Szukaj FAQ Album

Autor Wiadomo¶æ
artur911
Wys³any: 2011-06-24, 20:34   Air Gunsa AZ3 HTE2
0
UP DOWN

da rade na sprezarce 24 l? przesylam link
http://moto.allegro.pl/me...1681612672.html

kropen16 
Wys³any: 2011-06-24, 20:53   
0
UP DOWN
Przemo

Pomóg³: 11 razy
Sk±d: MKW
Z przerwami raczej da ale inaczej to watpie ^^

artur911
Wys³any: 2011-06-24, 20:56   
0
UP DOWN

http://moto.allegro.pl/ko...1681550809.html
a taka??

Miki
Wys³any: 2011-06-24, 21:16   
0
UP DOWN

Pomóg³: 10 razy
Jak tylko bêdziesz lusterka lakierowa³ to wystarczy.

artur911
Wys³any: 2011-06-24, 21:33   
0
UP DOWN

http://moto.allegro.pl/sp...1679781634.html
a to?

leviatanm
Wys³any: 2011-06-24, 21:43   
0
UP DOWN

http://allegro.pl/sprezar...1603161750.html
Taki zestaw mogê Ci sprzedaæ ;)
w ok 4 min nabija od zera do 9 barów butlê o poj 1500L
Wszystko pod³±czone sterowane szaf± - trójk±t gwiazda, zawór spustowy , odprezny.....
:P
Kazdy pistolecik na nim bedzie smiga³ ;)

Lackdoctor 
Wys³any: 2011-06-25, 08:31   
0
UP DOWN

Pomóg³: 40 razy
leviatanm napisa³/a:
Taki zestaw mogê Ci sprzedaæ

Drogo.
Bez problemu kupê podobny (u¿ywany) za po³owê ceny. Do tego transport w cenie paliwa, gdziekolwiek w niemczech by to nie by³o.

Robertlodz09 
Wys³any: 2011-06-25, 18:34   
0
UP DOWN

Pomóg³: 61 razy
Sk±d: £ód¿
Widaæ ¿e kolega Leviatan to "fachowiec od sprzeda¿y" ;) Kto¶ siê pyta o auto "typu Seicento" a on mu "proponuje" zakup -"Tira z naczep±" :rotfl: :rotfl: :rotfl:
Pozdrawiam! :spoko:

grzeeggorz
Wys³any: 2011-06-27, 23:15   
0
UP DOWN

Mam kompresor Schneider airsystems dwut³okowy, z 50-cio litrowym zbiornikiem o wydajno¶ci 240L/min [nie jest nowy wiêc pewnie tyle ju¿ nie podaje] i od niedawna mam AZ3 HTE2 i dzi¶ malowa³em bok od vectry C w srebrze, facet w mieszalni du ponta powiedzia³ mi,¿e je¶li ten pistolet jest wysokoci¶nieniowy [bo go nie zna³], to na wej¶cie do tego koloru trzeba mu podaæ przynajmniej ok 3 bary wiêc tak zrobi³em i muszê powiedzieæ,¿e mój kompresor ¶rednio dawa³ radê a dodam,¿e silnik jest 2,2kW i nadal kompresor pompuje do¶æ dobrze wiêc wydaje mi siê,¿e ka¿da sprê¿arka o ni¿szych parametrach nie poradzi sobie z tym pistoletem. Sam pistolet bardzo fajnie maluje ale do poprawnej pracy potrzebuje chyba trochê wiêkszego zbiornika i wydajniejszej sprê¿arki, je¶li kto¶ planuje malowaæ co¶ wiêcej jak jeden czy dwa elementy.

Lackdoctor 
Wys³any: 2011-06-28, 08:58   
0
UP DOWN

Pomóg³: 40 razy
grzeeggorz napisa³/a:
facet w mieszalni du ponta powiedzia³ mi,¿e je¶li ten pistolet jest wysokoci¶nieniowy [bo go nie zna³], to na wej¶cie do tego koloru trzeba mu podaæ przynajmniej ok ^^ 3 bary ^^ wiêc tak zrobi³em

No to da³e¶ czadu :shock:

Masz tu parê danych fabrycznych tego pistoletu.
:arrow: dane techniczne:
dysza standardowa: 1,3
dostêpne rozmiary dyszy: 1.5, 1.8, 2.0
zu¿ycie powietrza: 200 L/min
zalecane ci¶nienie wej¶ciowe: :idea: 2,0 bar :idea:
waga ze zbiorniczkiem: 517 g
zalecana odleg³o¶æ od elementu: 15cm

szeroko¶æ strumienia przy odl. 14cm: 24cm

gugun 
Wys³any: 2011-06-28, 18:11   
0
UP DOWN

Pomóg³: 52 razy
Sk±d: kuj-pom
leviatanm napisa³/a:
Taki zestaw mogê Ci sprzedaæ
w ok 4 min nabija od zera do 9 barów butlê o poj 1500L
Wszystko pod³±czone sterowane szaf± - trójk±t gwiazda, zawór spustowy , odprezny.....
:P
Kazdy pistolecik na nim bedzie smiga³
mialem podobny zestaw tylko ze 2 tloki...co jakis czas tymbardziej w zime jak gesty olej wywalalo korki i podobnie nabijalo ale sprzedalem za 2000 bez butli z calym okablowaniem gwiazda trojkat bo mi to nie bylo potrzebne skoro robie sam...uzywam jednego pistoletu a rupesek jest elektryczny a koledze polecam kupic dobra uzywke mi udalo sie kupic wan/a 2 tlokowego za 1000zl ktory chodzil jako zastepcza na wulkanizacji...stan wzorowy i daje sobie rade bezproblemowo...bo nowego do 4tys nie kupisz nic w miare profesjonalnego...a takie cos o co ty sie pytasz tez chcialem kiedys kupic na troche czasu bo nie mialem kasy to sprzedawca mnie wysmial...powiedzial ze mi sie zapali:)

grzeeggorz
Wys³any: 2011-06-29, 01:25   
0
UP DOWN

Lackdoctor napisa³/a:

No to da³e¶ czadu :shock:

Masz tu parê danych fabrycznych tego pistoletu.
:arrow: dane techniczne:
dysza standardowa: 1,3
zalecane ci¶nienie wej¶ciowe: :idea: 2,0 bar :idea:
zalecana odleg³o¶æ od elementu: 15cm

Czyta³em te dane nie raz zanim kupi³em pistolet i znam je dobrze ale jak siê poczyta inne tematy o tym pistolecie to zazwyczaj ludzie pisz±,¿e bazê maluj± ok 2-2.5 bar a klar ok 3-3.5 wiêc nie bardzo ma siê do zalecanego ci¶nienia wej¶ciowego 2 bar :/ Odno¶nie tego co pisa³em wcze¶niej to mia³em ustawione niespe³na 3 bar ale i tak, taki ma³y kompresor nie nad±¿a pompowaæ wiêc w praktyce by³o to nie wiêcej jak 2.5 [tylko przez chwilê przy pe³nym zbiorniku manometr pokazywa³ trochê wiêcej].
Byæ mo¿e kompresor podaje za ma³o powietrza albo to wina reduktora [jest badziewny ale czekam na dostawê markowego] ale jak ustawiam 2 bar na wej¶ciu to trochê ciê¿ko siê maluje. A wa¿ne,¿e vectra wysz³a ok :)

gugun 
Wys³any: 2011-06-29, 09:21   
0
UP DOWN

Pomóg³: 52 razy
Sk±d: kuj-pom
nie zapominaj o wcisnieciu cyngelka i powietrzu na maxa podczas ustawiania...ja na reduktorze musze miec ok 4bary zeby pprzy wcisnietym bylo 2-2.5...bo skoro ci sie ciezko maluje to smiem twierdzic ze popelniasz ten oto prosty blad :D :D :D takie prawdziwe 2.5 bara to dosc jebitne cisnienie wiec nie ma mozliwosci raczej zeby ci sie ciezko malowalo...

grzeeggorz
Wys³any: 2011-06-29, 23:41   
0
UP DOWN

gugun napisa³/a:
nie zapominaj o wcisnieciu cyngelka i powietrzu na maxa podczas ustawiania...ja na reduktorze musze miec ok 4bary zeby pprzy wcisnietym bylo 2-2.5

Wiem, wiem..kiedy¶ pope³nia³em ten b³±d ^^ bo w du¿ej mierze jestem samoukiem je¶li chodzi o lakierowanie ale wiem,¿e ci¶nienie ustawia siê na wci¶niêtym cynglu i przy tak ma³ym kompresorze to manometr przy odwadniaczu odkrêcam na maksa i ustawiaj±c ci¶nienie "robocze" wciskam cyngiel do oporu [regulacjê powietrza w pistolecie zawsze mam na maksa], tzn nie tylko przep³yw powietrza ale te¿ ten "drugi skok" cyngla czyli jak podaje towar. Tak jak mówiê mo¿e to wina badziewnego reduktora no i kompresor nie nad±¿a a mo¿e tylko subiektywne odczucie bo ka¿dy chyba poniek±d i tak lakieruje "tak jak mu najlepiej pasuje" ;) ale mi najlepiej maluje siê tym akurat pistolem jak na wej¶ciu ma przynajmniej 2.5 bar a maj±c tak ma³y kompresor i je¶li chce siê pomalowaæ co¶ wiêcej jak "przys³owiowe" lusterko ^^ to ciê¿ko utrzymaæ na sta³e takie ci¶nienie podczas malowania.

LAKIEROWANKO Strona G³ówna » LAKIERNICTWO SAMOCHODOWE » Pomoc dla amatorów

Odpowiedz do tematu  
Nie mo¿esz pisaæ nowych tematów
Nie mo¿esz odpowiadaæ w tematach
Nie mo¿esz zmieniaæ swoich postów
Nie mo¿esz usuwaæ swoich postów
Nie mo¿esz g³osowaæ w ankietach
Nie mo¿esz za³±czaæ plików na tym forum
Mo¿esz ¶ci±gaæ za³±czniki na tym forum
Skocz do: