Autor |
Wiadomość |
 |
kubazjan
|
Wysłany: 2011-12-30, 20:17 Lakier na Warszawe...??
|
0
|
|
|
|
Siema.Panowie jaki bylby najlepszy lakier na Warszawke 203 ...mysle nad jakims odcieniem bialego...albo biaÂła perÂła...moze ktos z was lakierowal cos w podobie.Mam juz przygotowany jeden blotnik i chce go cyknac w jakims bialym zeby miec juz jakies rozeznanie Od razu mowie ze zden czrny czy czerwony nie wchodzi w gre Czarna Wawka to jak karawan a czerwona poprostu nie pasuje...myslalem tez nad takim bÂłekitem ale naprawde delikatnym wrecz pastelowym....no juz sam nie wiem musze podumac przy kieliszku chyba albo kuflu... |
|
|
|
 |
936
|
Wysłany: 2012-01-01, 15:48
|
0
|
|
|
|
Witam.
Chcesz jÂą odrestaurowac czy tylko pomalowac ?
Ma przedstawiac jak¹œ wartoœc historyczn¹ czy tylko wygl¹dac ?
Traktujesz to jako inwestycje krĂłtkoterminowÂą czy ma to sÂłuÂżyc potomnym ?
LakierĂłw i ich ocieni masz bez liku wiĂŞc to Âżaden problem.
TwĂłj wybĂłr....
Pozdrawiam |
|
|
|
 |
Dumel19
|
Wysłany: 2012-01-03, 22:58
|
0
|
|
|
|
ostatnio widzia³em piêkn¹ bia³¹ odrestaurowan¹ warszawê, wioz³a do slubu m³od¹ parê, i powiem Ci ze nieziemsko wygl¹da³a w bia³ym, chocia¿ jakby wyobrazic sobie j¹ w takim leciutkim niebieskim to te¿ piêkna by by³a. pozdrawiam. |
|
|
|
 |
arus
|
Wysłany: 2012-01-03, 23:10
|
0
|
|
|
|
Z tego co pamiêtam to nie by³o seryjnej bia³ej wawy raczej b³êkit i be¿ i MOIM zdaniem takie auta powinno robiÌ siê na ori |
|
|
|
 |
Dumel19
|
Wysłany: 2012-01-03, 23:33
|
0
|
|
|
|
te¿ jestem tego zdania, da³em tylko pomys³ ten bez to bodaj¿e by³a tzw. koœÌ s³oniowa chyba i tez jestem za takim kolorem jesli o mnie chodzi, zapomnia³em go dodaÌ za co z góry przepraszam, mia³em kiedyœ starego fiata 125p w takiej koœci s³oniowej, w tamtych latach kolor standardowy. pozdrawiam. |
|
|
|
 |
kubazjan
|
Wysłany: 2012-01-04, 07:59
|
0
|
|
|
|
witam.Wawke robie od podstwa.czyli spawanie i czeszczenie do bolu.Oczywiscie robie to tylko wtedy jak mam troche czasu i nie mam akurat natÂłoku roboty. Kupe czesci ma oryginalnych jesli nie wszystkie,chce ja zrobic jak najlepiej a nie na cenzura bo wiadomo jak bedzie potem.Wawka napewno zostanie u mnie ale jakby sie tarfila jakas okazja do przewiezienia pary mÂłodej to czemu nie.Kolor ma taki jakis seledyn,ni to niebieski ni zielony...straszny jest BiaÂły tez mi chodzil po gÂłowie ale nie wiem czy nie zrobic jej wlasnie w kosci sÂłoniowej,choc pewnie ciekawei by wygladaÂła w snieznej bieli...jak zrobie jakies foty to wrzuce wam pogladowo. |
|
|
|
 |
gulo76
|
Wysłany: 2012-01-04, 09:09
|
0
|
|
|
|
Wpadnij do mnie ÂściÂągniesz sobie kolor ja mam bardzo jasno niebieskÂą (wrĂŞcz szara) kolor oryginalny lub bardzo bardzo zbliÂżony do oryginaÂłu
Uploaded with ImageShack.us
Uploaded with ImageShack.us |
|
|
|
 |
936
|
Wysłany: 2012-01-04, 11:32
|
0
|
|
|
|
Zapoznaj siĂŞ z technikÂą sodowania, nie piaskowania nadwozi pojazdĂłw zabytkowych.
OprĂłcz chemicznej kÂąpieli to jeden ze skutecznych sposobĂłw wÂłaÂściwej restauracji antykĂłw...
http://www.sodablastsyste...id=1&Itemid=103
WÂłaÂściwa droga od podstaw !
Pozdrawiam |
|
|
|
 |
water
|
Wysłany: 2012-08-22, 16:50
|
0
|
|
|

|
Rewelacja!!! |
|
 |
Chino
|
Wysłany: 2012-08-23, 09:40
|
0
|
|
|
LPLCC

|
arus napisał/a: | Z tego co pamiĂŞtam to nie byÂło seryjnej biaÂłej wawy raczej b³êkit i beÂż i MOIM zdaniem takie auta powinno robiĂŚ siĂŞ na ori |
Tak albo nie. Seryjnych Warszaw jest sporo. MoÂżna rĂłwnieÂż zrobiĂŚ :nie seryjnie: a piĂŞknie.
To sprzĂŞcik mojego kolegi z klubu
MoÂże jednak warto pomyÂślec nad czymÂś fajnym w lakierze? Warszawa to super bomba jest, ÂśmiaÂło moze konkurowaĂŚ z amerykaĂąskimi bombsami wiĂŞc po co ma byĂŚ nudna i zwykÂła? Jak moze byĂŚ nadal klasyczna, nie przesadzona a wyjatkowa i nietypowa tym samym?
Nie mĂłwiĂŞ Âżebys wrzucaÂł felgi,z awieszenie itd ale nad jakimÂś odcieniem brÂązu, burgundu, brandywine moÂżna pomyÂśleĂŚ..
95% Warszaw w Polsce jest bialych i beÂżowych. |
_________________ CHROME N PAINT CUSTOM SHOP
LAKIERY HOUSE OF KOLOR
BUDOWA I PRZEBUDOWA POJAZDĂW
www.custom-shop.pl
Sodowanie, SzkieÂłkowanie, Piaskowanie
www.soda-blaster.pl |
|
|
|