Autor |
Wiadomo¶æ |
|
artur911
|
Wys³any: 2011-06-24, 20:34 Air Gunsa AZ3 HTE2
|
0
|
|
|
|
|
|
|
|
kropen16
|
Wys³any: 2011-06-24, 20:53
|
0
|
|
|
Przemo
Pomóg³: 11 razy Posty: 324 Sk±d: MKW
|
Z przerwami raczej da ale inaczej to watpie |
|
|
|
|
artur911
|
Wys³any: 2011-06-24, 20:56
|
0
|
|
|
|
|
|
|
|
Miki
|
Wys³any: 2011-06-24, 21:16
|
0
|
|
|
Pomóg³: 10 razy Posty: 523
|
Jak tylko bêdziesz lusterka lakierowa³ to wystarczy. |
_________________ Mart-Dent |
|
|
|
|
artur911
|
Wys³any: 2011-06-24, 21:33
|
0
|
|
|
|
|
|
|
|
leviatanm
|
Wys³any: 2011-06-24, 21:43
|
0
|
|
|
|
http://allegro.pl/sprezar...1603161750.html
Taki zestaw mogê Ci sprzedaæ
w ok 4 min nabija od zera do 9 barów butlê o poj 1500L
Wszystko pod³±czone sterowane szaf± - trójk±t gwiazda, zawór spustowy , odprezny.....
:P
Kazdy pistolecik na nim bedzie smiga³ |
|
|
|
|
Lackdoctor
|
Wys³any: 2011-06-25, 08:31
|
0
|
|
|
Pomóg³: 40 razy Posty: 3753
|
leviatanm napisa³/a: | Taki zestaw mogê Ci sprzedaæ |
Drogo.
Bez problemu kupê podobny (u¿ywany) za po³owê ceny. Do tego transport w cenie paliwa, gdziekolwiek w niemczech by to nie by³o. |
_________________ Strona mojego znajomego w Belgii... mówi po naszemu. Bardzo fajne furki, bardzo ró¿ne ceny, nowe okazje praktycznie codziennie.
http://home.mobile.de/AUTOS-PAGNAER#ses |
|
|
|
|
Robertlodz09
|
Wys³any: 2011-06-25, 18:34
|
0
|
|
|
Pomóg³: 61 razy Posty: 3387 Sk±d: £ód¿
|
Widaæ ¿e kolega Leviatan to "fachowiec od sprzeda¿y" Kto¶ siê pyta o auto "typu Seicento" a on mu "proponuje" zakup -"Tira z naczep±"
Pozdrawiam! |
|
|
|
|
grzeeggorz
|
Wys³any: 2011-06-27, 23:15
|
0
|
|
|
|
Mam kompresor Schneider airsystems dwut³okowy, z 50-cio litrowym zbiornikiem o wydajno¶ci 240L/min [nie jest nowy wiêc pewnie tyle ju¿ nie podaje] i od niedawna mam AZ3 HTE2 i dzi¶ malowa³em bok od vectry C w srebrze, facet w mieszalni du ponta powiedzia³ mi,¿e je¶li ten pistolet jest wysokoci¶nieniowy [bo go nie zna³], to na wej¶cie do tego koloru trzeba mu podaæ przynajmniej ok 3 bary wiêc tak zrobi³em i muszê powiedzieæ,¿e mój kompresor ¶rednio dawa³ radê a dodam,¿e silnik jest 2,2kW i nadal kompresor pompuje do¶æ dobrze wiêc wydaje mi siê,¿e ka¿da sprê¿arka o ni¿szych parametrach nie poradzi sobie z tym pistoletem. Sam pistolet bardzo fajnie maluje ale do poprawnej pracy potrzebuje chyba trochê wiêkszego zbiornika i wydajniejszej sprê¿arki, je¶li kto¶ planuje malowaæ co¶ wiêcej jak jeden czy dwa elementy. |
|
|
|
|
Lackdoctor
|
Wys³any: 2011-06-28, 08:58
|
0
|
|
|
Pomóg³: 40 razy Posty: 3753
|
grzeeggorz napisa³/a: | facet w mieszalni du ponta powiedzia³ mi,¿e je¶li ten pistolet jest wysokoci¶nieniowy [bo go nie zna³], to na wej¶cie do tego koloru trzeba mu podaæ przynajmniej ok 3 bary wiêc tak zrobi³em |
No to da³e¶ czadu
Masz tu parê danych fabrycznych tego pistoletu.
dane techniczne:
dysza standardowa: 1,3
dostêpne rozmiary dyszy: 1.5, 1.8, 2.0
zu¿ycie powietrza: 200 L/min
zalecane ci¶nienie wej¶ciowe: 2,0 bar
waga ze zbiorniczkiem: 517 g
zalecana odleg³o¶æ od elementu: 15cm
szeroko¶æ strumienia przy odl. 14cm: 24cm |
_________________ Strona mojego znajomego w Belgii... mówi po naszemu. Bardzo fajne furki, bardzo ró¿ne ceny, nowe okazje praktycznie codziennie.
http://home.mobile.de/AUTOS-PAGNAER#ses |
|
|
|
|
gugun
|
Wys³any: 2011-06-28, 18:11
|
0
|
|
|
Pomóg³: 52 razy Posty: 2819 Sk±d: kuj-pom
|
leviatanm napisa³/a: | Taki zestaw mogê Ci sprzedaæ
w ok 4 min nabija od zera do 9 barów butlê o poj 1500L
Wszystko pod³±czone sterowane szaf± - trójk±t gwiazda, zawór spustowy , odprezny.....
:P
Kazdy pistolecik na nim bedzie smiga³ | mialem podobny zestaw tylko ze 2 tloki...co jakis czas tymbardziej w zime jak gesty olej wywalalo korki i podobnie nabijalo ale sprzedalem za 2000 bez butli z calym okablowaniem gwiazda trojkat bo mi to nie bylo potrzebne skoro robie sam...uzywam jednego pistoletu a rupesek jest elektryczny a koledze polecam kupic dobra uzywke mi udalo sie kupic wan/a 2 tlokowego za 1000zl ktory chodzil jako zastepcza na wulkanizacji...stan wzorowy i daje sobie rade bezproblemowo...bo nowego do 4tys nie kupisz nic w miare profesjonalnego...a takie cos o co ty sie pytasz tez chcialem kiedys kupic na troche czasu bo nie mialem kasy to sprzedawca mnie wysmial...powiedzial ze mi sie zapali:) |
|
|
|
|
grzeeggorz
|
Wys³any: 2011-06-29, 01:25
|
0
|
|
|
|
Lackdoctor napisa³/a: |
No to da³e¶ czadu
Masz tu parê danych fabrycznych tego pistoletu.
dane techniczne:
dysza standardowa: 1,3
zalecane ci¶nienie wej¶ciowe: 2,0 bar
zalecana odleg³o¶æ od elementu: 15cm |
Czyta³em te dane nie raz zanim kupi³em pistolet i znam je dobrze ale jak siê poczyta inne tematy o tym pistolecie to zazwyczaj ludzie pisz±,¿e bazê maluj± ok 2-2.5 bar a klar ok 3-3.5 wiêc nie bardzo ma siê do zalecanego ci¶nienia wej¶ciowego 2 bar Odno¶nie tego co pisa³em wcze¶niej to mia³em ustawione niespe³na 3 bar ale i tak, taki ma³y kompresor nie nad±¿a pompowaæ wiêc w praktyce by³o to nie wiêcej jak 2.5 [tylko przez chwilê przy pe³nym zbiorniku manometr pokazywa³ trochê wiêcej].
Byæ mo¿e kompresor podaje za ma³o powietrza albo to wina reduktora [jest badziewny ale czekam na dostawê markowego] ale jak ustawiam 2 bar na wej¶ciu to trochê ciê¿ko siê maluje. A wa¿ne,¿e vectra wysz³a ok |
|
|
|
|
gugun
|
Wys³any: 2011-06-29, 09:21
|
0
|
|
|
Pomóg³: 52 razy Posty: 2819 Sk±d: kuj-pom
|
nie zapominaj o wcisnieciu cyngelka i powietrzu na maxa podczas ustawiania...ja na reduktorze musze miec ok 4bary zeby pprzy wcisnietym bylo 2-2.5...bo skoro ci sie ciezko maluje to smiem twierdzic ze popelniasz ten oto prosty blad takie prawdziwe 2.5 bara to dosc jebitne cisnienie wiec nie ma mozliwosci raczej zeby ci sie ciezko malowalo... |
|
|
|
|
grzeeggorz
|
Wys³any: 2011-06-29, 23:41
|
0
|
|
|
|
gugun napisa³/a: | nie zapominaj o wcisnieciu cyngelka i powietrzu na maxa podczas ustawiania...ja na reduktorze musze miec ok 4bary zeby pprzy wcisnietym bylo 2-2.5 |
Wiem, wiem..kiedy¶ pope³nia³em ten b³±d bo w du¿ej mierze jestem samoukiem je¶li chodzi o lakierowanie ale wiem,¿e ci¶nienie ustawia siê na wci¶niêtym cynglu i przy tak ma³ym kompresorze to manometr przy odwadniaczu odkrêcam na maksa i ustawiaj±c ci¶nienie "robocze" wciskam cyngiel do oporu [regulacjê powietrza w pistolecie zawsze mam na maksa], tzn nie tylko przep³yw powietrza ale te¿ ten "drugi skok" cyngla czyli jak podaje towar. Tak jak mówiê mo¿e to wina badziewnego reduktora no i kompresor nie nad±¿a a mo¿e tylko subiektywne odczucie bo ka¿dy chyba poniek±d i tak lakieruje "tak jak mu najlepiej pasuje" ale mi najlepiej maluje siê tym akurat pistolem jak na wej¶ciu ma przynajmniej 2.5 bar a maj±c tak ma³y kompresor i je¶li chce siê pomalowaæ co¶ wiêcej jak "przys³owiowe" lusterko to ciê¿ko utrzymaæ na sta³e takie ci¶nienie podczas malowania. |
|
|
|