Szukaj FAQ Album

Autor Wiadomość
raper66
Wysłany: 2010-03-06, 15:49   Lakierowanie poÂłowy bÂłotnika czarny Mitstubishi
0
UP DOWN

Witam mam do zobienia tylne dolne zakole blotnika w mitstubishi L200 "typowa szkoda przy cofaniu" nigdy nie lakierowa³em w pasteluzawsze mi sie trafia³o w metaliku to lecia³em po ca³oœci klarem a tu mam czarny pastelowy nie wiem jak siê zabraÌ ¿eby nie malowac ca³ego pó³dupka? zamieszczam pogl¹dowe miejsce gdzie jest dok³adnie uszkodzenie .

bez tytu³u.JPG
zdjecie
Plik ściągnięto 93 raz(y) 26.25 KB

mebArth 
Wysłany: 2010-03-06, 15:58   
0
UP DOWN

Wpylasz sie od lampy do koÂła a reszte bÂłotnika bezbarwnym. IleÂż Ci tego klaru wejdzie? 150ml? CaÂły bÂłotnik obiel bezbarwnym. Wies zjak to wpyÂłka - raz wejdzie a raz nie a uszlifujesz sie przejscia wiĂŞcej niz caÂłoÂści. I nie rozumiem pojecia PASTELOWY. Masz na mysli jednolity kolor bez ziarna? Bo na foto wyglÂąda mi to na silver baze. Nawet jak jest bez ziarna to i tak jest baza + bezbarwny a to to samo co metal.

raper66
Wysłany: 2010-03-06, 16:01   
0
UP DOWN

mebArth napisał/a:
Wpylasz sie od lampy do koÂła a reszte bÂłotnika bezbarwnym. IleÂż Ci tego klaru wejdzie? 150ml? CaÂły bÂłotnik obiel bezbarwnym. Wies zjak to wpyÂłka - raz wejdzie a raz nie a uszlifujesz sie przejscia wiĂŞcej niz caÂłoÂści. I nie rozumiem pojecia PASTELOWY. Masz na mysli jednolity kolor bez ziarna? Bo na foto wyglÂąda mi to na silver baze. Nawet jak jest bez ziarna to i tak jest baza + bezbarwny a to to samo co metal.

zdjĂŞcie jest nie tego auta chciaÂłem pokazac tylko gdzie uszkodzeniejest auto jest czarne i kolor jednolity bez bezbarwnego znaczy poÂłysk na to tez moge polakierowac bez matowania klar?

przemo1972 
Wysłany: 2010-03-06, 16:18   
0
UP DOWN

Mitsubishi L200 nie wychodzilo w czarnym UNI, to jest czarna perla.(Na 99% kod lakieru X08-znajduje sie po prawej stronie sciany grodziowej )

raper66
Wysłany: 2010-03-06, 17:34   
0
UP DOWN

przemo1972 napisał/a:
Mitsubishi L200 nie wychodzilo w czarnym UNI, to jest czarna perla.(Na 99% kod lakieru X08-znajduje sie po prawej stronie sciany grodziowej )

byc moÂże Âże perÂła ale w mieszalni dostaÂłem sam lakier standartowy cosmic black bez klaru czyli siĂŞ chyba samym lakieruje czy sie myle ?

jacenty 741
Wysłany: 2010-03-06, 21:35   
0
UP DOWN

Nawet jeÂśli jest to solid (czyli bez metalu ani perÂły),to i tak lepszy efekt byÂłby z bazy czarnej i bezbarwnego.Ale faktycznie,trudno mi sobie przypomnieĂŚ L200 w solidzie.

przemo1972 
Wysłany: 2010-03-07, 16:40   
0
UP DOWN

A jaki jest kod lakieru?

raper66
Wysłany: 2010-03-08, 10:17   
0
UP DOWN

przemo1972 napisał/a:
A jaki jest kod lakieru?

kod lakieru bede wiedziaÂł wieczorem nie ma ziarna napewno Âżadnego metalicznego jest zwykÂły czarny z wysokim poÂłyskiem czyli jak dalej postĂŞpowaĂŚ bo sam nie wiem wypyliĂŚ siĂŞ na np 15cm wokoÂło uszkodzenia i wycieniowaĂŚ rozpuszczalnikiem do cieniowania da rade? nie chce tego caÂłego lakierowaĂŚ bo mam fobo lux pistolet i kompresor 50l nie bardzo na malowanie duzych bÂłotnikĂłw....

kalbi 
Wysłany: 2010-03-09, 20:37   
0
UP DOWN

raper66 napisał/a:
przemo1972 napisał/a:
A jaki jest kod lakieru?

kod lakieru bede wiedziaÂł wieczorem nie ma ziarna napewno Âżadnego metalicznego jest zwykÂły czarny z wysokim poÂłyskiem czyli jak dalej postĂŞpowaĂŚ bo sam nie wiem wypyliĂŚ siĂŞ na np 15cm wokoÂło uszkodzenia i wycieniowaĂŚ rozpuszczalnikiem do cieniowania da rade? nie chce tego caÂłego lakierowaĂŚ bo mam fobo lux pistolet i kompresor 50l nie bardzo na malowanie duzych bÂłotnikĂłw....

nie bardzo rozumiem, bierzesz siê za robote, a nie wiesz jak to zrobiÌ? baza na uszkodzenie i nieco szerzej i na ca³oœÌ bezbarwny, bez kombinacji jest najproœciej...

raper66
Wysłany: 2010-03-11, 12:51   
0
UP DOWN

kalbi napisał/a:
raper66 napisał/a:
przemo1972 napisał/a:
A jaki jest kod lakieru?

nie bardzo rozumiem, bierzesz siê za robote, a nie wiesz jak to zrobiÌ? baza na uszkodzenie i nieco szerzej i na ca³oœÌ bezbarwny, bez kombinacji jest najproœciej...

tak tylko jak dawaĂŚ klar na bazĂŞ z poÂłyskiem ?

kalbi 
Wysłany: 2010-03-11, 15:17   
0
UP DOWN

Cytat:
co to jest za baza z poÂłyskiem bo nie rozumiem?? bĂŞdziesz lakierowaÂł akrylem??

Travolta 
Wysłany: 2010-03-13, 13:04   
0
UP DOWN

raper66 napisał/a:

Chyba reperowi chodziÂło o to jak poÂłoÂżyĂŚ nowy bezbarwny na stary (Tak mi siĂŞ wydaje) :roll:

raper66
Wysłany: 2010-03-17, 10:54   
0
UP DOWN

Travolta napisał/a:
raper66 napisał/a:

Chyba reperowi chodziÂło o to jak poÂłoÂżyĂŚ nowy bezbarwny na stary (Tak mi siĂŞ wydaje) :roll:

lakier bazowy okaqzaÂł sie z poÂłyskiem akryl czyli malowaÂłem bez bezbarwnego walnoÂłem na przejscie rozpuszczalnik do cieniowania i wyszÂło lux

LAKIEROWANKO Strona Główna » LAKIERNICTWO SAMOCHODOWE » Pomoc dla amatorĂłw

Odpowiedz do tematu