Autor |
Wiadomo¶æ |
|
aeroarte
|
Wys³any: 2008-03-08, 20:03 Lakier DIAMONTOP MS - RM
|
0
|
|
|
Pomóg³: 5 razy Posty: 110 Sk±d: Starachowice
|
Witam! W jakiej najni¿szej temperaturze mo¿na nim malowaæ? Dzisiaj by³o na hali +8 . Czy w takich warunkach co¶ z tego wyjdzie? |
|
|
|
|
kaczmi
|
Wys³any: 2008-03-08, 20:07
|
0
|
|
|
Pomóg³: 2 razy Posty: 102 Sk±d: Mazowieckie
|
co¶ tamn z tego wyjdzie ale co ?? ten lakier jest bardzo wymagaj±cy, potrzebuje temp min 20 st jest to bardzo dobry klarak, daje super po³ysk i bardzo dobrze siê rozlewa tylko mo¿e siê zrobiæ gêsia skórka lkub pomarszczyæ siê przy takiej temp, zrób sobie próbke gdzie¶ na kawa³ku czego kolwiek i sprawd¼ zanim co¶ pomalujesz |
|
|
|
|
aeroarte
|
Wys³any: 2008-03-09, 18:41
|
0
|
|
|
Pomóg³: 5 razy Posty: 110 Sk±d: Starachowice
|
Polakierowa³em przy +10 i wysz³o by super ,gdybym przewidzia³ .ze na d³ugo¶ci 10 m wê¿a ,tyle skropli sie wody/chyba od niskiej temperatury/ i niestety rzygnê³o tu i ówdzie. Jutro pomy¶lê co z tym dalej. |
|
|
|
|
|
Wys³any: 2008-03-09, 21:16
|
0
|
|
|
MTGarage.
Pomóg³: 10 razy Posty: 722 Sk±d: ¦l±sk - ¦wierklaniec
|
jak mi rzygnie wod± (dokladnie, woda we wê¿u) to zaraz biore pistolet do przedmichiwania lub dysze V. i susze to szybko na ma³ym ci¶nieniu. potem normlana warstwa lakieru i po problemie |
|
|
|
rbfm
|
Wys³any: 2008-03-09, 21:34
|
0
|
|
|
Pomóg³: 21 razy Posty: 1890 Sk±d: Kraków
|
online napisa³/a: | i po problemie |
no nie do konca. z wody ktora wyparuje pozostana jakies dziwne osady i inne smieci. |
|
|
|
|
mogwai
|
Wys³any: 2008-03-09, 22:53
|
0
|
|
|
|
online napisa³/a: | jak mi rzygnie wod± (dokladnie, woda we wê¿u) to zaraz biore pistolet do przedmichiwania lub dysze V. i susze to szybko na ma³ym ci¶nieniu. potem normlana warstwa lakieru i po problemie |
mo¿na te¿ zdejmowaæ ro¿kiem rêcznika papierowego,(papier wpija wodê i prawie nie ma ¶ladu), ale w zasadzie wodê powinno siê wy³apaæ ju¿ przy wyj¶ciu z kompresora |
|
|
|
|
Bodzio
|
Wys³any: 2008-03-10, 14:59
|
0
|
|
|
--B_C_G--
Pomóg³: 9 razy Posty: 405 Sk±d: lubuskie
|
S± takie mini filtry pod pistolet, wy³api± to co w wê¿u jest, a koszt niewielki ok 15z³ na allegro (s± te¿ takie same po 30z³) Sam mam taki i sporo wy³apuje z samego wê¿a. |
_________________ http://img714.imageshack....p?id=aa001z.jpg |
|
|
|
|
|
Wys³any: 2008-03-10, 16:26
|
0
|
|
|
MTGarage.
Pomóg³: 10 razy Posty: 722 Sk±d: ¦l±sk - ¦wierklaniec
|
RBFM-nie ¶miem siê k³óciæ, bo jak najbardziej masz racjê, ale nie ma innego wyj¶cia... Albo wykurzyæ jako¶ tak± wodê, która ju¿ siê osadzi³a na lakierze, albo ponowne lakierowanie
Cytat: | S± takie mini filtry pod pistolet, wy³api± to co w wê¿u jest, a koszt niewielki ok 15z³ na allegro (s± te¿ takie same po 30z³) Sam mam taki i sporo wy³apuje z samego wê¿a.
|
ja mam taki, Devilbissa!! troszkê wiêkszy od tych chiñskich z allegro, ale powiem szczerze- zawiód³ mnie ju¿ 2-3 razy! ale mam go ju¿ ponad 1.5 roku i zapewne jest juz do wymiany wiêc pretensji mieæ nie mogê
Cytat: | ale w zasadzie wodê powinno siê wy³apaæ ju¿ przy wyj¶ciu z kompresora |
wiadomo. ale w praktyce bywa niestety róznie |
|
|
|
aeroarte
|
Wys³any: 2008-03-12, 07:21
|
0
|
|
|