Szukaj FAQ Album

Przesuniêty przez: DrCruel 2009-04-15, 18:47
Autor Wiadomo¶æ
marikk 
Wys³any: 2007-12-15, 21:32   EINHELL
0
UP DOWN

Pomóg³: 3 razy
Ostatnio ogl±da³em na allegro sprzêty z niemieckiej firmy Einhell kompresory,polerki, szlifierki oscylacyjne i ceny bardzo ciekawe tylko jak jest z jako¶ci± tych sprzêtów u¿ywa mo¿e kto¶ z Was takich sprzêtów ?? czy lepiej daæ se z einhellem spokój i rozgl±daæ sie za czym¶ lepszym

maras 
Wys³any: 2007-12-15, 22:21   
0
UP DOWN

Pomóg³: 5 razy
Sk±d: Sokolniki k.Poznania
Ja mam einhella tak± ma³a multiszlifierkê (co¶ jak dremel), przez dwa lata ukrêci³ mi siê wa³ek giêtki i zepsu³a blokada wrzeciona, ale silnik dzia³a bez zarzutu, wiêc z jako¶ci tak przeciêtnie

Wys³any: 2007-12-15, 22:51   
0
UP DOWN
MTGarage.

Pomóg³: 10 razy
Sk±d: ¦l±sk - ¦wierklaniec
To zale¿y jaki kolor?

¯ó³ty- nadaj± siê do domowych robótek :wink:

Niebieski- profesjonalne narzêdzia, nadaj±ce siê do warsztatu :wink:

te niebieskie serdecznie polecam, je¶li chodzi o jako¶æ!

seba
Wys³any: 2007-12-16, 21:06   
0
UP DOWN

ja mam miga tej firmy juz 4latka i do¶æ du¿o u¿ywam,narazie dzia³a

leoncjo
Wys³any: 2010-06-18, 19:25   
0
UP DOWN

ja tez mam miga i rewelacja

PROJEKTER
Wys³any: 2010-06-19, 10:59   
0
UP DOWN

Pomóg³: 15 razy
Sk±d: MODULAR - equipment
... a ja mam ju¿ pieæ lat wkrêtarkê akumulatorow± ... i raz jej u¿y³em do skrêcenia mebli z IKEA .... no ale mam j± 5 lat wiêc jako¶æ ¶wietna, do tego doskona³a cena i ta podziwu godna - kooperacja ... Niemiecka tektura na pude³ka ... Chiñski produkt ^^ ^^ ^^ ¦wietne "marketowe" urz±dzenia :spoko: . Lakiernie i blacharnie na ca³ym ¶wiecie "pêkaj± w szwach" od tych doskona³ych profesjonalnych produktów :sciana:

Nurglepl 
Wys³any: 2010-06-19, 12:20   
0
UP DOWN

Pomóg³: 9 razy
Sk±d: Gryfino
Ja mam polerkê niebiesk± 1100 i jest ok.

jurek 
Wys³any: 2010-06-19, 15:17   
0
UP DOWN

Pomóg³: 2 razy
a ja mam sprê¿arkê 50 l v i jest czarna i zaiwania ju¿ 4 lata.Ale kupi³em j± w niemiaszkach.

Boni 
Wys³any: 2010-06-19, 18:16   
0
UP DOWN

Sk±d: Grodzisk Maz.
Mam trochê ró¿nych ¿ó³tych einhela sprzêtów stolarskich od paru lat, niektóre dosta³y niez³y wycisk i jak na bud¿etowo-marketowe z pó³ki dla hobbystów, to s± ok, profi to oczywi¶cie nie jest. I nie wiadomo czy sprzêt obecny to nie jest jeszcze s³abszy ni¿ sprzed 5 lat... ale od topexów czy innych noname sprzed 5 lat by³y lepsze.

pepi 
Wys³any: 2010-06-19, 20:43   
0
UP DOWN

Pomóg³: 1 raz
Sk±d: krzczonów
ech jak zwykle niektórzy to widz± ¶wiat z deko inaczej :D mi osobi¶cie bardziej skil odpowiada te¿ china jak po³owa maszyn a mo¿e nawet 80 % ale co z tego jak jest 2 lata i jak siê popsuje to robi± i nie marudz± a jak 2 lata popracuje to ju¿ zarobi na siebie

tl24.com.pl 
Wys³any: 2010-06-24, 08:43   
0
UP DOWN
tl24.com.pl

Sk±d: Pruszcz Gdañski
einhell - teoretycznie niemiecka firma, teoretycznie bo produkcja w chinach, ale nie oznacza to ¿e produkty einhela s± s³abe, s± w miarê dobre jednak je¿eli chcesz kupiæ co¶ profesjonalnego to einhell w tym momencie odpada, ja polecam festoola, ewentualnie makita :spoko:

Giezet 
Wys³any: 2010-06-24, 10:36   
0
UP DOWN

Pomóg³: 4 razy
Sk±d: Krosno
online napisa³/a:
To zale¿y jaki kolor?

¯ó³ty- nadaj± siê do domowych robótek :wink:

Niebieski- profesjonalne narzêdzia, nadaj±ce siê do warsztatu :wink:

te niebieskie serdecznie polecam, je¶li chodzi o jako¶æ!

Online osobiscie zakupi³em ¿ó³tego Einhella cos ze dwa lata wstecz, z tym ze wiekszosc z tych dwu lat praktycznie przeleza³ na pó³ce, az pewnego pieknego sobotniego wieczoru wyczai³em Primere 2.0D z pe³n± elektryk± z silnikiem w bdb stanie, lecz.. blacharka to TOTALNEGO remontu.
Po nieca³ych trzech tygodniach mordowania k±tówki (czyszczenie,ciêcie, szlifowanie) szlifierka wyzionê³a ducha(rozlecia³a sie plastikowa przek³adnia, i z silnika dymy posz³y ^^ ), docinanie reperatur progów, i b³otników skoñczy³em juz czyms takim:

http://moto.allegro.pl/it...30.html#gallery

Tej mam nadzieje juz tak szybko szlag nie trafi :D

A co do niebieskiego Einhella to równie¿ ¿adna rewelacja - u nas na warsztacie juz trzeci± sztukê mordujemy...
Przede wszystkim maja tragiczny w³±cznik, który wiecznie sie wy³±cza, do tego w jednej spali³ sie silnik, w ostatniej przek³adnia juz sie konczy, do tego blokada wrzeciona gdzies sie rozpad³a, i trzeba srubokrêt pchac, zeby tarcze sci±gnaæ..
Dok³adnie ten "sprzêt" :

http://www.allegro.pl/ite...ra.html#gallery

Na plus jest tylko serwis Einhella, bo od razu wymieniaj± na nowe, nie bawi± sie z naprawami ;P

Ogólnie co jest tanie, to jest drogie..

crystal
Wys³any: 2010-06-24, 19:38   
0
UP DOWN

Ta Makita jest bardzo dobra do pracy jedn± rêk± i jak przysta³o na sprzêt w kategorii "porêczny/precyzyjny" jest dostêpna na tarczê 115.
Obudowê co jaki¶ czas rozbieram i smaruje przek³adnie smarem molibdenowym - niby od razu jest rozrzucany ale jednak ;)

PROJEKTER
Wys³any: 2010-06-24, 22:49   
0
UP DOWN

Pomóg³: 15 razy
Sk±d: MODULAR - equipment
pepi napisa³/a:
ech jak zwykle niektórzy to widz± ¶wiat z deko inaczej ...

Có¿ ... tak to bywa z tym postrzeganiem ¶wiata .... lakiernictwa - jak jedni siê na tym znaj± i zajmuj± siê tym pó³ ¿ycia, a inni kupili szlifierkê na wyprzeda¿y w marktecie i odkryli, ¿e po przyklaistrowaniu do niej papieru ¶ciernego ... ha³asuje i pyli ! ... z pod takiego py³u ... ¶wiat faktycznie wygl±da "deko inaczej".

Giezet 
Wys³any: 2010-06-26, 11:08   
0
UP DOWN

Pomóg³: 4 razy
Sk±d: Krosno
crystal napisa³/a:
Ta Makita jest bardzo dobra do pracy jedn± rêk± i jak przysta³o na sprzêt w kategorii "porêczny/precyzyjny" jest dostêpna na tarczê 115.
Obudowê co jaki¶ czas rozbieram i smaruje przek³adnie smarem molibdenowym - niby od razu jest rozrzucany ale jednak ;)

Crystal ja mam na tarcze 125 mm :cool:
Bardzo porêczny sprzet, pomimo 720W, jak narazie jestem bardzo zadowolony, ¿adnych problemów.
Moim skromnym zdaniem te 10 mm daja wiêksza mozliwosc dociêcia tam, gdzie mi potrzeba, jak potrzebuje cos doci±æ bardziej precyzyjnie to biorê zuzyt± tarcze, na której cos jeszcze zosta³o, i docinam wedle uznania..

Ale jak bym mia³ wiecej takiej roboty, to pewnie rozejrza³ bym sie za pneumatyczn± szlifierk± 3".

crystal
Wys³any: 2010-06-26, 14:24   
0
UP DOWN

Tarcza to jasna sprawa - mo¿na daæ mniejsz± ale mi chodzi o os³onê, czasami brakowa³o mi te kilka milimetrów a lepiej siê pracuje gdy os³ona jest na swoim miejscu ;)

LAKIEROWANKO Strona G³ówna » LAKIERNICTWO SAMOCHODOWE » Warsztat

Odpowiedz do tematu  
Nie mo¿esz pisaæ nowych tematów
Nie mo¿esz odpowiadaæ w tematach
Nie mo¿esz zmieniaæ swoich postów
Nie mo¿esz usuwaæ swoich postów
Nie mo¿esz g³osowaæ w ankietach
Nie mo¿esz za³±czaæ plików na tym forum
Mo¿esz ¶ci±gaæ za³±czniki na tym forum
Skocz do: