Szukaj FAQ Album

Autor Wiadomość
Xanatus 
Wysłany: 2011-07-12, 09:37   bezbarwny bez utwardzacz
0
UP DOWN

Witam
Malowalem w sobote skuter lakierem tzrywarstwowym(baza, barwiony bezbarwny i klar). Wyszlo bardzo ladnie, miejscami jest nawet lustro tylko ze do tego barwionego bezbarwnego nie dodalem utwardzacza a chyba sie powinno dodac. Dodam ?e do zwyklego klaru dalem utwardzacz w normalnych proporcjach. Malowalem lakierami DP w temp nieco ponad 20 stopni. Lakier jest caly czas miekki i da sie go zarysowac paznokciem. Nie wiem co z tym zrobic, czy taki lakier wyschnie tylko ze po dluzszym czasie czy trzeba go zetrzec i malowac od nowa. Jesli tak to czym zmatowic taki miekki lakier.

chudson
Wysłany: 2011-07-12, 11:31   
0
UP DOWN

co to jest barwiony bezbarwny ??

Xanatus 
Wysłany: 2011-07-12, 11:46   
0
UP DOWN

to jest taki p??przepuszczalny lakier kt?ry daje si? na baz? kolorow? i w s?o?cu wtedy sie mieni ?e wida? t? baz? a w cienu wida? tylko ten barwiony bo ?wiat?o nie przechodzi do tej bazy i jets ona niweidoczna

Xanatus 
Wysłany: 2011-07-12, 11:48   
0
UP DOWN

to jet taki polprzepuszczalny lakier ktory daje sie na baze kolorowe i w sloncu wtedy sie lakier mieni ze widac baz? a w cieniu widac tylko ten barwiony bo swiatlo nie przechodzi do tej bazy i jest ona niwidoczna. Jest to lakier tzrywarstwowy z motocyli hondy

gugun 
Wysłany: 2011-07-12, 11:51   
0
UP DOWN

jesli bezbarwny to musisz dodac utwardzacz.teraz masz lipe i nic z tym juz raczej nie zrobisz..ja bym to zdzieral na twoim miejscu...czym masz ten bezbarwny barwiony??oryginalnie czy tez perla baza czy akrylem??

gugun 
Wysłany: 2011-07-12, 11:52   
0
UP DOWN

ps tez nie wyswietla wam polskich znakow??

Xanatus 
Wysłany: 2011-07-12, 12:03   
0
UP DOWN

barwiony byl orginalnie, ja go juz nie barwilem, a polskich zkakow mi tez nie pokazuje ;p
a jeszcze czym ma to zmatowic jak to jest takie miekkie i papier sie bedzie chyba tym oblepial ;D
A moze on sie utwardzi jeszce tylko ze po dluzszym czasie?

LAKIEROWANKO Strona Główna » LAKIERNICTWO SAMOCHODOWE » Pomoc dla amatorĂłw

Odpowiedz do tematu