Autor |
Wiadomość |
|
Xanatus
|
Wysłany: 2011-07-12, 09:37 bezbarwny bez utwardzacz
|
0
|
|
|
|
Witam
Malowalem w sobote skuter lakierem tzrywarstwowym(baza, barwiony bezbarwny i klar). Wyszlo bardzo ladnie, miejscami jest nawet lustro tylko ze do tego barwionego bezbarwnego nie dodalem utwardzacza a chyba sie powinno dodac. Dodam ?e do zwyklego klaru dalem utwardzacz w normalnych proporcjach. Malowalem lakierami DP w temp nieco ponad 20 stopni. Lakier jest caly czas miekki i da sie go zarysowac paznokciem. Nie wiem co z tym zrobic, czy taki lakier wyschnie tylko ze po dluzszym czasie czy trzeba go zetrzec i malowac od nowa. Jesli tak to czym zmatowic taki miekki lakier. |
|
|
|
|
chudson
|
Wysłany: 2011-07-12, 11:31
|
0
|
|
|
|
co to jest barwiony bezbarwny ?? |
|
|
|
|
Xanatus
|
Wysłany: 2011-07-12, 11:46
|
0
|
|
|
|
to jest taki p??przepuszczalny lakier kt?ry daje si? na baz? kolorow? i w s?o?cu wtedy sie mieni ?e wida? t? baz? a w cienu wida? tylko ten barwiony bo ?wiat?o nie przechodzi do tej bazy i jets ona niweidoczna |
|
|
|
|
Xanatus
|
Wysłany: 2011-07-12, 11:48
|
0
|
|
|
|
to jet taki polprzepuszczalny lakier ktory daje sie na baze kolorowe i w sloncu wtedy sie lakier mieni ze widac baz? a w cieniu widac tylko ten barwiony bo swiatlo nie przechodzi do tej bazy i jest ona niwidoczna. Jest to lakier tzrywarstwowy z motocyli hondy |
|
|
|
|
gugun
|
Wysłany: 2011-07-12, 11:51
|
0
|
|
|
|
jesli bezbarwny to musisz dodac utwardzacz.teraz masz lipe i nic z tym juz raczej nie zrobisz..ja bym to zdzieral na twoim miejscu...czym masz ten bezbarwny barwiony??oryginalnie czy tez perla baza czy akrylem?? |
|
|
|
|
gugun
|
Wysłany: 2011-07-12, 11:52
|
0
|
|
|
|
ps tez nie wyswietla wam polskich znakow?? |
|
|
|
|
Xanatus
|
Wysłany: 2011-07-12, 12:03
|
0
|
|
|
|
barwiony byl orginalnie, ja go juz nie barwilem, a polskich zkakow mi tez nie pokazuje ;p
a jeszcze czym ma to zmatowic jak to jest takie miekkie i papier sie bedzie chyba tym oblepial ;D
A moze on sie utwardzi jeszce tylko ze po dluzszym czasie? |
|
|
|