Autor |
Wiadomość |
 |
Baton
|
Wysłany: 2010-10-13, 23:57 Problem z rozkrĂŞceniem pistoletu.
|
0
|
|
|
|
Witam serdecznie,
To mój pierwszy post na forum, niestety zwi¹zany z doœÌ nieciekaw¹ spraw¹.
Nie mogê odkrêciÌ dyszy w pistolecie chodzi o t¹ czêœÌ któr¹ powinno odkrêciÌ siê kluczem.
Po prostu jest tak dokrĂŞcone od nowoÂści Âże nie da siĂŞ tego odkrĂŞciĂŚ za cholerĂŞ.
Ma ktoœ jakieœ sposoby na odkrêcenie? Dodam ¿e zwyk³y klucz jaki jest do³¹czony do pistoletu nie daje rady.
Pozdrawiam
DSCF0928.JPG
|
 |
Plik ściągnięto 94 raz(y) 631.85 KB |
|
|
|
|
 |
Âłysy73
|
Wysłany: 2010-10-14, 19:27
|
0
|
|
|
|
Tylko szeœciok¹tny nasadowy ju¿ Ci pozosta³. Tylko najpierw zeszlifuj go od czo³a. Musisz szlifowaÌ a¿ znikn¹³ fazki wewnêtrzne na szeœciok¹cie, bo inaczej Ci siê omknie. A w ten sposób bêdzie siê styka³ z dysz¹ materia³ow¹ jak najwiêksz¹ powierzchni¹. |
|
|
|
 |
sawmaster
|
Wysłany: 2010-10-14, 22:24
|
0
|
|
|
|
zamocz caÂły przĂłd w nitro na kilka godzin moÂże na dobĂŞ, powinno daĂŚ siĂŞ odkrĂŞciĂŚ |
|
|
|
 |
Âłysy73
|
Wysłany: 2010-10-14, 23:35
|
0
|
|
|
|
A w czym to nitro ma Mu pomĂłc, bo nie rozumiem tego? |
|
|
|
 |
Matik
|
Wysłany: 2010-10-15, 07:27
|
0
|
|
|
|
KiedyÂś kupiÂłem podobne cuÂś sygnowane sico ale tam byÂła trochĂŞ inna dysza i musiaÂłem zeszlifowaĂŚ Âżeby chwyciĂŚ jÂą kluczem nastawnym, bo jak siĂŞ przekonasz lub moÂże juÂż to wiesz, Âże te dysze sÂą dokrĂŞcane na klej do gwintĂłw, ktĂłry jednoczeÂśnie peÂłni funkcjĂŞ uszczelniacza. Pewnie dlatego w instrukcji na pudeÂłku jest napisane, iÂż rozkrĂŞcenie tego elementu pistoletu skutkuje utraceniem gwarancji. |
|
|
|
 |
Âłysy73
|
Wysłany: 2010-10-15, 07:43
|
0
|
|
|
|
Matik napisał/a: | i musiaÂłem zeszlifowaĂŚ | SzlifowaÂłeÂś dyszĂŞ w pistolecie aby jÂą do czegoÂś dopasowaĂŚ? Matik napisał/a: | chwyciĂŚ jÂą kluczem nastawnym | Tzn. czym? Francuzem do rur, bo nie kumam.
Albo jeszcze œpiê, albo rozumiem ¿e szlifowa³eœ czymœ dyszê a póŸniej odkrêca³eœ j¹ jakimœ kluczem nastawnym ala francuz hydrauliczny? Mam nadziejê, ¿e siê mylê, ale tak to brzmi.
Moczenie tego guna w rozpuchach nic nie da, bo podczas pracy przecie¿ ma z nimi stycznoœÌ. Tylko przylegaj¹cy jak najwiêksz¹ powierzchni¹ klucz szeœciok¹tny tu pomo¿e.
Poza tym kolego Baton: PRZED WYKRĂCENIEM DYSZY MATERIAÂŁOWEJ NAJPIERW DEMONTUJE SIĂ IGLICĂ !!! OczywiÂście moÂżna to i rozkrĂŞciĂŚ na wciÂśniĂŞtym spuÂście, ale gdy dysza siĂŞ odkrĂŞca, a nie trzeba siĂŞ z niÂą siÂłowaĂŚ dwoma rĂŞkoma. |
|
|
|
 |
Matik
|
Wysłany: 2010-10-16, 07:21
|
0
|
|
|
|
Âłysy73, bo nie miaÂłem w nim dyszy szeÂściokatnej jak kolega tylko takÂą Âże jedynie klucz z zestawu pasowaÂł, bo byÂł wÂąski - pistolet sico lub fobo lux pierwsza wersja (pod dwiema nazwami wystĂŞpuje) - jak chcesz to zobacz na allegro jak wyglÂąda dysza.http://allegro.pl/zestaw-naprawczy-fobo-lux-hvlp-dysza-iglica-i1264682114.html#gallery
A klucz nastawny szwedzki
- przykÂład http://allegro.pl/mocny-k...03.html#gallery
jako Âże jest on szeroki to nie miaÂłem jak chwyciĂŚ dyszy a ten z zestawu to zÂłamaÂł mi siĂŞ w rĂŞkach przy prĂłbie jej odkrĂŞcenia.
No ale jak mo¿e mia³eœ siê nieprzyjemnoœÌ siê dowiedzieÌ ten pistolet nie grzeszy jakoœci¹ wykonania |
|
|
|
 |
Âłysy73
|
Wysłany: 2010-10-16, 07:53
|
0
|
|
|
|
JuÂż chyba kumam. Miejsce na klucz byÂło pod jakimÂś pierÂścieniem, czy zgrubieniem dyszy, tak? To rzeczywiÂście bardzo przemyÂślana konstrukcja
No ale có¿ nie wymagajmy aby ktoœ siê zastanawia³ nad "takimi drobiazgami", w pistolecie który razem z VAT-ami, podatkami, mar¿ami sprzedawców, mar¿ami hurtowników, kosztami dostarczenia do sklepów, c³ami, kosztami dowozu z Chin, Chiùskimi podatkami, zyskami fabryki, oraz kosztami jego produkcji KOSZTUJE U NAS PO DOBRYCH RABATACH OKO£O 60z³otych. To usprawiedliwia w sumie wszystkie "niedoci¹gniêcia technologiczne" OKI |
|
|
|
 |
Baton
|
Wysłany: 2010-10-16, 19:54
|
0
|
|
|
|
Âłysy73, nie kaÂżdego staĂŚ na pistolety SATA, a szczegĂłlnie jeÂżeli uÂżywane sÂą tylko we wÂłasnym zakresie i na siebie nie zarabiajÂą.
UdaÂło mi siĂŞ dyszĂŞ odkrĂŞciĂŚ szeÂściokÂątnym kluczem dziĂŞki za pomoc |
|
|
|
 |
Âłysy73
|
Wysłany: 2010-10-16, 20:08
|
0
|
|
|
|
Baton napisał/a: | Âłysy73, nie kaÂżdego staĂŚ na pistolety SATA, a szczegĂłlnie jeÂżeli uÂżywane sÂą tylko we wÂłasnym zakresie i na siebie nie zarabiajÂą. | Baton a pokaÂż mi gdzie ja napisaÂłem o Sacie itp.? Ja wsio rozumiem tylko opisaÂłem dla czego nie naleÂży zbyt wiele oczekiwaĂŚ od taniego pistola. Poza tym skÂąd wiesz czym ja bawiĂŞ siĂŞ w malowanka? Albo czym zaczynaÂłem? Nie wiesz wiĂŞc Ci powiem: od pistoletĂłw z kompletu za 50zÂł z dmuchawkÂą, spiralkÂą i pistoletem do ropowania. WiĂŞc uwierz mi na sÂłowo, Âże Sico czy jakieÂś Fobo to szczyt techniki precyzyjnej na poziomie NASA w porĂłwnaniu z tamtymi "pistoletami" TakÂże luzik. Baton napisał/a: | UdaÂło mi siĂŞ dyszĂŞ odkrĂŞciĂŚ szeÂściokÂątnym kluczem dziĂŞki za pomoc | No problem. CieszĂŞ siĂŞ Âże udaÂło mi siĂŞ pomĂłc. |
|
|
|