Autor |
Wiadomość |
 |
the,bo
|
Wysłany: 2010-12-08, 11:59 ktĂłry wybrac pistolet do podkladu???
|
0
|
|
|
|
|
|
|
 |
kropen16
|
Wysłany: 2010-12-08, 16:47
|
0
|
|
|
Przemo
|
|
|
|
 |
the,bo
|
Wysłany: 2010-12-08, 23:54
|
0
|
|
|
|
|
|
|
 |
kropen16
|
Wysłany: 2010-12-09, 14:42
|
0
|
|
|
Przemo
|
wybralbym ten 3 co napisales to chyba byl profesional hp czy jakos tak ale z tych trzech bralbym tego z trzeciego linku |
|
|
|
 |
the,bo
|
Wysłany: 2010-12-10, 09:28
|
0
|
|
|
|
dzieki kropen
a inni nic nie doradza? (napisza?) |
|
|
|
 |
Robertlodz09
|
Wysłany: 2010-12-10, 11:42
|
0
|
|
|

|
Hmm, piszesz inni? To dodam "coœ" od siebie Ten trzeci ostatni jaki poda³eœ i który poleca kolega kropen 16 ,to mia³em z trzema egzemplarzami "do czynienia" Dwa HP nawet mi³o zaskoczy³y i ca³kiem "znoœnie malowa³y" jak na tak¹ jakoœÌ wykonania , trzeci "by³ do d...." ,g³owica pseudo-"HVLP" Tak¿e jeœli mam poleciÌ to tylko taki pistolet ale z g³owic¹ HP czyli "kopi¹ g³owicy" Saty jet B Unikaj tych pseudo-HVLP poniewa¿ tak naprawde to niewiadomo co to jest Ten który mia³em w rêkach "HP" 1,4 mm to "obskoczy³em" nim dla tzw. testu kilka elementów na kilku ró¿nych samochodach i efekt koùcowy by³ bardzo "zadowalaj¹cy" jak na tej "klasy" pistolet Tylko jedna uwaga! Bazy nim nie nak³ada³em ,wiesz za du¿e ryzyko na tak "powa¿ny" sprzêt Zawsze jednak mozna spróbowaÌ Ale do bezbarwnego ,akrylu czy podk³adu moge go poleciÌ z spoœród tych które "zapoda³eœ" a które mia³em "w rêkach" A jak "padnie" to mo¿esz wtedy kupiÌ nastêpny ,lub mo¿e ju¿ "coœ lepszego" tj. firmowego? Wybór nale¿y do ciebie Pozdrawiam!
ps. Wiesz tak naprawde to te wszystkie "pistolety" maj¹ "podobn¹" jakoœÌ wykonania (ró¿ni¹ siê tylko kszta³tami korpusów ,kolorem ,nazw¹ jaka nadaj¹ importerzy itd.) i zale¿y tylko jak siê "trafi" Najlepiej i najpewniej to jechaÌ do sklepu i poprosiÌ o umo¿liwienie sprawdzenia kilku egzemplarzy przed dokonaniem zakupu Wlewasz wode z kranu ,podpinasz pod kompresor i sprawdzasz min. kilka sztuk Wtedy mozesz dokonaÌ wyboru innaczej to zdajesz siê tylko na tzw. "œlepy los" To nie s¹ firmowe pistolety gdzie wiesz i jesteœ pewny ¿e ka¿dy z nich jednakowo bedzie "rozbija³ i nak³ada³ materia³" niezale¿nie od tego czy jest pierwszy czy ostatni w dostarczonej partii do sklepu Tutaj to albo sie "trafi" albo nie Jeszcze raz pozdrawiam i powodzenia! |
|
|
|
 |
the,bo
|
Wysłany: 2010-12-10, 12:31
|
0
|
|
|
|
ja chce do podkladu tylko bo do bazy zakupilem
Air Gunsa IWATA AZ3 HTE2 1.3
robert to radzisz ten 3 link i ma sie rozumiec dysza 1.7???? |
|
|
|
 |
Robertlodz09
|
Wysłany: 2010-12-10, 13:21
|
0
|
|
|

|
Tak ,z tym mia³em "stycznoœÌ" Wczeœniej z niebieskim korpusem sprzedawany by³ pod nazw¹ Expert Wystêpuje tak¿e jako Srauritia a tutaj jako "Profesronal" Teraz "niebieskie" s¹ sprzedawane z g³owic¹ "ala-taywaùskie HVLP" Z g³owic¹ HP 1,4 szed³ bardzo dobrze na bezbarwnym ,tak¿e 1,7 mo¿esz braÌ do podk³adu Nie wiem tylko jak z ich trwa³oœci¹ ale wiem ¿e zestawy naprawcze do nich "pasuj¹" Ten z drugiego z g³owic¹ HP bedzie podobny do tego z trzeciego Ró¿nica tylko w kszta³cie "korpusu" Ale lepiej we¿ ten "sprawdzony" ,ró¿nica w cenie znikoma Pozdrawiam! |
|
|
|
 |
gugun
|
Wysłany: 2010-12-11, 18:47
|
0
|
|
|

|
ja mam cos na podobe 2 z dysza 1.8 aktualnie i troche namalowal juz...ja na twoim miejscu bym bral jaki ci sie najbardziej podoba...osobiscie do podkladu zawsze kupuje tani byle duza dysza 1.8-2.0...wiadomo ze szybko sie zuzywaja wszystkie w tej cenie i trzeba co jakis czas wymienic...wiec ja bym nie przykladal do tego tak znacznej wagi |
|
|
|
 |
jacenty 741
|
Wysłany: 2010-12-11, 20:17
|
0
|
|
|
|
A ja nie rozumiem tej mentalnoÂści:tani,duÂża dysza,czĂŞsto wymieniaĂŚ...O co kaman?A czemu nie porzÂądny,dysz 1.4 lub maks. 1.6,dbaĂŚ o niego i wylewaĂŚ podkÂład nawet bez rozpucha na lustro?To zÂła technologia?Ja uÂżywam kupionej okazyjnie Saty LM 2000 RP,i bez dodawania rozcieĂączalnika wylewam podkÂład Duxona na lustro,nie marnujÂąc przy okazji materiaÂłu,bo pistolet praktycznie nie kurzy.
Ok,wiem,Âże raczej do jednorazowej naprawy nikt nie kupi Saty,czy Iwaty,ale majÂąc w perspektywie zarabianie na tym jakichÂś ciakĂłw,uwierzcie mi,warto zainwestowaĂŚ trochĂŞ wiĂŞcej,i mieĂŚ spokĂłj. |
|
|
|
 |
Robertlodz09
|
Wysłany: 2010-12-11, 21:32
|
0
|
|
|

|
Taka "mentalnoœÌ" jaki "fachowiec" i takie s¹ jego "porady" Ale jak zaznacza jest "zdolniejszy" od "swojego kuzyna" Pozdrawiam! |
|
|
|
 |
gugun
|
Wysłany: 2010-12-12, 01:00
|
0
|
|
|

|
poprostu kazdy ma swoj styl..kazdy pracuje jak chce,ja osobiscie do bazy i lakieru mam sate 3000 no ale podklad klade zwyklym gunem tanim i tyle.....1.4 i rozlac to nie wszystko ja wale 1.8-2.0 dysza raz a grubo i mam pewosc ze jest ok,nie oszczedzam na niczym i tyle....a podklad itak sie dociera itak wiec nie ma zadnej roznicy jak polozony....wrecz przeciwnie...czym wieksza chropka tym lepiej dotarty pod malunek ......polozysz bezbarwny ladnie zostaje ladnie,zrob kasze dotrzyj masz gladko....prosty przyklad..
\ |
|
|
|
 |
obcy_69
|
Wysłany: 2010-12-12, 14:42
|
0
|
|
|
|
Taka dysza 2.0 ...to prawie jak w pistolu do barana..
gugun napisał/a: | ja wale 1.8-2.0 dysza raz a grubo i mam pewosc ze jest ok |
Z czym jest ok..??
gugun napisał/a: | a podklad itak sie dociera itak wiec nie ma zadnej roznicy jak polozony.... |
Chcialbym zobaczyc jak sie zacierasz przy tak polozonym podkladzie..np. w zakamarkach zderzakow, czy w ogole trudniej dostepnych miejscach. |
|
|
|
 |
gugun
|
Wysłany: 2010-12-12, 15:43
|
0
|
|
|

|
widze troche namieszalem:) za duzo sie wypilo,poprostu ja mam do podkladu 1.8 i maluje gesciejszym a mniej razy...a potem itak szlif szlifierka p400 i dopiero na mokro...i tak juz kilka lat...kwestia gustu i przyzwyczajenia..no a paluszki czasem bola...oj bola:) |
|
|
|
 |
jacenty 741
|
Wysłany: 2010-12-12, 16:35
|
0
|
|
|
|
gugun napisał/a: | paluszki czasem bola...oj bola:) | No wÂłaÂśnie,a mnie nie,bo wylewam na gÂładko dwie lub trzy warstwy,i mam czĂŞsto dylemat:papier,czy tylko w³óknina?OczywiÂście papier,ale pokusa jest .
ZwÂłaszcza,jeÂśli mowa o np zakamarkach zderzakĂłw.
gugun napisał/a: | a podklad itak sie dociera itak wiec nie ma zadnej roznicy jak polozony | Oj,ma,ma... |
|
|
|
 |
gugun
|
Wysłany: 2010-12-12, 16:42
|
0
|
|
|

|
jacenty 741 napisał/a: | ZwÂłaszcza,jeÂśli mowa o np zakamarkach zderzakĂłw. |
ja tam daje kontrastem i pomocnikowi do dotarcia.osobiscie nie lubie zderzakow:)chamsko no ale...hehe |
|
|
|
 |
gorzalinek
|
Wysłany: 2010-12-13, 10:10
|
0
|
|
|
|
ja wzial bym tego z 2 lub 3 linku ten z pierwszego mialem rozlecial sie po 2 malowaniach zaczal lac iglica sie odksztalcila wiec nie polecam a mam teraz juz dlugo speedway 1.8 i narazie git po zdjeciach widac ze podobnie sa wykonane pistolety z 2 i 3 linku ale wiadomo czasem sie trafia dobry taiwan czasem shit |
|
|
|