|
|
|
Autor |
Wiadomość |
 |
Pietras55
|
Wysłany: 2011-03-05, 11:58 WyremontowaĂŚ stary, czy zbudowaĂŚ nowy - kompresor
|
0
|
|
|
|
Witam, chcia³bym wystartowaÌ z malowaniem, tylko dla u¿ytku w³asnego, jakieœ cenzuraó³ki.
Mam pistolet, dostĂŞp do lakierĂłw, ale mam problem z kompresorem.
Otó¿ posiadam w chwili obecnej taki oto kompresorek:
Niestety jest on juÂż na wykoĂączeniu, sprĂŞÂżarka wymaga remontu, butle sÂą nieszczelne, ukÂład regulacji ciÂśnienia caÂłkiem ominiĂŞty, co sprawia, Âże ciÂśnienie spuszcza tylko zawĂłr bezpieczeĂąstwa . ProszĂŞ o wypowiedzenie siĂŞ czy z takiej maszynki da siĂŞ coÂś wykrzesaĂŚ, czy remont w ogĂłle siĂŞ opÂłaca.
2 mo¿liwoœÌ to budowa nowego kompresora, le¿y u mnie w gara¿u parê komponentów - niestety nie mogê odczytaÌ oznaczeù i zwyczajnie nie wiem z czym mam do czynienia:
1) SprĂŞÂżarka - sprawna
Nic niestety o niej nie wiem, liczĂŞ na pomoc
2) Butle - 2 potĂŞÂżne w porĂłwnaniu do tego co mam teraz
3) Silniki ktĂłre mogÂą posÂłuÂżyĂŚ jako napĂŞd
ProszĂŞ o poradĂŞ |
|
|
|
 |
crash
|
Wysłany: 2011-03-05, 12:12
|
0
|
|
|
MÂłody
|
stary ma wydajnoœÌ 85l na minute wiêc chyba ju¿ wszystko wiadomo
stary to jakaœ cenzuraó³ka do pompowania dêtek, s³aby i zero wydajnoœci nowy mo¿esz zkleciÌ ,przy takich zbiornikach to nawet jak wydajnoœÌ bêdziesz mia³ lipn¹ to pomalujesz zawsze coœ tam z zapasu. Ja maluje niby kompresorem 40l - (ale tylko pojedyncze elementy oraz felgi) i co 2min malowania za³ancza siê bestia na 30sek przy non stop wciœnietym spuscie. |
|
|
|
 |
gugun
|
Wysłany: 2011-03-06, 20:10
|
0
|
|
|

|
wszystko troche malo,ten 1 tloczek....ja tez kiedys na poczatek sobie zrobilem,tylko ze z 2 takich tloczkow jak u ciebie na fotce,butli 150l i silnika ok3kw i ladnie dawalo rade,bo na1 tloczku bedziesz ta butle pol dnia pompowal:) dokup 2 pozakladaj odpowiednie kola zeby dosyc zapierniczaly silnik ok 2kw ta butle duzaipowinno wystarczyc nawet i na duze malowania |
|
|
|
 |
wodyn
|
Wysłany: 2011-03-15, 08:58
|
0
|
|
|
|
sprêzarka ze zdjecia:wydajnoœÌ j/w,max ciœnienie 5 atm nazywana KP2 lub 2a /w zale¿noœci od zaworów w g³owicy/.Produkowa³ to Wroc³aw dla elektrowozów ,gdzie s³u¿y³y do zas. pneumatycznego mechanizmu podnoszenia pantografów.Jest o tym trochê na elektrodzie. |
|
|
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum
|
|
|