Autor |
Wiadomość |
 |
norbi
|
Wysłany: 2011-08-19, 01:03
|
0
|
|
|
|
|
|
|
 |
gall
|
Wysłany: 2011-08-19, 09:55
|
0
|
|
|
|
norbi napisał/a: | http://narzedzia-warsztatowe.com.pl/pl/p/Kompresor-Sprezarka-150-lit.-230V-GG-510-Kupczyk-/312
dokÂładnie taki mam / lookne w papiery i napisze jutro. Ale co przy zakupie mi mowiono o 250l efektywnego dmuchania |
Producent podaje dwie wydajnoÂści. MoÂże Twoja musi siĂŞ dotrzeĂŚ |
|
|
|
 |
Lackdoctor
|
Wysłany: 2011-08-19, 13:06
|
0
|
|
|
|
gall napisał/a: | Producent podaje dwie wydajnoÂści. |
Wszystko ok z opisem.
Wartoœc ssania i wydajnoœci to dwa ró¿ne parametry.
250 l/min to wydajnoœÌ i to ca³kowicie zgodna z tym co potrafi. |
_________________ Strona mojego znajomego w Belgii... mówi po naszemu. Bardzo fajne furki, bardzo ró¿ne ceny, nowe okazje praktycznie codziennie.
http://home.mobile.de/AUTOS-PAGNAER#ses |
|
|
|
 |
norbi
|
Wysłany: 2011-08-19, 15:59
|
0
|
|
|
|
ogolnie u mnie przy lakierowaniu badziewnymi pistoletami ktore biorÂą wszystkiego tyle ile widza oznaczone jakos HVLP czy tez hmm RP? ogolnie zdjeÂłano w kitaje wiec luz to patrzac na wskazania reduktora pod pistoletem cisnienie zbytnio nie jezdzilo przy ciaglym trzymaniu reki na spuscie...
A wlasnie jeszcze czy ktos sie moze bawil... bo ten kompresorek zapala mi sie przy ok 6barach i ciagnie do 8 z takim malym +, czy da sie go podregulowac aby odpalal sie wyzej np kolo 7bar ? |
|
|
|
 |
gall
|
Wysłany: 2011-08-19, 21:25
|
0
|
|
|
|
|
|
|
 |
gall
|
Wysłany: 2011-08-19, 21:57
|
0
|
|
|
|
mihuu napisał/a: | (...)Jutro zmierzĂŞ czas nabijania do 8 bar, to siĂŞ mniej wiĂŞcej wyliczy. |
mihuu,
ZmierzyÂłeÂś
O o o o b i e c a a a a a Âł e e e e e e e Âś |
|
|
|
 |
mihuu
|
Wysłany: 2011-08-20, 19:41
|
0
|
|
|
|
Chwilowo siĂŞ urlopuje... Ale we wtorek wracam, wiĂŞc zmierzĂŞ ten czas nabijania butli
Pozdrawiam |
|
|
|
 |
gall
|
Wysłany: 2011-08-20, 19:56
|
0
|
|
|
|
mihuu napisał/a: | Chwilowo siĂŞ urlopuje... Ale we wtorek wracam, wiĂŞc zmierzĂŞ ten czas nabijania butli
Pozdrawiam |
|
|
|
|
 |
gall
|
Wysłany: 2011-08-22, 12:19
|
0
|
|
|
|
gall napisał/a: | mihuu napisał/a: | Chwilowo siĂŞ urlopuje... Ale we wtorek wracam, wiĂŞc zmierzĂŞ ten czas nabijania butli
Pozdrawiam |
|
Prawid³owy pomiary wydajnoœci efektywnej to pomiar czasu dobijania od za³¹czenia do wy³¹czenia.
... dalej obliczenia dla iloÂści dobitego powietrza. |
|
|
|
 |
gall
|
Wysłany: 2011-08-24, 15:35
|
0
|
|
|
|
gall napisał/a: | mihuu napisał/a: | (...)Jutro zmierzĂŞ czas nabijania do 8 bar, to siĂŞ mniej wiĂŞcej wyliczy. |
mihuu,
ZmierzyÂłeÂś
O o o o b i e c a a a a a Âł e e e e e e e Âś |
PamiĂŞtasz |
|
|
|
 |
kala2191
|
Wysłany: 2011-08-24, 22:02
|
0
|
|
|
|
mihuu jak tam sprĂŞÂżarka bo zastanawiam siĂŞ nad jej kupnem i zmierz ten czas nabijania butli |
|
|
|
 |
gall
|
Wysłany: 2011-08-25, 08:01
|
0
|
|
|
|
kala2191 napisał/a: | mihuu jak tam sprĂŞÂżarka bo zastanawiam siĂŞ nad jej kupnem i zmierz ten czas nabijania butli |
Do tego przyda siĂŞ tutaj Twoja opinia tej sprĂŞÂżarki.
Jak pracuje, czy jest bezawaryjna, jakieÂś fotki po uruchomieniu... |
|
|
|
 |
qba505
|
Wysłany: 2011-08-25, 18:09
|
0
|
|
|
|
ostatnio na gie³dzie samochodowej widzia³em te kompresory za 550zl (model dok³adnie 8060/2 czyli ten 2 t³okowy ciekawe jak realna wydajnoœÌ, mihuu czekamy z niecierpliwoœci¹ zebys cos napisa³ o jego wydajnosci |
|
|
|
 |
Robertlodz09
|
Wysłany: 2011-08-25, 19:09
|
0
|
|
|

|
Kolego Michu nie rĂłb nam tego i (zrĂłb to dla wszystkich) zmierz to o co ciebie tutaj wszyscy proszÂą w tym temacie Pozdrawiam! |
|
|
|
 |
gall
|
Wysłany: 2011-08-28, 08:32
|
0
|
|
|
|
mihuu napisał/a: | (...)Jutro zmierzĂŞ czas nabijania do 8 bar, to siĂŞ mniej wiĂŞcej wyliczy. |
mihuu,
ÂŻyjesz
SpeÂłnisz naszÂą proÂśbĂŞ |
|
|
|
 |
Miki
|
Wysłany: 2011-08-28, 11:06
|
0
|
|
|
|
SprĂŞÂżarka siĂŞ juÂż pewnie zaratÂła, a wy dalej draÂżycie temat |
_________________ Mart-Dent |
|
|
|
 |
mihuu
|
Wysłany: 2011-08-28, 11:30
|
0
|
|
|
|
Witam, niestety dopiero teraz mogÂłem troszeczkĂŞ posiedzieĂŚ przy sprĂŞÂżarce…
A wiĂŞc:
- o ile mój stoper w telefonie dobrze liczy, to czas nabijania butli od w³¹czenia, do wy³¹czenia wynosi 82 s
- po przeliczenie wedÂług wzoru z tego forum – efektywna wydajnoœÌ kompresora waha siĂŞ w granicach 234 litrĂłw na minutĂŞ
- kompresor nie cieknie, nie wydaje Âżadnych niepokojÂących odgÂłosĂłw, po prostu jak na razie (odpukaĂŚ w niemalowane) - Âładnie pracuje i pompuje
- wymieniÂłem tylko wlany chyba fabrycznie olej na nowy, bo tamten byÂł dziwnie czarny, a razem z nim wypÂłynĂŞÂło sporo opiÂłkĂłw
- silnik przy pierwszym w³¹czeniu dziaÂłaÂł bez obci¹¿enia – tzn odkrĂŞciÂłem zawĂłr spustowy – celem dotarcia – tak jak to zalecali w instrukcji
- kompresor po nabiciu trzyma powietrze bez Âżadnych spadkĂłw
- zrobiÂłem sobie takie prĂłbne malowanie pistoletem i wĂŞÂżem tym z zestawu za 60 zÂł gdzie jest wszystko badziewianej jakoÂści ale pomijajÂąc ten fakt machn¹³em 2 metry kwadratowe Âściany bez dobijania kompresora – czyli uwaÂżam, Âże kiedy podepnĂŞ porzÂądny w¹¿ i pistolet leadera ktĂłry mam, to powinno udaĂŚ siĂŞ pomalowaĂŚ trochĂŞ wiĂŞcej…
ReasumujÂąc, jeÂżeli ktoÂś ma okazjĂŞ kupiĂŚ ten kompresor w takiej cenie, to nie ma chyba lepszego wyboru. |
|
|
|
 |
Lackdoctor
|
Wysłany: 2011-08-28, 12:12
|
0
|
|
|
|
mihuu napisał/a: | efektywna wydajnoœÌ kompresora waha siĂŞ w granicach 234 litrĂłw na minutĂŞ |
Spoko, wystarczy.
Ale kaÂżda ze sprĂŞÂżarek tÂłokowych generuje olej w powietrzu, tzw mgÂła olejowa.
Sa odpowiednie normy dla takich sprĂŞÂżarek, tak jak max stĂŞÂżenia oleju ktĂłre filtrujÂą filtry olejowe.
Nie chcĂŞ ciĂŞ martwiĂŚ, niech sÂłuÂży jak najlepiej, ale jak zacznÂą wychodzic oczka na lakierze to pierwsze szukaj przyczyny w jakoÂści powietrza. |
_________________ Strona mojego znajomego w Belgii... mówi po naszemu. Bardzo fajne furki, bardzo ró¿ne ceny, nowe okazje praktycznie codziennie.
http://home.mobile.de/AUTOS-PAGNAER#ses |
|
|
|
 |
Robertlodz09
|
Wysłany: 2011-08-28, 12:27
|
0
|
|
|

|
Bedzie widziaÂł przy spuszczaniu wody ze zbiornika Âże ma juÂż "dodatek olejowy" TakÂże kolego zainwestuj teraz w dobry zestaw tzw. odwadniajÂący + odolejacz
Pozdrawiam! |
|
|
|
 |
mihuu
|
Wysłany: 2011-08-28, 12:31
|
0
|
|
|
|
Nie no mam pod pistolet taki filtr odolejacz/odwadniacz - mam nadziejĂŞ, Âże to wystarczy |
|
|
|
 |
Robertlodz09
|
Wysłany: 2011-08-28, 12:40
|
0
|
|
|

|
Raczej nie kolego musisz kupiĂŚ "troche wiĂŞkszy" dla tzw. "ÂświĂŞtego spokoju" Ten pod pistolet to z pewnoÂściÂą masz taki "bardzo zaawansowany technologicznie" ktĂłre to sprzedajÂą po okoÂło 18zÂł na Alle..o Pozdrawiam! |
|
|
|
 |
mihuu
|
Wysłany: 2011-08-28, 12:43
|
0
|
|
|
|
|
|
|
 |
Robertlodz09
|
Wysłany: 2011-08-28, 12:48
|
0
|
|
|

|
To do niego nie mam zastrze¿eù ale musisz kolego dokupiÌ jeszcze taki zestaw odwadniacz i odolejacz Pamiêtaj ¿e ten twój odwadniacz DeVilbissa ma okreœlon¹ iloœÌ godzin pracy po której jest wymagana jego wymiana na nowy Pozdrawiam! |
|
|
|
 |
mihuu
|
Wysłany: 2011-08-28, 13:10
|
0
|
|
|
|
Czyli np musiaÂłbym siĂŞ jeszcze w coÂś takiego zaopatrzyĂŚ?
http://www.elakiery.pl/pr...ia-powietrza-14
I czy wtedy musiaÂłbym mieĂŚ jeszcze ten filtr pod pistoletem - czy juÂż mĂłgÂłbym z niego zrezygnowaĂŚ? Bo jak podkrĂŞcĂŞ jeszcze pod pistolet reduktor, to nie da siĂŞ tym malowaĂŚ |
|
|
|
 |
Robertlodz09
|
Wysłany: 2011-08-28, 13:19
|
0
|
|
|

|
TrafiÂłeÂś kolego Kupisz bardzo dobry zestaw i nie musisz mieĂŚ ten odwadniacz pod pistoletem Pozdrawiam! |
|
|
|
 |
Pozio
|
Wysłany: 2017-04-19, 17:00
|
0
|
|
|
|
|
|
|
 |
hematol
|
Wysłany: 2017-04-19, 21:52
|
0
|
|
|

|
Ten dro¿szy jest napêdzany paskiem klinowym z odpowiednim prze³o¿eniem a ten taùszy ma sprezarke zespolon¹ na sta³e z silnikiem co czyni go gorszym,min krótsza ¿ywotnoœÌ silnika jak i sprê¿arki,bardziej nagrzewa sie,itd.Jak ju¿ to bierz ten dro¿szy z napêdem na pasek. |
|
|
|
 |
Pozio
|
Wysłany: 2017-04-20, 06:14
|
0
|
|
|
|
DziĂŞki za pomoc. Upatrzylem sobie wÂłaÂśnie airpressa jako Âże to jednak dobra firma. I wÂłaÂśnie do mnie teÂż przemawia napĂŞd na pasek. WidaĂŚ Âże jest to solidniejsze.
A moÂże jest jakiÂś inny producent ktĂłry by jednak miaÂł takie samo rozwiÂązanie w podobnych parametrach ale z cenÂą bliÂżej 1000zl? Wy siĂŞ pewnie bardziej orientujecie... |
|
|
|
 |
Pozio
|
Wysłany: 2017-04-20, 07:39
|
0
|
|
|
|
mysle troche tez nad czyms takim... chinol? te dwu tlokowe chyba dlugo nie chodza?
http://kompresory.org/pro...-580-l-min.html
wiem, pewie powiecie doloz 3-4 stowy i kup tego airpress. ale budzet mialem do 1 tys, to i tak troche naciÂągam.. |
|
|
|
 |
abc-kompresory.pl
|
Wysłany: 2017-04-20, 13:38 SprĂŞÂżarka jak i do czego
|
0
|
|
|
|
W temacie jakÂą sprĂŞÂżarkĂŞ wybraĂŚ zachodzi jedno podstawowe pytanie do czego nam jest potrzebna.
Teraz drugie pytanie czy staĂŚ nas na tani sprzĂŞt / tylko bogaty moÂże sobie pozwoliĂŚ na jednorazowe - jednoroczne urzÂądzenia/
Trzecie pytanie zuÂżycie - zapotrzebowanie na powietrze dziÂś i w bliskiej perspektywie.
ReasumujÂąc kupujemy sprĂŞÂżarkĂŞ europejskiego producenta o wydajnoÂści wyÂższej o 50% od potrzebnej obecnie i teÂż wiĂŞkszym zbiorniku o 50% jaki jest dzisiaj potrzebny.
Jak mamy wÂątpliwoÂści to polecam ABC KOMPRESORY. SprĂŞÂżarki do wyboru od wielu producentĂłw. Wrazie wÂątpliwoÂści zawsze moÂżna zapytaĂŚ specjalisty.
B300_67.jpg
|
 |
Plik ściągnięto 18 raz(y) 28.25 KB |
|
|
|
|