Autor |
Wiadomo¶æ |
|
kubazjan
|
Wys³any: 2011-12-30, 20:17 Lakier na Warszawe...??
|
0
|
|
|
Pomóg³: 1 raz Posty: 246
|
Siema.Panowie jaki bylby najlepszy lakier na Warszawke 203 ...mysle nad jakims odcieniem bialego...albo bia³a per³a...moze ktos z was lakierowal cos w podobie.Mam juz przygotowany jeden blotnik i chce go cyknac w jakims bialym zeby miec juz jakies rozeznanie Od razu mowie ze zden czrny czy czerwony nie wchodzi w gre Czarna Wawka to jak karawan a czerwona poprostu nie pasuje...myslalem tez nad takim b³ekitem ale naprawde delikatnym wrecz pastelowym....no juz sam nie wiem musze podumac przy kieliszku chyba albo kuflu... |
|
|
|
|
936
|
Wys³any: 2012-01-01, 15:48
|
0
|
|
|
Pomóg³: 4 razy Posty: 905
|
Witam.
Chcesz j± odrestaurowac czy tylko pomalowac ?
Ma przedstawiac jak±¶ warto¶c historyczn± czy tylko wygl±dac ?
Traktujesz to jako inwestycje krótkoterminow± czy ma to s³u¿yc potomnym ?
Lakierów i ich ocieni masz bez liku wiêc to ¿aden problem.
Twój wybór....
Pozdrawiam |
|
|
|
|
Dumel19
|
Wys³any: 2012-01-03, 22:58
|
0
|
|
|
Pomóg³: 5 razy Posty: 397 Sk±d: LKR
|
ostatnio widzia³em piêkn± bia³± odrestaurowan± warszawê, wioz³a do slubu m³od± parê, i powiem Ci ze nieziemsko wygl±da³a w bia³ym, chocia¿ jakby wyobrazic sobie j± w takim leciutkim niebieskim to te¿ piêkna by by³a. pozdrawiam. |
|
|
|
|
arus
|
Wys³any: 2012-01-03, 23:10
|
0
|
|
|
Pomóg³: 1 raz Posty: 86
|
Z tego co pamiêtam to nie by³o seryjnej bia³ej wawy raczej b³êkit i be¿ i MOIM zdaniem takie auta powinno robiæ siê na ori |
|
|
|
|
Dumel19
|
Wys³any: 2012-01-03, 23:33
|
0
|
|
|
Pomóg³: 5 razy Posty: 397 Sk±d: LKR
|
te¿ jestem tego zdania, da³em tylko pomys³ ten bez to bodaj¿e by³a tzw. ko¶æ s³oniowa chyba i tez jestem za takim kolorem jesli o mnie chodzi, zapomnia³em go dodaæ za co z góry przepraszam, mia³em kiedy¶ starego fiata 125p w takiej ko¶ci s³oniowej, w tamtych latach kolor standardowy. pozdrawiam. |
|
|
|
|
kubazjan
|
Wys³any: 2012-01-04, 07:59
|
0
|
|
|
Pomóg³: 1 raz Posty: 246
|
witam.Wawke robie od podstwa.czyli spawanie i czeszczenie do bolu.Oczywiscie robie to tylko wtedy jak mam troche czasu i nie mam akurat nat³oku roboty. Kupe czesci ma oryginalnych jesli nie wszystkie,chce ja zrobic jak najlepiej a nie na cenzura bo wiadomo jak bedzie potem.Wawka napewno zostanie u mnie ale jakby sie tarfila jakas okazja do przewiezienia pary m³odej to czemu nie.Kolor ma taki jakis seledyn,ni to niebieski ni zielony...straszny jest Bia³y tez mi chodzil po g³owie ale nie wiem czy nie zrobic jej wlasnie w kosci s³oniowej,choc pewnie ciekawei by wyglada³a w snieznej bieli...jak zrobie jakies foty to wrzuce wam pogladowo. |
|
|
|
|
gulo76
|
Wys³any: 2012-01-04, 09:09
|
0
|
|
|
|
Wpadnij do mnie ¶ci±gniesz sobie kolor ja mam bardzo jasno niebiesk± (wrêcz szara) kolor oryginalny lub bardzo bardzo zbli¿ony do orygina³u
Uploaded with ImageShack.us
Uploaded with ImageShack.us |
|
|
|
|
936
|
Wys³any: 2012-01-04, 11:32
|
0
|
|
|
Pomóg³: 4 razy Posty: 905
|
Zapoznaj siê z technik± sodowania, nie piaskowania nadwozi pojazdów zabytkowych.
Oprócz chemicznej k±pieli to jeden ze skutecznych sposobów w³a¶ciwej restauracji antyków...
http://www.sodablastsyste...id=1&Itemid=103
W³a¶ciwa droga od podstaw !
Pozdrawiam |
|
|
|
|
water
|
Wys³any: 2012-08-22, 15:50
|
0
|
|
|
|
Rewelacja!!! |
|
|
Chino
|
Wys³any: 2012-08-23, 08:40
|
0
|
|
|
LPLCC
Pomóg³: 7 razy Posty: 464 Sk±d: Warszawa
|
arus napisa³/a: | Z tego co pamiêtam to nie by³o seryjnej bia³ej wawy raczej b³êkit i be¿ i MOIM zdaniem takie auta powinno robiæ siê na ori |
Tak albo nie. Seryjnych Warszaw jest sporo. Mo¿na równie¿ zrobiæ :nie seryjnie: a piêknie.
To sprzêcik mojego kolegi z klubu
Mo¿e jednak warto pomy¶lec nad czym¶ fajnym w lakierze? Warszawa to super bomba jest, ¶mia³o moze konkurowaæ z amerykañskimi bombsami wiêc po co ma byæ nudna i zwyk³a? Jak moze byæ nadal klasyczna, nie przesadzona a wyjatkowa i nietypowa tym samym?
Nie mówiê ¿ebys wrzuca³ felgi,z awieszenie itd ale nad jakim¶ odcieniem br±zu, burgundu, brandywine mo¿na pomy¶leæ..
95% Warszaw w Polsce jest bialych i be¿owych. |
_________________ CHROME N PAINT CUSTOM SHOP
LAKIERY HOUSE OF KOLOR
BUDOWA I PRZEBUDOWA POJAZDÓW
www.custom-shop.pl
Sodowanie, Szkie³kowanie, Piaskowanie
www.soda-blaster.pl |
|
|
|