Szukaj FAQ Album

Autor Wiadomość
n1uniek
Wysłany: 2010-02-22, 13:37   Zmiana koloru - masa pytan !!
0
UP DOWN

witam mam pare pytaĂą ;/ otoz mam zielona honde civic chcialbym pomalowac jÂą na jakis inny kolor a najchetniej na czarny .. pytanie ile bede potrzebowal bazy ( chcialbym perÂłe ) i lakieru bezbarwnego ? jakie sÂą ceny jakiejs fajnej czarnej perÂły ? i jakiej firmy baze i lakier brac? lakiernik mi powiedzial ze on kladzie podklad itd. a kolor ja wybieram i musze kupic ( wiec potrzebna mi bedzie baza (perÂła lub metalik tak?) i lakier bezbarwny? aha i czy znacie kogos kto sprzedaje lakier przez neta ( taka elakiernia powiedzmy ) i polecacie go z calego serca?

mezotr 
Wysłany: 2010-02-22, 14:05   
0
UP DOWN

ten lakiernik niewie ile potrzebuje bazy i lakieru do polakierowania twojej hondy ze pytasz na forum?
dziwne...

n1uniek
Wysłany: 2010-02-22, 14:17   
0
UP DOWN

pytam bo sie kompletnie nie znam i nie chce zaplacic za wiecej niz musze ;)

mezotr 
Wysłany: 2010-02-22, 14:36   
0
UP DOWN

jaki model hondy ,lakierujesz komore silnika i bagaznika. Troche sprecyzuj

lakierok 
Wysłany: 2010-02-22, 14:37   
0
UP DOWN

masz telefon do mojego zaufanego sklepu 724146517

zaleÂży kto to ci bĂŞdzie roiÂł jakim pisteletem czy z wnĂŞkami , bagaÂżnikiem i komory silnika
czy wyimiesz dywany itp.

myslĂŞ ze 2-2.5 litry bazy a bezbarwnego to zalezy jak kto maluje ale podobnie

www.worldcolor.com.pl

.www.worldcolor1.home.pl

zadzwoĂą na ten numer co podaÂłem wyÂżej i pogadaj

n1uniek
Wysłany: 2010-02-22, 14:44   
0
UP DOWN

chce pomalowac calosc z zewnatrz i komore silnika srodka narazie nie ruszamy. lakiernik powiedzial ze polozy podklad. a baze ja musze kupic ? ale nie bardzo rozumiem baza to juz ta czarna perÂła tak/.?? i na ta baze ( czarna perÂłe ) idzie bezbarwny tak? orientujecie sie moze ile wyjdzie mnie ta baza + bezbarwny?

n1uniek
Wysłany: 2010-02-22, 14:44   
0
UP DOWN

aha honda civic rocznik 91-95 hatchback :)

lakierok 
Wysłany: 2010-02-22, 14:54   
0
UP DOWN

n1uniek napisał/a:
aha honda civic rocznik 91-95 hatchback :)

baza to kolor a bezbarwny to to co siĂŞ swieci

naipierw baza a potem bezbarwny

zadzwoù i spytaj siê po ile ma takie bazy a jak na caloœÌ to mo¿esz nie braÌ z najdrorzej firmy baze bo mozesz zapleciÌ 250 z³ za litr zale¿y ile per³y bêdzie w lakierze

n1uniek
Wysłany: 2010-02-22, 15:06   
0
UP DOWN

a ktora firma dupont , standox , palinal?

lakierok 
Wysłany: 2010-02-22, 15:06   
0
UP DOWN

n1uniek napisał/a:
chce pomalowac calosc z zewnatrz i komore silnika srodka narazie nie ruszamy. lakiernik powiedzial ze polozy podklad. a baze ja musze kupic ? ale nie bardzo rozumiem baza to juz ta czarna perÂła tak/.?? i na ta baze ( czarna perÂłe ) idzie bezbarwny tak? orientujecie sie moze ile wyjdzie mnie ta baza + bezbarwny?

WeÂź troszkĂŞ wiecej bazy jak kiery sobie przerysasz to bĂŞdziesz juÂż miaÂł kolor w zapasie

lakierok 
Wysłany: 2010-02-22, 15:13   
0
UP DOWN

n1uniek napisał/a:
a ktora firma dupont , standox , palinal?

trudno abym CiĂŞ przekonywaÂł dupont i standox to drogie firmy ale decyzja naleÂży do Ciebie

ale jak chcesz robiĂŚ zmianĂŞ i malowaĂŚ po wierzchu to po co Ci naidroszy lakier ?

np u mnie lakier z 50 % perÂły kosztuje 250 zÂł za litr plus rozpuszczalnik a dobry bezbarwny 100-120 za litr z utwardzaczem (ale sÂą teÂż po 180 zÂł za litr)

ale jak chcesz malowaĂŚ po wierzchu to 2 litry bazy wystarczy

n1uniek
Wysłany: 2010-02-22, 15:20   
0
UP DOWN

a kupowal ktos z tej strony klakierowanie.pl

lakierok 
Wysłany: 2010-02-22, 15:36   
0
UP DOWN

n1uniek napisał/a:
a kupowal ktos z tej strony klakierowanie.pl

lakier firmowy jak dupont standox RM Spies Hecker to tanio ciĂŞzko kupiĂŚ zwÂłaszcza ze chcesz duÂżo perÂły a bywa teÂż ze jak w lakierze duzo perÂły to sÂłabo kryje .

Robertlodz09 
Wysłany: 2010-02-23, 13:14   
0
UP DOWN

Kolego a nie mozesz jechaĂŚ do mieszalni w swojej okolicy i zamĂłwiĂŚ aby ci dorobili lakier jaki chcesz zamiast kupowaĂŚ z netu? A jak ci przyÂślÂą jakies "popÂłuczyny" to co zrobisz? Winny bedzie lakiernik! ZresztÂą jakiÂś dziwny jest bo ja nigdy nie maluje materiaÂłami powierzonymi przez klienta ,chce klient tanio to jade i ja kupuje tanio ale wiem co i gdzie kupiÂłem! Kolega z pracy zgodziÂł sie malowaĂŚ auto powierzonymi materialami i przeÂżyÂł koszmara. Baze kÂładÂł kilka razy bo mu ciÂągle ÂświeciÂły Âłaty z podkÂładu ,zmeczyÂł to ale powiedziaÂł Âże robiÂł tak ostatni raz i juÂż sie nie zgodzi na materiaÂły klienta. Ludzie w pogoni za taniochÂą sÂą gotowi najgorszy materiaÂł kupiĂŚ ,bo to nie oni beda sie z tym meczyĂŚ! Pozdrawiam

LAKIEROWANKO Strona Główna » LAKIERNICTWO SAMOCHODOWE » Pomoc dla amatorĂłw

Odpowiedz do tematu