| Autor | Wiadomo¶æ | 

|  | 
  | n1uniek | 

|  Wys³any: 2010-02-22, 13:37   Zmiana koloru - masa pytan !! | 0 |  |  | 

| Posty: 6

| 

| witam mam pare pytañ ;/ otoz mam zielona honde civic chcialbym pomalowac j± na jakis inny kolor a najchetniej na czarny .. pytanie ile bede potrzebowal bazy ( chcialbym per³e ) i lakieru bezbarwnego ? jakie s± ceny jakiejs fajnej czarnej per³y ? i jakiej firmy baze i lakier brac? lakiernik mi powiedzial ze on kladzie podklad itd. a kolor ja wybieram i musze kupic ( wiec potrzebna mi bedzie baza (per³a lub metalik tak?) i lakier bezbarwny? aha i czy znacie kogos kto sprzedaje lakier przez neta ( taka elakiernia powiedzmy ) i polecacie go z calego serca? |  | 

|  |  | 

|  | 
  | mezotr   | 

|  Wys³any: 2010-02-22, 14:05 | 0 |  |  | 

|  
 Pomóg³: 3 razy

| 

| ten lakiernik niewie ile potrzebuje bazy i lakieru do polakierowania twojej hondy ze pytasz na forum? dziwne...
 |  | 

|  |  | 

|  | 
  | n1uniek | 

|  Wys³any: 2010-02-22, 14:17 | 0 |  |  | 

| 

| pytam bo sie kompletnie nie znam i nie chce zaplacic za wiecej niz musze   |  | 

|  |  | 

|  | 
  | mezotr   | 

|  Wys³any: 2010-02-22, 14:36 | 0 |  |  | 

|  
 Pomóg³: 3 razy

| 

| jaki model hondy ,lakierujesz komore silnika i bagaznika. Troche sprecyzuj |  | 

|  |  | 

|  | 
  | lakierok   | 

|  Wys³any: 2010-02-22, 14:37 | 0 |  |  | 

| Pomóg³: 9 razy
 Sk±d: Okolice

| 

| masz telefon do mojego zaufanego sklepu 724146517 
 zale¿y kto to ci bêdzie roi³ jakim pisteletem  czy z wnêkami , baga¿nikiem   i komory silnika
 czy wyimiesz  dywany itp.

myslê ze 2-2.5 litry bazy a bezbarwnego to zalezy jak kto maluje ale podobnie

www.worldcolor.com.pl

.www.worldcolor1.home.pl

zadzwoñ na ten numer co poda³em wy¿ej i pogadaj
 |  
				|  |  | 

|  |  | 

|  | 
  | n1uniek | 

|  Wys³any: 2010-02-22, 14:44 | 0 |  |  | 

| 

| chce pomalowac calosc z zewnatrz i komore silnika srodka narazie nie ruszamy. lakiernik powiedzial ze polozy podklad. a baze ja musze kupic ? ale nie bardzo rozumiem baza to juz ta czarna per³a tak/.?? i na ta baze ( czarna per³e ) idzie bezbarwny tak? orientujecie sie moze ile wyjdzie mnie ta baza + bezbarwny? |  | 

|  |  | 

|  | 
  | n1uniek | 

|  Wys³any: 2010-02-22, 14:44 | 0 |  |  | 

| 

| aha honda civic rocznik 91-95 hatchback   |  | 

|  |  | 

|  | 
  | lakierok   | 

|  Wys³any: 2010-02-22, 14:54 | 0 |  |  | 

| 

|  	  | n1uniek napisa³/a: |  	  | aha honda civic rocznik 91-95 hatchback   | 

baza to kolor a bezbarwny to to co siê swieci

naipierw baza a potem bezbarwny

zadzwoñ i spytaj siê po ile ma takie bazy a jak na calo¶æ to mo¿esz nie braæ z najdrorzej firmy  baze bo mozesz zapleciæ  250 z³ za litr  zale¿y ile per³y bêdzie w lakierze
 |  | 

|  |  | 

|  | 
  | n1uniek | 

|  Wys³any: 2010-02-22, 15:06 | 0 |  |  | 

| 

| a ktora firma  dupont , standox , palinal? |  | 

|  |  | 

|  | 
  | lakierok   | 

|  Wys³any: 2010-02-22, 15:06 | 0 |  |  | 

| 

|  	  | n1uniek napisa³/a: |  	  | chce pomalowac calosc z zewnatrz i komore silnika srodka narazie nie ruszamy. lakiernik powiedzial ze polozy podklad. a baze ja musze kupic ? ale nie bardzo rozumiem baza to juz ta czarna per³a tak/.?? i na ta baze ( czarna per³e ) idzie bezbarwny tak? orientujecie sie moze ile wyjdzie mnie ta baza + bezbarwny? | 

We¼ troszkê wiecej bazy jak kiery sobie przerysasz  to bêdziesz ju¿ mia³ kolor  w zapasie
 |  | 

|  |  | 

|  | 
  | lakierok   | 

|  Wys³any: 2010-02-22, 15:13 | 0 |  |  | 

| 

|  	  | n1uniek napisa³/a: |  	  | a ktora firma  dupont , standox , palinal? | 

trudno abym Ciê przekonywa³  dupont i standox  to drogie firmy ale decyzja nale¿y do Ciebie

ale jak chcesz robiæ zmianê i malowaæ po wierzchu to po co Ci naidroszy lakier ?

np u mnie lakier z 50 % per³y kosztuje 250 z³ za litr plus rozpuszczalnik a dobry bezbarwny 100-120 za litr z utwardzaczem (ale s± te¿ po 180 z³ za litr)

ale jak chcesz malowaæ po wierzchu to 2 litry bazy wystarczy
 |  | 

|  |  | 

|  | 
  | n1uniek | 

|  Wys³any: 2010-02-22, 15:20 | 0 |  |  | 

| 

| a kupowal ktos z tej strony klakierowanie.pl |  | 

|  |  | 

|  | 
  | lakierok   | 

|  Wys³any: 2010-02-22, 15:36 | 0 |  |  | 

| 

|  	  | n1uniek napisa³/a: |  	  | a kupowal ktos z tej strony klakierowanie.pl | 

lakier firmowy jak dupont standox RM Spies Hecker to  tanio ciêzko kupiæ zw³aszcza ze chcesz du¿o per³y a bywa te¿ ze jak w lakierze duzo per³y to s³abo kryje .
 |  | 

|  |  | 

|  | 
  | Robertlodz09   | 

|  Wys³any: 2010-02-23, 13:14 | 0 |  |  | 

|  
 Pomóg³: 61 razy
 Sk±d: £ód¿

| 

| Kolego a nie mozesz jechaæ do mieszalni w swojej okolicy i zamówiæ aby ci dorobili lakier jaki chcesz zamiast kupowaæ z netu? A jak ci przy¶l± jakies "pop³uczyny" to co zrobisz? Winny bedzie lakiernik! Zreszt± jaki¶ dziwny jest bo ja nigdy nie maluje materia³ami powierzonymi przez klienta ,chce klient  tanio to jade i ja kupuje tanio ale wiem co i gdzie kupi³em! Kolega z pracy zgodzi³ sie malowaæ auto powierzonymi materialami i prze¿y³ koszmara. Baze k³ad³ kilka razy bo mu ci±gle ¶wieci³y ³aty z podk³adu ,zmeczy³ to ale powiedzia³ ¿e robi³ tak ostatni raz i ju¿ sie nie zgodzi na materia³y klienta. Ludzie w pogoni za tanioch± s± gotowi najgorszy materia³  kupiæ ,bo to nie oni beda sie z tym meczyæ! Pozdrawiam |  | 

|  |  |