Szukaj FAQ Album

Autor Wiadomo¶æ
kubazjan
Wys³any: 2011-12-30, 20:17   Lakier na Warszawe...??
0
UP DOWN

Pomóg³: 1 raz
Siema.Panowie jaki bylby najlepszy lakier na Warszawke 203 ...mysle nad jakims odcieniem bialego...albo bia³a per³a...moze ktos z was lakierowal cos w podobie.Mam juz przygotowany jeden blotnik i chce go cyknac w jakims bialym zeby miec juz jakies rozeznanie ;) Od razu mowie ze zden czrny czy czerwony nie wchodzi w gre ^^ ^^ Czarna Wawka to jak karawan a czerwona poprostu nie pasuje...myslalem tez nad takim b³ekitem ale naprawde delikatnym wrecz pastelowym....no juz sam nie wiem musze podumac przy kieliszku chyba albo kuflu... :D :D

936
Wys³any: 2012-01-01, 15:48   
0
UP DOWN

Pomóg³: 4 razy
Witam.
Chcesz j± odrestaurowac czy tylko pomalowac ?
Ma przedstawiac jak±¶ warto¶c historyczn± czy tylko wygl±dac ?
Traktujesz to jako inwestycje krótkoterminow± czy ma to s³u¿yc potomnym ?
Lakierów i ich ocieni masz bez liku wiêc to ¿aden problem.
Twój wybór....
Pozdrawiam

Dumel19
Wys³any: 2012-01-03, 22:58   
0
UP DOWN

Pomóg³: 5 razy
Sk±d: LKR
ostatnio widzia³em piêkn± bia³± odrestaurowan± warszawê, wioz³a do slubu m³od± parê, i powiem Ci ze nieziemsko wygl±da³a w bia³ym, chocia¿ jakby wyobrazic sobie j± w takim leciutkim niebieskim to te¿ piêkna by by³a. pozdrawiam.

arus
Wys³any: 2012-01-03, 23:10   
0
UP DOWN

Z tego co pamiêtam to nie by³o seryjnej bia³ej wawy raczej b³êkit i be¿ i MOIM zdaniem takie auta powinno robiæ siê na ori

Dumel19
Wys³any: 2012-01-03, 23:33   
0
UP DOWN

Pomóg³: 5 razy
Sk±d: LKR
te¿ jestem tego zdania, da³em tylko pomys³ :) ten bez to bodaj¿e by³a tzw. ko¶æ s³oniowa chyba i tez jestem za takim kolorem jesli o mnie chodzi, zapomnia³em go dodaæ za co z góry przepraszam, mia³em kiedy¶ starego fiata 125p w takiej ko¶ci s³oniowej, w tamtych latach kolor standardowy. pozdrawiam. :)

kubazjan
Wys³any: 2012-01-04, 07:59   
0
UP DOWN

witam.Wawke robie od podstwa.czyli spawanie i czeszczenie do bolu.Oczywiscie robie to tylko wtedy jak mam troche czasu i nie mam akurat nat³oku roboty. :D Kupe czesci ma oryginalnych jesli nie wszystkie,chce ja zrobic jak najlepiej a nie na cenzura bo wiadomo jak bedzie potem.Wawka napewno zostanie u mnie ale jakby sie tarfila jakas okazja do przewiezienia pary m³odej to czemu nie.Kolor ma taki jakis seledyn,ni to niebieski ni zielony...straszny jest :shock: Bia³y tez mi chodzil po g³owie ale nie wiem czy nie zrobic jej wlasnie w kosci s³oniowej,choc pewnie ciekawei by wyglada³a w snieznej bieli...jak zrobie jakies foty to wrzuce wam pogladowo. :tak:

gulo76
Wys³any: 2012-01-04, 09:09   
0
UP DOWN

Wpadnij do mnie ¶ci±gniesz sobie kolor :) ja mam bardzo jasno niebiesk± (wrêcz szara) kolor oryginalny lub bardzo bardzo zbli¿ony do orygina³u :)

Uploaded with ImageShack.us

936
Wys³any: 2012-01-04, 11:32   
0
UP DOWN

Pomóg³: 4 razy
Zapoznaj siê z technik± sodowania, nie piaskowania nadwozi pojazdów zabytkowych.
Oprócz chemicznej k±pieli to jeden ze skutecznych sposobów w³a¶ciwej restauracji antyków...
http://www.sodablastsyste...id=1&Itemid=103
W³a¶ciwa droga od podstaw !
Pozdrawiam

water 
Wys³any: 2012-08-22, 15:50   
0
UP DOWN

Sk±d: Wawa
gulo76 napisa³/a:
Wpadnij do mnie ¶ci±gniesz sobie kolor :) ja mam bardzo jasno niebiesk± (wrêcz szara) kolor oryginalny lub bardzo bardzo zbli¿ony do orygina³u :)
[url=http://img855.images...wa3.jpg]Obrazek[/URL]

[url=http://img62.imagesh...a1b.jpg]Obrazek[/URL]

Rewelacja!!!

Chino 
Wys³any: 2012-08-23, 08:40   
0
UP DOWN
LPLCC

Pomóg³: 7 razy
Sk±d: Warszawa
arus napisa³/a:
Z tego co pamiêtam to nie by³o seryjnej bia³ej wawy raczej b³êkit i be¿ i MOIM zdaniem takie auta powinno robiæ siê na ori

Tak albo nie. Seryjnych Warszaw jest sporo. Mo¿na równie¿ zrobiæ :nie seryjnie: a piêknie.

To sprzêcik mojego kolegi z klubu

Mo¿e jednak warto pomy¶lec nad czym¶ fajnym w lakierze? Warszawa to super bomba jest, ¶mia³o moze konkurowaæ z amerykañskimi bombsami wiêc po co ma byæ nudna i zwyk³a? Jak moze byæ nadal klasyczna, nie przesadzona a wyjatkowa i nietypowa tym samym?
Nie mówiê ¿ebys wrzuca³ felgi,z awieszenie itd ale nad jakim¶ odcieniem br±zu, burgundu, brandywine mo¿na pomy¶leæ..
95% Warszaw w Polsce jest bialych i be¿owych.

LAKIERY HOUSE OF KOLOR
BUDOWA I PRZEBUDOWA POJAZDÓW
www.custom-shop.pl
Sodowanie, Szkie³kowanie, Piaskowanie
www.soda-blaster.pl

LAKIEROWANKO Strona G³ówna » LAKIERNICTWO SAMOCHODOWE » Technologia i materia³y

Odpowiedz do tematu  
Nie mo¿esz pisaæ nowych tematów
Nie mo¿esz odpowiadaæ w tematach
Nie mo¿esz zmieniaæ swoich postów
Nie mo¿esz usuwaæ swoich postów
Nie mo¿esz g³osowaæ w ankietach