Szukaj FAQ Album

Autor Wiadomość
732 
Wysłany: 2010-12-19, 16:51   WKURZKA NA ZBIORNIKU SREBRNY KOLOR
0
UP DOWN
732

Witam,dosta³em do malowania od znajomego zbiornik od kilkumiesiêcznej Yamahy FZ1 w kolorze srebrnym.Znajomy siê wywróci³ i zrobi³ wgniotkê na boku,oczywiœcie do wyszpachlowania,lecz póŸniej oznajmi³ mi,¿e chce ¿ebym zrobi³ wkurzkê baz¹ i delikatnie klarem,¿eby nie malowaÌ ca³oœci bezbarwnym.Jak myœlicie da radê tak zrobiÌ?
Czy trzeba kryÌ ca³oœÌ bezbarwnym?Dodam,¿e nie ma byÌ sladu na zbiorniku.
ProszĂŞ o Wasze opinie.Pozdrawiam :/

kamilbusko
Wysłany: 2010-12-19, 17:26   
0
UP DOWN

powiedz mu ¿e na czole niech sobie wkurzkê zrobi a nie na baku jeszcze na srebrze. a co siê tak boi ca³oœci lakierowaÌ?? cieniujesz srebro a ca³oœÌ klar i œwiêto

Âłysy73 
Wysłany: 2010-12-19, 18:39   
0
UP DOWN

Jak ten kolega taki mÂądry i taki znawca, to i tak zmatuj i polakieruj caÂły zbiornik, bo kaÂżdy by tak zrobiÂł.
Tylko staraj siê idealnie odtworzyÌ strukturê podczas lakierowania, a temu znawcy powiedz póŸniej ¿e ma Ci do³o¿yÌ na flachê bo przez ten jego pomys³ narobi³eœ siê jak wariat, aby zrobiÌ t¹ "wkurzkê".
Ot i wilk syty o owca caÂła.
{oby tylko póŸniej nie mia³ durniejszych pomys³ów jak ju¿ bêdzie Ciê mia³ za mistrza ;) ^^ }
Pozdro

obcy_69
Wysłany: 2010-12-19, 22:02   
0
UP DOWN

I kaze Ci zrobic wkurzke na korku wlewu paliwa.. :D

kropen16 
Wysłany: 2010-12-19, 22:13   
0
UP DOWN
Przemo

albo na wentylku od felgi ^^ :spoko:

binsu18
Wysłany: 2010-12-20, 00:14   
0
UP DOWN

YamahÂą Âśmiga a ÂżaÂłuje siana za pomalowanie zbiornika? Popieram przedmĂłwcĂłw, albo pogoĂą go w ogĂłle, bo faktycznie , jak mowi ÂŁysy, zacznie mieĂŚ coraz durniejsze pomysÂły.

lorakkr21 
Wysłany: 2010-12-20, 10:23   
0
UP DOWN
lorakkr21

Znam to z doÂświadczenia kiedyÂś jednemu znajomemu handlarzowi zrobilem zaprawke a nie malowaÂłem elementu i zaraz potem wymyÂślaÂł coraz mniejsze te zaprawki bo szkoda materiaÂłu do mnie mĂłwiÂł i go pogoniÂłem wkoĂącu nie daj siĂŞ tym wszystkim co myÂślÂą Âże siĂŞ znajÂą bo ty jesteÂś fachowcem i ty wiesz jak masz zrobiĂŚ a nie ktoÂś ci bĂŞdzie mĂłwiÂł

Mart-Dent
Wysłany: 2010-12-20, 14:18   
0
UP DOWN

Ale macie problemy, klient chce to siĂŞ robi. Ja robiĂŞ tylko wpyÂłki i kaÂżda kosztuje 250zÂł. CaÂłych elementĂłw juÂż nawet nie lakieruje bo mi siĂŞ nie opÂłaca.

kalbi 
Wysłany: 2010-12-21, 13:48   
0
UP DOWN

Mart-Dent napisał/a:
CaÂłych elementĂłw juÂż nawet nie lakieruje bo mi siĂŞ nie opÂłaca.
to jak masz na Âśrodku drzwi doÂłeczek to teÂż caÂłych drzwi nie lakierujesz ?

lorakkr21 
Wysłany: 2010-12-21, 14:17   
0
UP DOWN
lorakkr21

Po co ma malowaĂŚ caÂłe drzwi za 350 zÂł jak moze zrobiĂŚ zaprawke za 250 zÂł heh tak to rozumiĂŞ a pracy tyle samo albo i wiĂŞcej

Mart-Dent
Wysłany: 2010-12-21, 15:24   
0
UP DOWN

kalbi napisał/a:
Mart-Dent napisał/a:
CaÂłych elementĂłw juÂż nawet nie lakieruje bo mi siĂŞ nie opÂłaca.
to jak masz na Âśrodku drzwi doÂłeczek to teÂż caÂłych drzwi nie lakierujesz ?

Jak mam doÂłeczek to go usuwam bez lakierowania.

Mart-Dent
Wysłany: 2010-12-21, 15:28   
0
UP DOWN

lorakkr21 napisał/a:
Po co ma malowaĂŚ caÂłe drzwi za 350 zÂł jak moze zrobiĂŚ zaprawke za 250 zÂł heh tak to rozumiĂŞ a pracy tyle samo albo i wiĂŞcej

Dlaczego sÂądzisz Âże pracy tyle samo albo i wiĂŞcej. Ile czasu zajmuje Ci przygotowanie, pomalowanie i wysuszenie elementu razem z oddaniem auta klientowi. Ile bĂŞdzie CiĂŞ kosztowaÂł materiaÂł?

Mi max 4godz. MateriaÂł razem z prÂądem jakieÂś 30zÂł

kalbi 
Wysłany: 2010-12-21, 18:42   
0
UP DOWN

Mart-Dent napisał/a:
Jak mam doÂłeczek to go usuwam bez lakierowania.
a mo¿e robisz szkolenia z usuwania wgnieceù? bo ja mam ogólnie dosyÌ lakiernictwa i chcê iœÌ w autodetailing bardziej...

Mart-Dent
Wysłany: 2010-12-21, 19:40   
0
UP DOWN

kalbi napisał/a:
a mo¿e robisz szkolenia z usuwania wgnieceù? bo ja mam ogólnie dosyÌ lakiernictwa i chcê iœÌ w autodetailing bardziej...

Nie szkoleĂą nie robiĂŞ, brak czasu . Jak dÂługo lakierujesz Âże masz tego dosyĂŚ?

kalbi 
Wysłany: 2010-12-21, 19:54   
0
UP DOWN

nie d³ugo, oko³o 3-4 lat ale po prostu nie lubiê drzeÌ szpachli, bêdziemy szukaÌ lakiernika a ja chce siê zaj¹Ì czym innym. Zapisuje siê na szkolenia z APP, tylko troche drogo, no ale co tam...

Mart-Dent
Wysłany: 2010-12-21, 20:15   
0
UP DOWN

kalbi napisał/a:
okoÂło 3-4 lat

Tyle miaÂłem lat jak pierwszy raz poszedÂłem z tatÂą na lakierniĂŞ coÂś porobiĂŚ :) Teraz mam 30 wiĂŞcej i nadal to lubiĂŞ. Ale doszedÂłem do wniosku Âże lakiernictwo zostawiĂŞ tym ktĂłrzy lubiÂą patrzeĂŚ na samochĂłd dÂłuÂżej jak jeden dzieĂą :D

Jak nie lubisz drzeĂŚ szpachli zajmij siĂŞ tylko smart-em, szpachlowanie jest ale dla wyrĂłwnania rozszlifowanej rysy, a nie odtworzenia bÂłotnika, nie biorĂŞ siĂŞ za zgnitki, zardzewnioÂłki i poobijane trupy. Tylko maÂłe naprawy lakiernicze, polerka i wgniotki. Na brak pracy nie narzekam choĂŚ ceny mam dla co poniektĂłrych z kosmosu.

Co do szkolenia z PDR to zastanĂłw siĂŞ najpierw czy jesteÂś cierpliwy, bo szkolenie to nie wszystko, na druty teÂż musisz wydaĂŚ trochĂŞ grosza, pamiĂŞtajÂąc o tym Âże nikt tego od Ciebie nie odkupi, no chyba Âże za 1/3 ceny. Dobry zestaw to jakieÂś 8k

lorakkr21 
Wysłany: 2010-12-21, 20:18   
0
UP DOWN
lorakkr21

Mart-Dent moze i masz racje ale ja nie lubiê poprostu robiÌ zaprawek ( nie chodzi o to ¿e nie umiê ) ale wole elementy malowaÌ i jezeli ludzie id¹ na to to zaprawki dla mnie to ostatecznoœÌ

kalbi 
Wysłany: 2010-12-21, 20:22   
0
UP DOWN

Mart-Dent napisał/a:
Ale doszedÂłem do wniosku Âże lakiernictwo zostawiĂŞ tym ktĂłrzy lubiÂą patrzeĂŚ na samochĂłd dÂłuÂżej jak jeden dzieĂą :D
mam tak samo he he,

Mart-Dent napisał/a:
Co do szkolenia z PDR to zastanĂłw siĂŞ najpierw czy jesteÂś cierpliwy, bo szkolenie to nie wszystko, na druty teÂż musisz wydaĂŚ trochĂŞ grosza, pamiĂŞtajÂąc o tym Âże nikt tego od Ciebie nie odkupi, no chyba Âże za 1/3 ceny. Dobry zestaw to jakieÂś 8k
wiem, Âże szkolenie to praktycznie pokazanie co i jak, a reszta to tylko praktyka, no ceny sÂą duÂże zestawĂłw, dlatego kupiĂŞ narazie chyba jakiÂś taĂąszy do nauki

LAKIEROWANKO Strona Główna » LAKIERNICTWO SAMOCHODOWE » Technologia i materiaÂły

Odpowiedz do tematu