Autor |
Wiadomo¶æ |
|
the,bo
|
Wys³any: 2010-12-08, 11:59 który wybrac pistolet do podkladu???
|
0
|
|
|
|
|
|
|
|
kropen16
|
Wys³any: 2010-12-08, 16:47
|
0
|
|
|
Przemo
Pomóg³: 11 razy Posty: 324 Sk±d: MKW
|
|
|
|
|
the,bo
|
Wys³any: 2010-12-08, 23:54
|
0
|
|
|
|
|
|
|
|
kropen16
|
Wys³any: 2010-12-09, 14:42
|
0
|
|
|
Przemo
Pomóg³: 11 razy Posty: 324 Sk±d: MKW
|
wybralbym ten 3 co napisales to chyba byl profesional hp czy jakos tak ale z tych trzech bralbym tego z trzeciego linku |
|
|
|
|
the,bo
|
Wys³any: 2010-12-10, 09:28
|
0
|
|
|
|
dzieki kropen
a inni nic nie doradza? (napisza?) |
|
|
|
|
Robertlodz09
|
Wys³any: 2010-12-10, 11:42
|
0
|
|
|
Pomóg³: 61 razy Posty: 3387 Sk±d: £ód¿
|
Hmm, piszesz inni? To dodam "co¶" od siebie Ten trzeci ostatni jaki poda³e¶ i który poleca kolega kropen 16 ,to mia³em z trzema egzemplarzami "do czynienia" Dwa HP nawet mi³o zaskoczy³y i ca³kiem "zno¶nie malowa³y" jak na tak± jako¶æ wykonania , trzeci "by³ do d...." ,g³owica pseudo-"HVLP" Tak¿e je¶li mam poleciæ to tylko taki pistolet ale z g³owic± HP czyli "kopi± g³owicy" Saty jet B Unikaj tych pseudo-HVLP poniewa¿ tak naprawde to niewiadomo co to jest Ten który mia³em w rêkach "HP" 1,4 mm to "obskoczy³em" nim dla tzw. testu kilka elementów na kilku ró¿nych samochodach i efekt koñcowy by³ bardzo "zadowalaj±cy" jak na tej "klasy" pistolet Tylko jedna uwaga! Bazy nim nie nak³ada³em ,wiesz za du¿e ryzyko na tak "powa¿ny" sprzêt Zawsze jednak mozna spróbowaæ Ale do bezbarwnego ,akrylu czy podk³adu moge go poleciæ z spo¶ród tych które "zapoda³e¶" a które mia³em "w rêkach" A jak "padnie" to mo¿esz wtedy kupiæ nastêpny ,lub mo¿e ju¿ "co¶ lepszego" tj. firmowego? Wybór nale¿y do ciebie Pozdrawiam!
ps. Wiesz tak naprawde to te wszystkie "pistolety" maj± "podobn±" jako¶æ wykonania (ró¿ni± siê tylko kszta³tami korpusów ,kolorem ,nazw± jaka nadaj± importerzy itd.) i zale¿y tylko jak siê "trafi" Najlepiej i najpewniej to jechaæ do sklepu i poprosiæ o umo¿liwienie sprawdzenia kilku egzemplarzy przed dokonaniem zakupu Wlewasz wode z kranu ,podpinasz pod kompresor i sprawdzasz min. kilka sztuk Wtedy mozesz dokonaæ wyboru innaczej to zdajesz siê tylko na tzw. "¶lepy los" To nie s± firmowe pistolety gdzie wiesz i jeste¶ pewny ¿e ka¿dy z nich jednakowo bedzie "rozbija³ i nak³ada³ materia³" niezale¿nie od tego czy jest pierwszy czy ostatni w dostarczonej partii do sklepu Tutaj to albo sie "trafi" albo nie Jeszcze raz pozdrawiam i powodzenia! |
|
|
|
|
the,bo
|
Wys³any: 2010-12-10, 12:31
|
0
|
|
|
|
ja chce do podkladu tylko bo do bazy zakupilem
Air Gunsa IWATA AZ3 HTE2 1.3
robert to radzisz ten 3 link i ma sie rozumiec dysza 1.7???? |
|
|
|
|
Robertlodz09
|
Wys³any: 2010-12-10, 13:21
|
0
|
|
|
|
Tak ,z tym mia³em "styczno¶æ" Wcze¶niej z niebieskim korpusem sprzedawany by³ pod nazw± Expert Wystêpuje tak¿e jako Srauritia a tutaj jako "Profesronal" Teraz "niebieskie" s± sprzedawane z g³owic± "ala-taywañskie HVLP" Z g³owic± HP 1,4 szed³ bardzo dobrze na bezbarwnym ,tak¿e 1,7 mo¿esz braæ do podk³adu Nie wiem tylko jak z ich trwa³o¶ci± ale wiem ¿e zestawy naprawcze do nich "pasuj±" Ten z drugiego z g³owic± HP bedzie podobny do tego z trzeciego Ró¿nica tylko w kszta³cie "korpusu" Ale lepiej we¿ ten "sprawdzony" ,ró¿nica w cenie znikoma Pozdrawiam! |
|
|
|
|
gugun
|
Wys³any: 2010-12-11, 18:47
|
0
|
|
|
Pomóg³: 52 razy Posty: 2819 Sk±d: kuj-pom
|
ja mam cos na podobe 2 z dysza 1.8 aktualnie i troche namalowal juz...ja na twoim miejscu bym bral jaki ci sie najbardziej podoba...osobiscie do podkladu zawsze kupuje tani byle duza dysza 1.8-2.0...wiadomo ze szybko sie zuzywaja wszystkie w tej cenie i trzeba co jakis czas wymienic...wiec ja bym nie przykladal do tego tak znacznej wagi |
|
|
|
|
jacenty 741
|
Wys³any: 2010-12-11, 20:17
|
0
|
|
|
Pomóg³: 39 razy Posty: 1343 Sk±d: Maków Mazowiecki
|
A ja nie rozumiem tej mentalno¶ci:tani,du¿a dysza,czêsto wymieniaæ...O co kaman?A czemu nie porz±dny,dysz 1.4 lub maks. 1.6,dbaæ o niego i wylewaæ podk³ad nawet bez rozpucha na lustro?To z³a technologia?Ja u¿ywam kupionej okazyjnie Saty LM 2000 RP,i bez dodawania rozcieñczalnika wylewam podk³ad Duxona na lustro,nie marnuj±c przy okazji materia³u,bo pistolet praktycznie nie kurzy.
Ok,wiem,¿e raczej do jednorazowej naprawy nikt nie kupi Saty,czy Iwaty,ale maj±c w perspektywie zarabianie na tym jakich¶ ciaków,uwierzcie mi,warto zainwestowaæ trochê wiêcej,i mieæ spokój. |
|
|
|
|
Robertlodz09
|
Wys³any: 2010-12-11, 21:32
|
0
|
|
|
|
Taka "mentalno¶æ" jaki "fachowiec" i takie s± jego "porady" Ale jak zaznacza jest "zdolniejszy" od "swojego kuzyna" Pozdrawiam! |
|
|
|
|
gugun
|
Wys³any: 2010-12-12, 01:00
|
0
|
|
|
|
poprostu kazdy ma swoj styl..kazdy pracuje jak chce,ja osobiscie do bazy i lakieru mam sate 3000 no ale podklad klade zwyklym gunem tanim i tyle.....1.4 i rozlac to nie wszystko ja wale 1.8-2.0 dysza raz a grubo i mam pewosc ze jest ok,nie oszczedzam na niczym i tyle....a podklad itak sie dociera itak wiec nie ma zadnej roznicy jak polozony....wrecz przeciwnie...czym wieksza chropka tym lepiej dotarty pod malunek ......polozysz bezbarwny ladnie zostaje ladnie,zrob kasze dotrzyj masz gladko....prosty przyklad..
\ |
|
|
|
|
obcy_69
|
Wys³any: 2010-12-12, 14:42
|
0
|
|
|
Pomóg³: 24 razy Posty: 704
|
Taka dysza 2.0 ...to prawie jak w pistolu do barana..
gugun napisa³/a: | ja wale 1.8-2.0 dysza raz a grubo i mam pewosc ze jest ok |
Z czym jest ok..??
gugun napisa³/a: | a podklad itak sie dociera itak wiec nie ma zadnej roznicy jak polozony.... |
Chcialbym zobaczyc jak sie zacierasz przy tak polozonym podkladzie..np. w zakamarkach zderzakow, czy w ogole trudniej dostepnych miejscach. |
|
|
|
|
gugun
|
Wys³any: 2010-12-12, 15:43
|
0
|
|
|
|
widze troche namieszalem:) za duzo sie wypilo,poprostu ja mam do podkladu 1.8 i maluje gesciejszym a mniej razy...a potem itak szlif szlifierka p400 i dopiero na mokro...i tak juz kilka lat...kwestia gustu i przyzwyczajenia..no a paluszki czasem bola...oj bola:) |
|
|
|
|
jacenty 741
|
Wys³any: 2010-12-12, 16:35
|
0
|
|
|
Pomóg³: 39 razy Posty: 1343 Sk±d: Maków Mazowiecki
|
gugun napisa³/a: | paluszki czasem bola...oj bola:) | No w³a¶nie,a mnie nie,bo wylewam na g³adko dwie lub trzy warstwy,i mam czêsto dylemat:papier,czy tylko w³óknina?Oczywi¶cie papier,ale pokusa jest .
Zw³aszcza,je¶li mowa o np zakamarkach zderzaków.
gugun napisa³/a: | a podklad itak sie dociera itak wiec nie ma zadnej roznicy jak polozony | Oj,ma,ma... |
|
|
|
|
gugun
|
Wys³any: 2010-12-12, 16:42
|
0
|
|
|
|
jacenty 741 napisa³/a: | Zw³aszcza,je¶li mowa o np zakamarkach zderzaków. |
ja tam daje kontrastem i pomocnikowi do dotarcia.osobiscie nie lubie zderzakow:)chamsko no ale...hehe |
|
|
|
|
gorzalinek
|
Wys³any: 2010-12-13, 10:10
|
0
|
|
|
Pomóg³: 1 raz Posty: 115
|
ja wzial bym tego z 2 lub 3 linku ten z pierwszego mialem rozlecial sie po 2 malowaniach zaczal lac iglica sie odksztalcila wiec nie polecam a mam teraz juz dlugo speedway 1.8 i narazie git po zdjeciach widac ze podobnie sa wykonane pistolety z 2 i 3 linku ale wiadomo czasem sie trafia dobry taiwan czasem shit |
|
|
|