Szukaj FAQ Album

Autor Wiadomość
Asellus5
Wysłany: 2009-09-18, 18:54   Portret!- On i Ona!
0
UP DOWN

Do realizmu jeszcze daleka droga przedemna,!!!lecz naranie jest niezle!!
Powiedzcie mi koledzy dlaczego te twarze wygladaja sztucznie?? jakby byly z wosku!!!w czym tkwi problem???--Kolor skory malo naturalny!!!!!!!?????????????----to wiem!!
co jeszcze..............??

sebsa
Wysłany: 2009-09-18, 20:13   
0
UP DOWN

jak dobierales kolor skory zamowiles gotowy czy sam mieszales??

malchov 
Wysłany: 2009-09-18, 21:40   
0
UP DOWN

Jak dla mnie w chuj dobrze.

Erni 
Wysłany: 2009-09-18, 23:13   
0
UP DOWN

Âświetne! jak dla mnie: nos u dziewczyny troszke taki "dziwny" ale o nosach sie nie dyskutuje ;) moÂże troche cieĂą nie taki, sam nie wiem. W powiĂŞkszeniu wyglÂąda zaje. miniaturka juÂż troche jak napisaÂłeÂś "woskowa". mozesz podaĂŚ wymiary?

hlecter
Wysłany: 2009-09-19, 13:48   
0
UP DOWN

jak dla mnie Âświetnie;d tez mnie ciekawi rozmiar ale coÂś czuje Âże okolice b2 , pewnie troche czasu zajeÂło namalowanie , ehh ciekawe kiedy ja sie tak naucze dobieraĂŚ kolory...

Asellus5
Wysłany: 2009-09-19, 18:56   
0
UP DOWN

60x80 to wymiary portretu!,czas w miare krotki jak na 2 twarze- 8h i to moze powod tej sztucznosci :sciana: .
Z kolorami byla jazda! wciaz eksperymentuje i mieszam!czerwony z zoltym,do tego odrobina niebieskiego ,pozniej bialy i wychodzi kolor bazowy zaciemniany brazem,na to jeszcze na koniec transparentny zielony! uffffffffffff i to wszystko! :rotfl:
Dzieki za pochwaly efekty dalszych eksperymentow napewno wam przedstawie;)

hlecter
Wysłany: 2009-09-19, 20:14   
0
UP DOWN

nie myliÂłem sie co do formatu, no niestety odtworzenie koloru skĂłrki to zamulajÂący proces ....dlatego tez caly czas robie w czerni i bieli co jest staniem w miejscu raczej...ale czasu nie ma:( /kazdy ma chyba swoje receptury na kolor skĂłry

sebsa
Wysłany: 2009-09-19, 20:49   
0
UP DOWN

hmm ja jak maloje portrety to tez mieszam ale czerwony z zielonym i zoltym i pozniej ewentualnie czern albo biel wszystko zalezy od twarzuy jaka maluje ale fakt jest jeden ze to bardzo czasochlonne zajecie wymieszam do aero i proba i tak w kolko schodzi sie na tym bardzo duzo czasu i to mnie dobija ,zamowilem dwa razy gotowa kolory transparetne i po prysnieciu mialy zupelnie inny kolor niz zamowilem wiec juz nie zamawiam sam mieszam

Asellus5
Wysłany: 2009-09-19, 22:13   
0
UP DOWN

Czegos tu nie rozumiem Sebsa! mieszasz czerwony z zielonym co daje ci zolty i dodajesz jeszcze pozniej zoltego i zaciemniasz to czernia lub rozjasniasz biela?? cos mi tu nie gra!

ania
Wysłany: 2009-09-19, 23:12   
0
UP DOWN

ale dlaczego ¿ó³ty? wydaje mi siê, ze po zmieszaniu czerwonego i zielonego, w opowiednich proporcjach, powstanie coœ podobnego do br¹zowego a jak doda ¿ó³ty to go ³adnie rozjaœni. owszem, ¿ó³ty powstanie po po³¹czeniu czerwonego i zielonego,ale w barwach swiat³a...

sebsa
Wysłany: 2009-09-20, 01:33   
0
UP DOWN

nie wiem jak tobie ale mi czerwien z zielenia daje braz i to taki ciemny i zolc daje bardziej kolor skory ale i ta trzeba go rozjasnic i nie wiem czego tu nie rozumiesz ale tak jak powiedzal hlecter kazdy ma swoj patent na kolor skory,mozesz sobie zobaczy moje prace i portrety mieszalem tak jak mowie moze procz ostatniego bo to bylo na plexi a to jest inna bajka

malchov 
Wysłany: 2009-09-20, 04:13   
0
UP DOWN

nie wiecie jak uzyskaĂŚ kolor sraki?

Robertop 
Wysłany: 2009-09-20, 10:30   
0
UP DOWN

bardzo udana praca!

Kanabeer 
Wysłany: 2009-09-20, 12:55   
0
UP DOWN

Cytat:
nie wiecie jak uzyskaĂŚ kolor sraki?

WidaĂŚ nie tylko ja miaÂłem bezsennÂą noc ,to owocuje bĂłlem gÂłowy albo dziwnymi postami :roll:

Praca caÂłkiem zgrabna w powiĂŞkszeniu, oby do przodu.Pozdr.

LoboLoco 
Wysłany: 2009-09-23, 09:35   
0
UP DOWN

Ja kurde lubie sie czepiaÌ... nawet bardzo... ale buŸki sa miodzio, przytaknê tylko, ¿e sztucznoœÌ mo¿e byÌ kwesti¹ koloru... wygl¹da jakby foto by³o robione z filtrem pomaraùczowym... reszta jest bardzo spoko. A testowa³eœ kolor skóry z palety akryli "renesans" o ile sie nie mylê ? kiedyœ te¿ mia³em tak¹ myœl, ¿eby dobraÌ kolor skóry przez sprawdzenie fajnych kolorków w programi graficznym jako procentowych zawartoœci kolorów RGB lub CMYK... ale to tylko taka wolna myœl...

Asellus5
Wysłany: 2009-10-05, 00:37   
0
UP DOWN

Taka mysl tez mi przeszla juz kiedys przez glowe ! ale nie moglem znalezc zadnego programu ktory by po wrzuceniu probki koloru potrafil rozlozyc go na poszczegolne kolory RGB i CMYK i podac procentowa ich zawartosc!! Ale to by bylo za proste i kazdy by mogl tworzyc piekne portrety!;)
Poszedlem swoja droga wzialem od kobiety kilka kolorowych babskich gazet ,wyrwalem z nich kartki z twarzami i kropelkowa metoda prob i bledow spedzilem dzien na szukaniu odpowiednich kolorow i tonacjii ciala! mieszajac ze soba kolory!,i chyba mi sie udalo!:)Efekty zobaczycie wkrotce;)

LoboLoco 
Wysłany: 2009-10-05, 08:25   
0
UP DOWN

Taki program to na pewno fotoshop... nie pracuje na innych ale gimp (darmowy) te¿ powinien podawaÌ sk³adowe kolorów conajmniej w 3 systemach (RGB, CMYK, Lab) to jest jedna z podstawowych wiadomoœÌ potrzebnych do retuszu i obróbki zdjêÌ.

No to czekamy, czekamy ... :tak:

Tadeusz 
Wysłany: 2009-10-05, 14:41   
0
UP DOWN

z tym, Âże inaczej mieszanie wyglÂąda cyfrowo, na monitorze, a inaczej w rzeczywistoÂści, "ÂżywÂą" farbÂą, gdzie w dodatku kaÂżdy producent ma wÂłasne kolory podstawowe.

LoboLoco 
Wysłany: 2009-10-05, 14:47   
0
UP DOWN

wiadomo, ciê¿ko by by³o dobraÌ proporcje co do procenta... chodzi o jak¹œ proporcjê wyjœciow¹... a mieszanie cyfrowe wcale sie tak nie ró¿ni od rzeczywistoœci, dobrze skalibrowany monitor powinien pokazywaÌ kolor bardzo dok³adnie, oczywiœcie trzeba siê kierowaÌ raczej palet¹ CMYK, poniewa¿ ona obcina kolory poza przestrzeni¹ kolorów niedostêpnych w druku, a dostêpnych przy wyœwietlaniu RGB lub Lab.

sebsa
Wysłany: 2009-11-01, 19:04   
0
UP DOWN

mam jeszcze pytanie jakimi farbami malowales ozy chodzi mi o czrny to jest transpatent czy baza ??a no i jaka firma farb

Asellus5
Wysłany: 2009-11-01, 22:32   
0
UP DOWN

Czarny-rzĂŞsy jest tuszem FW ! i nie jest transparentny.

sebsa
Wysłany: 2009-11-02, 04:54   
0
UP DOWN

W takim razie mam jeszcze jedno pytanoe,nigdy nie malowalem tusze,trzeba go rozcienczac??a czym sie pozniej czysci aerl??i jak jest z kryciem,polozysz go na kazdy kolor,i jeszcze jedno czy nada sie na plutno??

Asellus5
Wysłany: 2009-11-08, 21:43   
0
UP DOWN

Generalnie tusz daje rade! jezeli chcesz dopracowac szczegoly to powinienes rozcienczyc!! aero czysci sie woda!,kryje wszystko! na plutno jak najbardziej! na koszulki zeby kolor byl trwalszy polecam spryskac octem!

PrimoOne 
Wysłany: 2009-11-10, 11:34   
0
UP DOWN

Koszulka nasiaknieta octem jest dobra przeciw komarom na nocke na ryby:P....

kkk
Wysłany: 2009-11-17, 12:23   
0
UP DOWN

wracajÂąc do pracy - bardzo podobajÂą mi siĂŞ usta,takie swobodne,niewymuszone i nieprzyklejone - o co bardzo trudno,czĂŞsto usta niepotrzebnie wychodzÂą i wyglÂądajÂą jak doklejone- u Ciebie jest odwrotnie - sÂą naturalne. Gratuluje!!

LAKIEROWANKO Strona Główna » AIRBRUSH » Galeria Airbrush

Odpowiedz do tematu