Autor |
Wiadomość |
 |
artur911
|
Wysłany: 2011-06-24, 21:34 Air Gunsa AZ3 HTE2
|
0
|
|
|
|
|
|
|
 |
kropen16
|
Wysłany: 2011-06-24, 21:53
|
0
|
|
|
Przemo
|
Z przerwami raczej da ale inaczej to watpie |
|
|
|
 |
artur911
|
Wysłany: 2011-06-24, 21:56
|
0
|
|
|
|
|
|
|
 |
Miki
|
Wysłany: 2011-06-24, 22:16
|
0
|
|
|
|
Jak tylko bĂŞdziesz lusterka lakierowaÂł to wystarczy. |
_________________ Mart-Dent |
|
|
|
 |
artur911
|
Wysłany: 2011-06-24, 22:33
|
0
|
|
|
|
|
|
|
 |
leviatanm
|
Wysłany: 2011-06-24, 22:43
|
0
|
|
|
|
http://allegro.pl/sprezar...1603161750.html
Taki zestaw mogĂŞ Ci sprzedaĂŚ
w ok 4 min nabija od zera do 9 barĂłw butlĂŞ o poj 1500L
Wszystko pod³¹czone sterowane szaf¹ - trójk¹t gwiazda, zawór spustowy , odprezny.....
:P
Kazdy pistolecik na nim bedzie smigaÂł |
|
|
|
 |
Lackdoctor
|
Wysłany: 2011-06-25, 09:31
|
0
|
|
|
|
leviatanm napisał/a: | Taki zestaw mogĂŞ Ci sprzedaĂŚ |
Drogo.
Bez problemu kupĂŞ podobny (uÂżywany) za poÂłowĂŞ ceny. Do tego transport w cenie paliwa, gdziekolwiek w niemczech by to nie byÂło. |
_________________ Strona mojego znajomego w Belgii... mówi po naszemu. Bardzo fajne furki, bardzo ró¿ne ceny, nowe okazje praktycznie codziennie.
http://home.mobile.de/AUTOS-PAGNAER#ses |
|
|
|
 |
Robertlodz09
|
Wysłany: 2011-06-25, 19:34
|
0
|
|
|

|
WidaĂŚ Âże kolega Leviatan to "fachowiec od sprzedaÂży" KtoÂś siĂŞ pyta o auto "typu Seicento" a on mu "proponuje" zakup -"Tira z naczepÂą"
Pozdrawiam! |
|
|
|
 |
grzeeggorz
|
Wysłany: 2011-06-28, 00:15
|
0
|
|
|
|
Mam kompresor Schneider airsystems dwut³okowy, z 50-cio litrowym zbiornikiem o wydajnoœci 240L/min [nie jest nowy wiêc pewnie tyle ju¿ nie podaje] i od niedawna mam AZ3 HTE2 i dziœ malowa³em bok od vectry C w srebrze, facet w mieszalni du ponta powiedzia³ mi,¿e jeœli ten pistolet jest wysokociœnieniowy [bo go nie zna³], to na wejœcie do tego koloru trzeba mu podaÌ przynajmniej ok 3 bary wiêc tak zrobi³em i muszê powiedzieÌ,¿e mój kompresor œrednio dawa³ radê a dodam,¿e silnik jest 2,2kW i nadal kompresor pompuje doœÌ dobrze wiêc wydaje mi siê,¿e ka¿da sprê¿arka o ni¿szych parametrach nie poradzi sobie z tym pistoletem. Sam pistolet bardzo fajnie maluje ale do poprawnej pracy potrzebuje chyba trochê wiêkszego zbiornika i wydajniejszej sprê¿arki, jeœli ktoœ planuje malowaÌ coœ wiêcej jak jeden czy dwa elementy. |
|
|
|
 |
Lackdoctor
|
Wysłany: 2011-06-28, 09:58
|
0
|
|
|
|
grzeeggorz napisał/a: | facet w mieszalni du ponta powiedziaÂł mi,Âże jeÂśli ten pistolet jest wysokociÂśnieniowy [bo go nie znaÂł], to na wejÂście do tego koloru trzeba mu podaĂŚ przynajmniej ok 3 bary wiĂŞc tak zrobiÂłem |
No to daÂłeÂś czadu
Masz tu parĂŞ danych fabrycznych tego pistoletu.
dane techniczne:
dysza standardowa: 1,3
dostĂŞpne rozmiary dyszy: 1.5, 1.8, 2.0
zuÂżycie powietrza: 200 L/min
zalecane ciÂśnienie wejÂściowe: 2,0 bar
waga ze zbiorniczkiem: 517 g
zalecana odleg³oœÌ od elementu: 15cm
szerokoœÌ strumienia przy odl. 14cm: 24cm |
_________________ Strona mojego znajomego w Belgii... mówi po naszemu. Bardzo fajne furki, bardzo ró¿ne ceny, nowe okazje praktycznie codziennie.
http://home.mobile.de/AUTOS-PAGNAER#ses |
|
|
|
 |
gugun
|
Wysłany: 2011-06-28, 19:11
|
0
|
|
|

|
leviatanm napisał/a: | Taki zestaw mogĂŞ Ci sprzedaĂŚ
w ok 4 min nabija od zera do 9 barĂłw butlĂŞ o poj 1500L
Wszystko pod³¹czone sterowane szaf¹ - trójk¹t gwiazda, zawór spustowy , odprezny.....
:P
Kazdy pistolecik na nim bedzie smigaÂł | mialem podobny zestaw tylko ze 2 tloki...co jakis czas tymbardziej w zime jak gesty olej wywalalo korki i podobnie nabijalo ale sprzedalem za 2000 bez butli z calym okablowaniem gwiazda trojkat bo mi to nie bylo potrzebne skoro robie sam...uzywam jednego pistoletu a rupesek jest elektryczny a koledze polecam kupic dobra uzywke mi udalo sie kupic wan/a 2 tlokowego za 1000zl ktory chodzil jako zastepcza na wulkanizacji...stan wzorowy i daje sobie rade bezproblemowo...bo nowego do 4tys nie kupisz nic w miare profesjonalnego...a takie cos o co ty sie pytasz tez chcialem kiedys kupic na troche czasu bo nie mialem kasy to sprzedawca mnie wysmial...powiedzial ze mi sie zapali:) |
|
|
|
 |
grzeeggorz
|
Wysłany: 2011-06-29, 02:25
|
0
|
|
|
|
Lackdoctor napisał/a: |
No to daÂłeÂś czadu
Masz tu parĂŞ danych fabrycznych tego pistoletu.
dane techniczne:
dysza standardowa: 1,3
zalecane ciÂśnienie wejÂściowe: 2,0 bar
zalecana odleg³oœÌ od elementu: 15cm |
Czyta³em te dane nie raz zanim kupi³em pistolet i znam je dobrze ale jak siê poczyta inne tematy o tym pistolecie to zazwyczaj ludzie pisz¹,¿e bazê maluj¹ ok 2-2.5 bar a klar ok 3-3.5 wiêc nie bardzo ma siê do zalecanego ciœnienia wejœciowego 2 bar Odnoœnie tego co pisa³em wczeœniej to mia³em ustawione niespe³na 3 bar ale i tak, taki ma³y kompresor nie nad¹¿a pompowaÌ wiêc w praktyce by³o to nie wiêcej jak 2.5 [tylko przez chwilê przy pe³nym zbiorniku manometr pokazywa³ trochê wiêcej].
ByĂŚ moÂże kompresor podaje za maÂło powietrza albo to wina reduktora [jest badziewny ale czekam na dostawĂŞ markowego] ale jak ustawiam 2 bar na wejÂściu to trochĂŞ ciĂŞÂżko siĂŞ maluje. A waÂżne,Âże vectra wyszÂła ok |
|
|
|
 |
gugun
|
Wysłany: 2011-06-29, 10:21
|
0
|
|
|

|
nie zapominaj o wcisnieciu cyngelka i powietrzu na maxa podczas ustawiania...ja na reduktorze musze miec ok 4bary zeby pprzy wcisnietym bylo 2-2.5...bo skoro ci sie ciezko maluje to smiem twierdzic ze popelniasz ten oto prosty blad takie prawdziwe 2.5 bara to dosc jebitne cisnienie wiec nie ma mozliwosci raczej zeby ci sie ciezko malowalo... |
|
|
|
 |
grzeeggorz
|
Wysłany: 2011-06-30, 00:41
|
0
|
|
|
|
gugun napisał/a: | nie zapominaj o wcisnieciu cyngelka i powietrzu na maxa podczas ustawiania...ja na reduktorze musze miec ok 4bary zeby pprzy wcisnietym bylo 2-2.5 |
Wiem, wiem..kiedyœ pope³nia³em ten b³¹d bo w du¿ej mierze jestem samoukiem jeœli chodzi o lakierowanie ale wiem,¿e ciœnienie ustawia siê na wciœniêtym cynglu i przy tak ma³ym kompresorze to manometr przy odwadniaczu odkrêcam na maksa i ustawiaj¹c ciœnienie "robocze" wciskam cyngiel do oporu [regulacjê powietrza w pistolecie zawsze mam na maksa], tzn nie tylko przep³yw powietrza ale te¿ ten "drugi skok" cyngla czyli jak podaje towar. Tak jak mówiê mo¿e to wina badziewnego reduktora no i kompresor nie nad¹¿a a mo¿e tylko subiektywne odczucie bo ka¿dy chyba poniek¹d i tak lakieruje "tak jak mu najlepiej pasuje" ale mi najlepiej maluje siê tym akurat pistolem jak na wejœciu ma przynajmniej 2.5 bar a maj¹c tak ma³y kompresor i jeœli chce siê pomalowaÌ coœ wiêcej jak "przys³owiowe" lusterko to ciê¿ko utrzymaÌ na sta³e takie ciœnienie podczas malowania. |
|
|
|