Szukaj FAQ Album

Przesunięty przez: DrCruel 2009-04-15, 18:47
Autor Wiadomość
marikk 
Wysłany: 2007-12-15, 21:32   EINHELL
0
UP DOWN

Ostatnio oglÂądaÂłem na allegro sprzĂŞty z niemieckiej firmy Einhell kompresory,polerki, szlifierki oscylacyjne i ceny bardzo ciekawe tylko jak jest z jakoÂściÂą tych sprzĂŞtĂłw uÂżywa moÂże ktoÂś z Was takich sprzĂŞtĂłw ?? czy lepiej daĂŚ se z einhellem spokĂłj i rozglÂądaĂŚ sie za czymÂś lepszym

maras 
Wysłany: 2007-12-15, 22:21   
0
UP DOWN

Ja mam einhella takÂą maÂła multiszlifierkĂŞ (coÂś jak dremel), przez dwa lata ukrĂŞciÂł mi siĂŞ waÂłek giĂŞtki i zepsuÂła blokada wrzeciona, ale silnik dziaÂła bez zarzutu, wiĂŞc z jakoÂści tak przeciĂŞtnie

Wysłany: 2007-12-15, 22:51   
0
UP DOWN
MTGarage.

To zaleÂży jaki kolor?

¯ó³ty- nadaj¹ siê do domowych robótek :wink:

Niebieski- profesjonalne narzĂŞdzia, nadajÂące siĂŞ do warsztatu :wink:

te niebieskie serdecznie polecam, jeœli chodzi o jakoœÌ!

seba
Wysłany: 2007-12-16, 21:06   
0
UP DOWN

ja mam miga tej firmy juz 4latka i doœÌ du¿o u¿ywam,narazie dzia³a

leoncjo
Wysłany: 2010-06-18, 19:25   
0
UP DOWN

ja tez mam miga i rewelacja

PROJEKTER
Wysłany: 2010-06-19, 10:59   
0
UP DOWN

... a ja mam ju¿ pieÌ lat wkrêtarkê akumulatorow¹ ... i raz jej u¿y³em do skrêcenia mebli z IKEA .... no ale mam j¹ 5 lat wiêc jakoœÌ œwietna, do tego doskona³a cena i ta podziwu godna - kooperacja ... Niemiecka tektura na pude³ka ... Chiùski produkt ^^ ^^ ^^ Œwietne "marketowe" urz¹dzenia :spoko: . Lakiernie i blacharnie na ca³ym œwiecie "pêkaj¹ w szwach" od tych doskona³ych profesjonalnych produktów :sciana:

Nurglepl 
Wysłany: 2010-06-19, 12:20   
0
UP DOWN

Ja mam polerkĂŞ niebieskÂą 1100 i jest ok.

jurek 
Wysłany: 2010-06-19, 15:17   
0
UP DOWN

a ja mam sprĂŞÂżarkĂŞ 50 l v i jest czarna i zaiwania juÂż 4 lata.Ale kupiÂłem jÂą w niemiaszkach.

Boni 
Wysłany: 2010-06-19, 18:16   
0
UP DOWN

Mam trochê ró¿nych ¿ó³tych einhela sprzêtów stolarskich od paru lat, niektóre dosta³y niez³y wycisk i jak na bud¿etowo-marketowe z pó³ki dla hobbystów, to s¹ ok, profi to oczywiœcie nie jest. I nie wiadomo czy sprzêt obecny to nie jest jeszcze s³abszy ni¿ sprzed 5 lat... ale od topexów czy innych noname sprzed 5 lat by³y lepsze.

pepi 
Wysłany: 2010-06-19, 20:43   
0
UP DOWN

ech jak zwykle niektĂłrzy to widzÂą Âświat z deko inaczej :D mi osobiÂście bardziej skil odpowiada teÂż china jak poÂłowa maszyn a moÂże nawet 80 % ale co z tego jak jest 2 lata i jak siĂŞ popsuje to robiÂą i nie marudzÂą a jak 2 lata popracuje to juÂż zarobi na siebie

tl24.com.pl 
Wysłany: 2010-06-24, 08:43   
0
UP DOWN
tl24.com.pl

einhell - teoretycznie niemiecka firma, teoretycznie bo produkcja w chinach, ale nie oznacza to Âże produkty einhela sÂą sÂłabe, sÂą w miarĂŞ dobre jednak jeÂżeli chcesz kupiĂŚ coÂś profesjonalnego to einhell w tym momencie odpada, ja polecam festoola, ewentualnie makita :spoko:

Giezet 
Wysłany: 2010-06-24, 10:36   
0
UP DOWN

online napisał/a:
To zaleÂży jaki kolor?

¯ó³ty- nadaj¹ siê do domowych robótek :wink:

Niebieski- profesjonalne narzĂŞdzia, nadajÂące siĂŞ do warsztatu :wink:

te niebieskie serdecznie polecam, jeœli chodzi o jakoœÌ!

Online osobiscie zakupi³em ¿ó³tego Einhella cos ze dwa lata wstecz, z tym ze wiekszosc z tych dwu lat praktycznie przeleza³ na pó³ce, az pewnego pieknego sobotniego wieczoru wyczai³em Primere 2.0D z pe³n¹ elektryk¹ z silnikiem w bdb stanie, lecz.. blacharka to TOTALNEGO remontu.
Po niecaÂłych trzech tygodniach mordowania kÂątĂłwki (czyszczenie,ciĂŞcie, szlifowanie) szlifierka wyzionĂŞÂła ducha(rozleciaÂła sie plastikowa przekÂładnia, i z silnika dymy poszÂły ^^ ), docinanie reperatur progĂłw, i bÂłotnikĂłw skoĂączyÂłem juz czyms takim:

http://moto.allegro.pl/it...30.html#gallery

Tej mam nadzieje juz tak szybko szlag nie trafi :D

A co do niebieskiego Einhella to rĂłwnieÂż Âżadna rewelacja - u nas na warsztacie juz trzeciÂą sztukĂŞ mordujemy...
Przede wszystkim maja tragiczny w³¹cznik, który wiecznie sie wy³¹cza, do tego w jednej spali³ sie silnik, w ostatniej przek³adnia juz sie konczy, do tego blokada wrzeciona gdzies sie rozpad³a, i trzeba srubokrêt pchac, zeby tarcze sci¹gnaÌ..
DokÂładnie ten "sprzĂŞt" :

http://www.allegro.pl/ite...ra.html#gallery

Na plus jest tylko serwis Einhella, bo od razu wymieniajÂą na nowe, nie bawiÂą sie z naprawami ;P

OgĂłlnie co jest tanie, to jest drogie..

crystal
Wysłany: 2010-06-24, 19:38   
0
UP DOWN

Ta Makita jest bardzo dobra do pracy jednÂą rĂŞkÂą i jak przystaÂło na sprzĂŞt w kategorii "porĂŞczny/precyzyjny" jest dostĂŞpna na tarczĂŞ 115.
ObudowĂŞ co jakiÂś czas rozbieram i smaruje przekÂładnie smarem molibdenowym - niby od razu jest rozrzucany ale jednak ;)

PROJEKTER
Wysłany: 2010-06-24, 22:49   
0
UP DOWN

pepi napisał/a:
ech jak zwykle niektĂłrzy to widzÂą Âświat z deko inaczej ...

Có¿ ... tak to bywa z tym postrzeganiem œwiata .... lakiernictwa - jak jedni siê na tym znaj¹ i zajmuj¹ siê tym pó³ ¿ycia, a inni kupili szlifierkê na wyprzeda¿y w marktecie i odkryli, ¿e po przyklaistrowaniu do niej papieru œciernego ... ha³asuje i pyli ! ... z pod takiego py³u ... œwiat faktycznie wygl¹da "deko inaczej".

Giezet 
Wysłany: 2010-06-26, 11:08   
0
UP DOWN

crystal napisał/a:
Ta Makita jest bardzo dobra do pracy jednÂą rĂŞkÂą i jak przystaÂło na sprzĂŞt w kategorii "porĂŞczny/precyzyjny" jest dostĂŞpna na tarczĂŞ 115.
ObudowĂŞ co jakiÂś czas rozbieram i smaruje przekÂładnie smarem molibdenowym - niby od razu jest rozrzucany ale jednak ;)

Crystal ja mam na tarcze 125 mm :cool:
Bardzo porĂŞczny sprzet, pomimo 720W, jak narazie jestem bardzo zadowolony, Âżadnych problemĂłw.
Moim skromnym zdaniem te 10 mm daja wiêksza mozliwosc dociêcia tam, gdzie mi potrzeba, jak potrzebuje cos doci¹Ì bardziej precyzyjnie to biorê zuzyt¹ tarcze, na której cos jeszcze zosta³o, i docinam wedle uznania..

Ale jak bym miaÂł wiecej takiej roboty, to pewnie rozejrzaÂł bym sie za pneumatycznÂą szlifierkÂą 3".

crystal
Wysłany: 2010-06-26, 14:24   
0
UP DOWN

Tarcza to jasna sprawa - moÂżna daĂŚ mniejszÂą ale mi chodzi o osÂłonĂŞ, czasami brakowaÂło mi te kilka milimetrĂłw a lepiej siĂŞ pracuje gdy osÂłona jest na swoim miejscu ;)

LAKIEROWANKO Strona Główna » LAKIERNICTWO SAMOCHODOWE » Warsztat

Odpowiedz do tematu