Szukaj FAQ Album

Autor Wiadomość
kubazjan
Wysłany: 2011-12-30, 20:17   Lakier na Warszawe...??
0
UP DOWN

Siema.Panowie jaki bylby najlepszy lakier na Warszawke 203 ...mysle nad jakims odcieniem bialego...albo biaÂła perÂła...moze ktos z was lakierowal cos w podobie.Mam juz przygotowany jeden blotnik i chce go cyknac w jakims bialym zeby miec juz jakies rozeznanie ;) Od razu mowie ze zden czrny czy czerwony nie wchodzi w gre ^^ ^^ Czarna Wawka to jak karawan a czerwona poprostu nie pasuje...myslalem tez nad takim bÂłekitem ale naprawde delikatnym wrecz pastelowym....no juz sam nie wiem musze podumac przy kieliszku chyba albo kuflu... :D :D

936
Wysłany: 2012-01-01, 15:48   
0
UP DOWN

Witam.
Chcesz jÂą odrestaurowac czy tylko pomalowac ?
Ma przedstawiac jak¹œ wartoœc historyczn¹ czy tylko wygl¹dac ?
Traktujesz to jako inwestycje krĂłtkoterminowÂą czy ma to sÂłuÂżyc potomnym ?
LakierĂłw i ich ocieni masz bez liku wiĂŞc to Âżaden problem.
TwĂłj wybĂłr....
Pozdrawiam

Dumel19
Wysłany: 2012-01-03, 22:58   
0
UP DOWN

ostatnio widzia³em piêkn¹ bia³¹ odrestaurowan¹ warszawê, wioz³a do slubu m³od¹ parê, i powiem Ci ze nieziemsko wygl¹da³a w bia³ym, chocia¿ jakby wyobrazic sobie j¹ w takim leciutkim niebieskim to te¿ piêkna by by³a. pozdrawiam.

arus
Wysłany: 2012-01-03, 23:10   
0
UP DOWN

Z tego co pamiêtam to nie by³o seryjnej bia³ej wawy raczej b³êkit i be¿ i MOIM zdaniem takie auta powinno robiÌ siê na ori

Dumel19
Wysłany: 2012-01-03, 23:33   
0
UP DOWN

te¿ jestem tego zdania, da³em tylko pomys³ :) ten bez to bodaj¿e by³a tzw. koœÌ s³oniowa chyba i tez jestem za takim kolorem jesli o mnie chodzi, zapomnia³em go dodaÌ za co z góry przepraszam, mia³em kiedyœ starego fiata 125p w takiej koœci s³oniowej, w tamtych latach kolor standardowy. pozdrawiam. :)

kubazjan
Wysłany: 2012-01-04, 07:59   
0
UP DOWN

witam.Wawke robie od podstwa.czyli spawanie i czeszczenie do bolu.Oczywiscie robie to tylko wtedy jak mam troche czasu i nie mam akurat natÂłoku roboty. :D Kupe czesci ma oryginalnych jesli nie wszystkie,chce ja zrobic jak najlepiej a nie na cenzura bo wiadomo jak bedzie potem.Wawka napewno zostanie u mnie ale jakby sie tarfila jakas okazja do przewiezienia pary mÂłodej to czemu nie.Kolor ma taki jakis seledyn,ni to niebieski ni zielony...straszny jest :shock: BiaÂły tez mi chodzil po gÂłowie ale nie wiem czy nie zrobic jej wlasnie w kosci sÂłoniowej,choc pewnie ciekawei by wygladaÂła w snieznej bieli...jak zrobie jakies foty to wrzuce wam pogladowo. :tak:

gulo76
Wysłany: 2012-01-04, 09:09   
0
UP DOWN

Wpadnij do mnie ÂściÂągniesz sobie kolor :) ja mam bardzo jasno niebieskÂą (wrĂŞcz szara) kolor oryginalny lub bardzo bardzo zbliÂżony do oryginaÂłu :)

Uploaded with ImageShack.us

936
Wysłany: 2012-01-04, 11:32   
0
UP DOWN

Zapoznaj siĂŞ z technikÂą sodowania, nie piaskowania nadwozi pojazdĂłw zabytkowych.
OprĂłcz chemicznej kÂąpieli to jeden ze skutecznych sposobĂłw wÂłaÂściwej restauracji antykĂłw...
http://www.sodablastsyste...id=1&Itemid=103
WÂłaÂściwa droga od podstaw !
Pozdrawiam

water 
Wysłany: 2012-08-22, 16:50   
0
UP DOWN

gulo76 napisał/a:
Wpadnij do mnie ÂściÂągniesz sobie kolor :) ja mam bardzo jasno niebieskÂą (wrĂŞcz szara) kolor oryginalny lub bardzo bardzo zbliÂżony do oryginaÂłu :)
[url=http://img855.images...wa3.jpg]Obrazek[/URL]

[url=http://img62.imagesh...a1b.jpg]Obrazek[/URL]

Rewelacja!!!

Chino 
Wysłany: 2012-08-23, 09:40   
0
UP DOWN
LPLCC

arus napisał/a:
Z tego co pamiêtam to nie by³o seryjnej bia³ej wawy raczej b³êkit i be¿ i MOIM zdaniem takie auta powinno robiÌ siê na ori

Tak albo nie. Seryjnych Warszaw jest sporo. MoÂżna rĂłwnieÂż zrobiĂŚ :nie seryjnie: a piĂŞknie.

To sprzĂŞcik mojego kolegi z klubu

MoÂże jednak warto pomyÂślec nad czymÂś fajnym w lakierze? Warszawa to super bomba jest, ÂśmiaÂło moze konkurowaĂŚ z amerykaĂąskimi bombsami wiĂŞc po co ma byĂŚ nudna i zwykÂła? Jak moze byĂŚ nadal klasyczna, nie przesadzona a wyjatkowa i nietypowa tym samym?
Nie mĂłwiĂŞ Âżebys wrzucaÂł felgi,z awieszenie itd ale nad jakimÂś odcieniem brÂązu, burgundu, brandywine moÂżna pomyÂśleĂŚ..
95% Warszaw w Polsce jest bialych i beÂżowych.

LAKIERY HOUSE OF KOLOR
BUDOWA I PRZEBUDOWA POJAZDÓW
www.custom-shop.pl
Sodowanie, SzkieÂłkowanie, Piaskowanie
www.soda-blaster.pl

LAKIEROWANKO Strona Główna » LAKIERNICTWO SAMOCHODOWE » Technologia i materiaÂły

Odpowiedz do tematu