Jako ze jestem nowicjuszem na tym forum Witam Wszystkich! Jestem rowniez nowicjuszem lakiernictwa. Mam zamiar malowac pojedyncze elementy. Moje pytanie brzmi: jaki kompresor lepszy?: 50l dwut³okowy czy 100l jeden t³ok czy moze do jednego elementu wystarczy 50l jednot³okowy? Z góry dzieki za fachowe porady...pozdrawiam
na wcze¶niejszych postach czyta³em ze 50l 2 t³oki za³atwi± sprawê wiec sam juz nie wiem....? 100l 2t³oki duzy koszt. nie bede nigdy zawodowo tego robil wiec wystarczy mi minimum...doradzcie cos wiecej!
Sprezarka wydaje sie niczego sobie ale czy ten pistolet sie nada...?
I jeszcze jedno czym rózni sie pistolet do podk³adów od pistoleta do lakierów bo zauwazy³em ze tych dwoch czynnosci nie wykonuje sie tym samum pistoletem....?
kompresor Ci wystarczy a co do pistoletu to do podk³adu ma dyszê 1.6 - 1.8 lub 2.0 zale¿y kto jakiej u¿ywa a do lakieru to 1.3 lud 1.4 to standard w lepszych pistoletach jest dysza 1.2
wiêc do podk³adu jeden kolt z dysz± 1.6
do lakieru drugi pistolet dysza 1.3
ten z allegro co wstawi³e¶ to lipa do malowania taczek
Ludzie nie piszcie cz³owiekowi ¿e nie ma praktycznie ró¿nicy miêdzy jedno- a dwut³okowym chiñskim kompresorem Ten kompresor który "pokaza³e¶" to te 225 lit. "wiatru" to ma na "ssaniu" a nie na "wydechu". Jego "realna" wydajno¶æ jak przyznaj± inni sprzedaj±cy to co¶ ko³o 170 lit. Tak¿e tylko kolego "ratuje" ciebie pistolet "ala-wysokoci¶nieniowy" z tych które ogl±dasz z zamiarem kupna Pozdrawiam!
Nie mo¿esz pisaæ nowych tematów Nie mo¿esz odpowiadaæ w tematach Nie mo¿esz zmieniaæ swoich postów Nie mo¿esz usuwaæ swoich postów Nie mo¿esz g³osowaæ w ankietach Nie mo¿esz za³±czaæ plików na tym forum Mo¿esz ¶ci±gaæ za³±czniki na tym forum