
|
|
kkk
|
Wys³any: 2009-11-17, 12:23
|
0
|
|
|
|
wracaj±c do pracy - bardzo podobaj± mi siê usta,takie swobodne,niewymuszone i nieprzyklejone - o co bardzo trudno,czêsto usta niepotrzebnie wychodz± i wygl±daj± jak doklejone- u Ciebie jest odwrotnie - s± naturalne. Gratuluje!! |
_________________ Trzeba uprzytomniæ sobie, ¿e nawet kiedy wszystko straci sens, znajdziesz przestrzeñ gdzie... |
|
|
|