Szukaj FAQ Album

Autor Wiadomo¶æ
the,bo
Wys³any: 2010-12-08, 11:59   który wybrac pistolet do podkladu???
0
UP DOWN

Sk±d: okolice mielca
witam doradzcie mi jaki wybrac pistolet do podkladu???

http://moto.allegro.pl/pr...1345261065.html

http://moto.allegro.pl/pi...1354804219.html

http://moto.allegro.pl/pi...1340228876.html

a moze jakis inny mi polecacie????

kropen16 
Wys³any: 2010-12-08, 16:47   
0
UP DOWN
Przemo

Pomóg³: 11 razy
Sk±d: MKW
z tych trzech bralbym tego http://moto.allegro.pl/pi...1340228876.html .

the,bo
Wys³any: 2010-12-08, 23:54   
0
UP DOWN

link nie dziala

kropen16 
Wys³any: 2010-12-09, 14:42   
0
UP DOWN
Przemo

Pomóg³: 11 razy
Sk±d: MKW
wybralbym ten 3 co napisales to chyba byl profesional hp czy jakos tak ale z tych trzech bralbym tego z trzeciego linku

the,bo
Wys³any: 2010-12-10, 09:28   
0
UP DOWN

dzieki kropen

a inni nic nie doradza? (napisza?)

Robertlodz09 
Wys³any: 2010-12-10, 11:42   
0
UP DOWN

Pomóg³: 61 razy
Sk±d: £ód¿
Hmm, piszesz inni? ;) To dodam "co¶" od siebie :tak: Ten trzeci ostatni jaki poda³e¶ i który poleca kolega kropen 16 ,to mia³em z trzema egzemplarzami "do czynienia" :tak: Dwa HP nawet mi³o zaskoczy³y i ca³kiem "zno¶nie malowa³y" jak na tak± jako¶æ wykonania , trzeci "by³ do d...." ,g³owica pseudo-"HVLP" :tak: Tak¿e je¶li mam poleciæ to tylko taki pistolet ale z g³owic± HP czyli "kopi± g³owicy" Saty jet B :tak: Unikaj tych pseudo-HVLP poniewa¿ tak naprawde to niewiadomo co to jest :nie: Ten który mia³em w rêkach "HP" 1,4 mm to "obskoczy³em" nim dla tzw. testu kilka elementów na kilku ró¿nych samochodach i efekt koñcowy by³ bardzo "zadowalaj±cy" jak na tej "klasy" pistolet :tak: Tylko jedna uwaga! Bazy nim nie nak³ada³em ,wiesz za du¿e ryzyko na tak "powa¿ny" sprzêt :rotfl: Zawsze jednak mozna spróbowaæ ;) Ale do bezbarwnego ,akrylu czy podk³adu moge go poleciæ z spo¶ród tych które "zapoda³e¶" a które mia³em "w rêkach" :tak: A jak "padnie" to mo¿esz wtedy kupiæ nastêpny ,lub mo¿e ju¿ "co¶ lepszego" tj. firmowego? ;) Wybór nale¿y do ciebie :tak: Pozdrawiam! :spoko:

ps. Wiesz tak naprawde to te wszystkie "pistolety" maj± "podobn±" jako¶æ wykonania (ró¿ni± siê tylko kszta³tami korpusów ,kolorem ,nazw± jaka nadaj± importerzy itd.) i zale¿y tylko jak siê "trafi" :tak: Najlepiej i najpewniej to jechaæ do sklepu i poprosiæ o umo¿liwienie sprawdzenia kilku egzemplarzy przed dokonaniem zakupu :tak: Wlewasz wode z kranu ,podpinasz pod kompresor i sprawdzasz min. kilka sztuk :tak: Wtedy mozesz dokonaæ wyboru :tak: innaczej to zdajesz siê tylko na tzw. "¶lepy los" ;) To nie s± firmowe pistolety gdzie wiesz i jeste¶ pewny ¿e ka¿dy z nich jednakowo bedzie "rozbija³ i nak³ada³ materia³" niezale¿nie od tego czy jest pierwszy czy ostatni w dostarczonej partii do sklepu :tak: Tutaj to albo sie "trafi" albo nie :rotfl: Jeszcze raz pozdrawiam i powodzenia! :spoko:

the,bo
Wys³any: 2010-12-10, 12:31   
0
UP DOWN

ja chce do podkladu tylko bo do bazy zakupilem
Air Gunsa IWATA AZ3 HTE2 1.3

robert to radzisz ten 3 link i ma sie rozumiec dysza 1.7????

Robertlodz09 
Wys³any: 2010-12-10, 13:21   
0
UP DOWN

Tak ,z tym mia³em "styczno¶æ" :tak: Wcze¶niej z niebieskim korpusem sprzedawany by³ pod nazw± Expert :rotfl: Wystêpuje tak¿e jako Srauritia ;) a tutaj jako "Profesronal" ^^ Teraz "niebieskie" s± sprzedawane z g³owic± "ala-taywañskie HVLP" ;) Z g³owic± HP 1,4 szed³ bardzo dobrze na bezbarwnym ,tak¿e 1,7 mo¿esz braæ do podk³adu :tak: Nie wiem tylko jak z ich trwa³o¶ci± ale wiem ¿e zestawy naprawcze do nich "pasuj±" :tak: Ten z drugiego z g³owic± HP bedzie podobny do tego z trzeciego :tak: Ró¿nica tylko w kszta³cie "korpusu" ;) Ale lepiej we¿ ten "sprawdzony" ,ró¿nica w cenie znikoma ^^ Pozdrawiam!

gugun 
Wys³any: 2010-12-11, 18:47   
0
UP DOWN

Pomóg³: 52 razy
Sk±d: kuj-pom
ja mam cos na podobe 2 z dysza 1.8 aktualnie i troche namalowal juz...ja na twoim miejscu bym bral jaki ci sie najbardziej podoba...osobiscie do podkladu zawsze kupuje tani byle duza dysza 1.8-2.0...wiadomo ze szybko sie zuzywaja wszystkie w tej cenie i trzeba co jakis czas wymienic...wiec ja bym nie przykladal do tego tak znacznej wagi

jacenty 741
Wys³any: 2010-12-11, 20:17   
0
UP DOWN

Pomóg³: 39 razy
Sk±d: Maków Mazowiecki
A ja nie rozumiem tej mentalno¶ci:tani,du¿a dysza,czêsto wymieniaæ...O co kaman?A czemu nie porz±dny,dysz 1.4 lub maks. 1.6,dbaæ o niego i wylewaæ podk³ad nawet bez rozpucha na lustro?To z³a technologia?Ja u¿ywam kupionej okazyjnie Saty LM 2000 RP,i bez dodawania rozcieñczalnika wylewam podk³ad Duxona na lustro,nie marnuj±c przy okazji materia³u,bo pistolet praktycznie nie kurzy.
Ok,wiem,¿e raczej do jednorazowej naprawy nikt nie kupi Saty,czy Iwaty,ale maj±c w perspektywie zarabianie na tym jakich¶ ciaków,uwierzcie mi,warto zainwestowaæ trochê wiêcej,i mieæ spokój.

Robertlodz09 
Wys³any: 2010-12-11, 21:32   
0
UP DOWN

Taka "mentalno¶æ" jaki "fachowiec" :tak: i takie s± jego "porady" :rotfl: Ale jak zaznacza jest "zdolniejszy" od "swojego kuzyna" :rotfl: Pozdrawiam! :spoko:

gugun 
Wys³any: 2010-12-12, 01:00   
0
UP DOWN

poprostu kazdy ma swoj styl..kazdy pracuje jak chce,ja osobiscie do bazy i lakieru mam sate 3000 no ale podklad klade zwyklym gunem tanim i tyle.....1.4 i rozlac to nie wszystko ja wale 1.8-2.0 dysza raz a grubo i mam pewosc ze jest ok,nie oszczedzam na niczym i tyle....a podklad itak sie dociera itak wiec nie ma zadnej roznicy jak polozony....wrecz przeciwnie...czym wieksza chropka tym lepiej dotarty pod malunek ......polozysz bezbarwny ladnie zostaje ladnie,zrob kasze dotrzyj masz gladko....prosty przyklad..
\

obcy_69
Wys³any: 2010-12-12, 14:42   
0
UP DOWN

Pomóg³: 24 razy
Taka dysza 2.0 ...to prawie jak w pistolu do barana..

gugun napisa³/a:
ja wale 1.8-2.0 dysza raz a grubo i mam pewosc ze jest ok

Z czym jest ok..??

gugun napisa³/a:
a podklad itak sie dociera itak wiec nie ma zadnej roznicy jak polozony....

Chcialbym zobaczyc jak sie zacierasz przy tak polozonym podkladzie..np. w zakamarkach zderzakow, czy w ogole trudniej dostepnych miejscach. ^^

gugun 
Wys³any: 2010-12-12, 15:43   
0
UP DOWN

widze troche namieszalem:) za duzo sie wypilo,poprostu ja mam do podkladu 1.8 i maluje gesciejszym a mniej razy...a potem itak szlif szlifierka p400 i dopiero na mokro...i tak juz kilka lat...kwestia gustu i przyzwyczajenia..no a paluszki czasem bola...oj bola:)

jacenty 741
Wys³any: 2010-12-12, 16:35   
0
UP DOWN

Pomóg³: 39 razy
Sk±d: Maków Mazowiecki
gugun napisa³/a:
paluszki czasem bola...oj bola:)
No w³a¶nie,a mnie nie,bo wylewam na g³adko dwie lub trzy warstwy,i mam czêsto dylemat:papier,czy tylko w³óknina?Oczywi¶cie papier,ale pokusa jest :devil: .
Zw³aszcza,je¶li mowa o np zakamarkach zderzaków.
gugun napisa³/a:
a podklad itak sie dociera itak wiec nie ma zadnej roznicy jak polozony
Oj,ma,ma...

gugun 
Wys³any: 2010-12-12, 16:42   
0
UP DOWN

jacenty 741 napisa³/a:
Zw³aszcza,je¶li mowa o np zakamarkach zderzaków.

ja tam daje kontrastem i pomocnikowi do dotarcia.osobiscie nie lubie zderzakow:)chamsko no ale...hehe

gorzalinek
Wys³any: 2010-12-13, 10:10   
0
UP DOWN

Pomóg³: 1 raz
ja wzial bym tego z 2 lub 3 linku ten z pierwszego mialem rozlecial sie po 2 malowaniach zaczal lac iglica sie odksztalcila wiec nie polecam a mam teraz juz dlugo speedway 1.8 i narazie git po zdjeciach widac ze podobnie sa wykonane pistolety z 2 i 3 linku ale wiadomo czasem sie trafia dobry taiwan czasem shit

LAKIEROWANKO Strona G³ówna » LAKIERNICTWO SAMOCHODOWE » Warsztat

Odpowiedz do tematu  
Nie mo¿esz pisaæ nowych tematów
Nie mo¿esz odpowiadaæ w tematach
Nie mo¿esz zmieniaæ swoich postów
Nie mo¿esz usuwaæ swoich postów
Nie mo¿esz g³osowaæ w ankietach
Nie mo¿esz za³±czaæ plików na tym forum
Mo¿esz ¶ci±gaæ za³±czniki na tym forum
Skocz do: