Przesuniêty przez: DrCruel 2009-04-15, 18:47 |
Autor |
Wiadomo¶æ |
|
marikk
|
Wys³any: 2007-12-15, 21:32 EINHELL
|
0
|
|
|
Pomóg³: 3 razy Posty: 249
|
Ostatnio ogl±da³em na allegro sprzêty z niemieckiej firmy Einhell kompresory,polerki, szlifierki oscylacyjne i ceny bardzo ciekawe tylko jak jest z jako¶ci± tych sprzêtów u¿ywa mo¿e kto¶ z Was takich sprzêtów ?? czy lepiej daæ se z einhellem spokój i rozgl±daæ sie za czym¶ lepszym |
|
|
|
|
maras
|
Wys³any: 2007-12-15, 22:21
|
0
|
|
|
Pomóg³: 5 razy Posty: 211 Sk±d: Sokolniki k.Poznania
|
Ja mam einhella tak± ma³a multiszlifierkê (co¶ jak dremel), przez dwa lata ukrêci³ mi siê wa³ek giêtki i zepsu³a blokada wrzeciona, ale silnik dzia³a bez zarzutu, wiêc z jako¶ci tak przeciêtnie |
|
|
|
|
|
Wys³any: 2007-12-15, 22:51
|
0
|
|
|
MTGarage.
Pomóg³: 10 razy Posty: 722 Sk±d: ¦l±sk - ¦wierklaniec
|
To zale¿y jaki kolor?
¯ó³ty- nadaj± siê do domowych robótek
Niebieski- profesjonalne narzêdzia, nadaj±ce siê do warsztatu
te niebieskie serdecznie polecam, je¶li chodzi o jako¶æ! |
|
|
|
|
seba
|
Wys³any: 2007-12-16, 21:06
|
0
|
|
|
|
ja mam miga tej firmy juz 4latka i do¶æ du¿o u¿ywam,narazie dzia³a |
|
|
|
|
leoncjo
|
Wys³any: 2010-06-18, 19:25
|
0
|
|
|
|
ja tez mam miga i rewelacja |
|
|
|
|
PROJEKTER
|
Wys³any: 2010-06-19, 10:59
|
0
|
|
|
Pomóg³: 15 razy Posty: 1837 Sk±d: MODULAR - equipment
|
... a ja mam ju¿ pieæ lat wkrêtarkê akumulatorow± ... i raz jej u¿y³em do skrêcenia mebli z IKEA .... no ale mam j± 5 lat wiêc jako¶æ ¶wietna, do tego doskona³a cena i ta podziwu godna - kooperacja ... Niemiecka tektura na pude³ka ... Chiñski produkt ¦wietne "marketowe" urz±dzenia . Lakiernie i blacharnie na ca³ym ¶wiecie "pêkaj± w szwach" od tych doskona³ych profesjonalnych produktów |
_________________ Chcesz wiedzieæ wiêcej ? ... projekter@projekter.pl
|
|
|
|
|
Nurglepl
|
Wys³any: 2010-06-19, 12:20
|
0
|
|
|
Pomóg³: 9 razy Posty: 305 Sk±d: Gryfino
|
Ja mam polerkê niebiesk± 1100 i jest ok. |
|
|
|
|
jurek
|
Wys³any: 2010-06-19, 15:17
|
0
|
|
|
Pomóg³: 2 razy Posty: 182
|
a ja mam sprê¿arkê 50 l v i jest czarna i zaiwania ju¿ 4 lata.Ale kupi³em j± w niemiaszkach. |
|
|
|
|
Boni
|
Wys³any: 2010-06-19, 18:16
|
0
|
|
|
|
Mam trochê ró¿nych ¿ó³tych einhela sprzêtów stolarskich od paru lat, niektóre dosta³y niez³y wycisk i jak na bud¿etowo-marketowe z pó³ki dla hobbystów, to s± ok, profi to oczywi¶cie nie jest. I nie wiadomo czy sprzêt obecny to nie jest jeszcze s³abszy ni¿ sprzed 5 lat... ale od topexów czy innych noname sprzed 5 lat by³y lepsze. |
_________________ http://boni.smutek.pl/auto/ |
|
|
|
|
pepi
|
Wys³any: 2010-06-19, 20:43
|
0
|
|
|
Pomóg³: 1 raz Posty: 158 Sk±d: krzczonów
|
ech jak zwykle niektórzy to widz± ¶wiat z deko inaczej mi osobi¶cie bardziej skil odpowiada te¿ china jak po³owa maszyn a mo¿e nawet 80 % ale co z tego jak jest 2 lata i jak siê popsuje to robi± i nie marudz± a jak 2 lata popracuje to ju¿ zarobi na siebie |
|
|
|
|
tl24.com.pl
|
Wys³any: 2010-06-24, 08:43
|
0
|
|
|
tl24.com.pl
|
einhell - teoretycznie niemiecka firma, teoretycznie bo produkcja w chinach, ale nie oznacza to ¿e produkty einhela s± s³abe, s± w miarê dobre jednak je¿eli chcesz kupiæ co¶ profesjonalnego to einhell w tym momencie odpada, ja polecam festoola, ewentualnie makita |
_________________ Zapraszam na www.tanie-lakierowanie.pl
|
|
|
|
|
Giezet
|
Wys³any: 2010-06-24, 10:36
|
0
|
|
|
Pomóg³: 4 razy Posty: 123 Sk±d: Krosno
|
online napisa³/a: | To zale¿y jaki kolor?
¯ó³ty- nadaj± siê do domowych robótek
Niebieski- profesjonalne narzêdzia, nadaj±ce siê do warsztatu
te niebieskie serdecznie polecam, je¶li chodzi o jako¶æ! |
Online osobiscie zakupi³em ¿ó³tego Einhella cos ze dwa lata wstecz, z tym ze wiekszosc z tych dwu lat praktycznie przeleza³ na pó³ce, az pewnego pieknego sobotniego wieczoru wyczai³em Primere 2.0D z pe³n± elektryk± z silnikiem w bdb stanie, lecz.. blacharka to TOTALNEGO remontu.
Po nieca³ych trzech tygodniach mordowania k±tówki (czyszczenie,ciêcie, szlifowanie) szlifierka wyzionê³a ducha(rozlecia³a sie plastikowa przek³adnia, i z silnika dymy posz³y ), docinanie reperatur progów, i b³otników skoñczy³em juz czyms takim:
http://moto.allegro.pl/it...30.html#gallery
Tej mam nadzieje juz tak szybko szlag nie trafi
A co do niebieskiego Einhella to równie¿ ¿adna rewelacja - u nas na warsztacie juz trzeci± sztukê mordujemy...
Przede wszystkim maja tragiczny w³±cznik, który wiecznie sie wy³±cza, do tego w jednej spali³ sie silnik, w ostatniej przek³adnia juz sie konczy, do tego blokada wrzeciona gdzies sie rozpad³a, i trzeba srubokrêt pchac, zeby tarcze sci±gnaæ..
Dok³adnie ten "sprzêt" :
http://www.allegro.pl/ite...ra.html#gallery
Na plus jest tylko serwis Einhella, bo od razu wymieniaj± na nowe, nie bawi± sie z naprawami
Ogólnie co jest tanie, to jest drogie.. |
|
|
|
|
crystal
|
Wys³any: 2010-06-24, 19:38
|
0
|
|
|
Pomóg³: 9 razy Posty: 611
|
Ta Makita jest bardzo dobra do pracy jedn± rêk± i jak przysta³o na sprzêt w kategorii "porêczny/precyzyjny" jest dostêpna na tarczê 115.
Obudowê co jaki¶ czas rozbieram i smaruje przek³adnie smarem molibdenowym - niby od razu jest rozrzucany ale jednak |
|
|
|
|
PROJEKTER
|
Wys³any: 2010-06-24, 22:49
|
0
|
|
|
Pomóg³: 15 razy Posty: 1837 Sk±d: MODULAR - equipment
|
pepi napisa³/a: | ech jak zwykle niektórzy to widz± ¶wiat z deko inaczej ... |
Có¿ ... tak to bywa z tym postrzeganiem ¶wiata .... lakiernictwa - jak jedni siê na tym znaj± i zajmuj± siê tym pó³ ¿ycia, a inni kupili szlifierkê na wyprzeda¿y w marktecie i odkryli, ¿e po przyklaistrowaniu do niej papieru ¶ciernego ... ha³asuje i pyli ! ... z pod takiego py³u ... ¶wiat faktycznie wygl±da "deko inaczej". |
_________________ Chcesz wiedzieæ wiêcej ? ... projekter@projekter.pl
|
|
|
|
|
Giezet
|
Wys³any: 2010-06-26, 11:08
|
0
|
|
|
Pomóg³: 4 razy Posty: 123 Sk±d: Krosno
|
crystal napisa³/a: | Ta Makita jest bardzo dobra do pracy jedn± rêk± i jak przysta³o na sprzêt w kategorii "porêczny/precyzyjny" jest dostêpna na tarczê 115.
Obudowê co jaki¶ czas rozbieram i smaruje przek³adnie smarem molibdenowym - niby od razu jest rozrzucany ale jednak |
Crystal ja mam na tarcze 125 mm
Bardzo porêczny sprzet, pomimo 720W, jak narazie jestem bardzo zadowolony, ¿adnych problemów.
Moim skromnym zdaniem te 10 mm daja wiêksza mozliwosc dociêcia tam, gdzie mi potrzeba, jak potrzebuje cos doci±æ bardziej precyzyjnie to biorê zuzyt± tarcze, na której cos jeszcze zosta³o, i docinam wedle uznania..
Ale jak bym mia³ wiecej takiej roboty, to pewnie rozejrza³ bym sie za pneumatyczn± szlifierk± 3". |
|
|
|
|
crystal
|
Wys³any: 2010-06-26, 14:24
|
0
|
|
|
Pomóg³: 9 razy Posty: 611
|
Tarcza to jasna sprawa - mo¿na daæ mniejsz± ale mi chodzi o os³onê, czasami brakowa³o mi te kilka milimetrów a lepiej siê pracuje gdy os³ona jest na swoim miejscu |
|
|
|