Szukaj FAQ Album

Autor Wiadomość
aeroarte 
Wysłany: 2008-03-08, 20:03   Lakier DIAMONTOP MS - RM
0
UP DOWN

Witam! W jakiej najniÂższej temperaturze moÂżna nim malowaĂŚ? Dzisiaj byÂło na hali +8 . Czy w takich warunkach coÂś z tego wyjdzie?

kaczmi 
Wysłany: 2008-03-08, 20:07   
0
UP DOWN

coÂś tamn z tego wyjdzie ale co ;) ?? ten lakier jest bardzo wymagajÂący, potrzebuje temp min 20 st jest to bardzo dobry klarak, daje super poÂłysk i bardzo dobrze siĂŞ rozlewa tylko moÂże siĂŞ zrobiĂŚ gĂŞsia skĂłrka lkub pomarszczyĂŚ siĂŞ przy takiej temp, zrĂłb sobie prĂłbke gdzieÂś na kawaÂłku czego kolwiek i sprawdÂź zanim coÂś pomalujesz

aeroarte 
Wysłany: 2008-03-09, 18:41   
0
UP DOWN

PolakierowaÂłem przy +10 i wyszÂło by super ,gdybym przewidziaÂł .ze na dÂługoÂści 10 m wĂŞÂża ,tyle skropli sie wody/chyba od niskiej temperatury/ i niestety rzygnĂŞÂło tu i Ăłwdzie. Jutro pomyÂślĂŞ co z tym dalej.

Wysłany: 2008-03-09, 21:16   
0
UP DOWN
MTGarage.

jak mi rzygnie wodÂą (dokladnie, woda we wĂŞÂżu) :mad: to zaraz biore pistolet do przedmichiwania lub dysze V. i susze to szybko na maÂłym ciÂśnieniu. potem normlana warstwa lakieru i po problemie :wink:

Lakierowanie motocykli i skuterĂłw!

www.bikepics.com/members/online/

rbfm 
Wysłany: 2008-03-09, 21:34   
0
UP DOWN

online napisał/a:
i po problemie

no nie do konca. z wody ktora wyparuje pozostana jakies dziwne osady i inne smieci.

mogwai
Wysłany: 2008-03-09, 22:53   
0
UP DOWN

online napisał/a:
jak mi rzygnie wodÂą (dokladnie, woda we wĂŞÂżu) :mad: to zaraz biore pistolet do przedmichiwania lub dysze V. i susze to szybko na maÂłym ciÂśnieniu. potem normlana warstwa lakieru i po problemie :wink:

moÂżna teÂż zdejmowaĂŚ roÂżkiem rĂŞcznika papierowego,(papier wpija wodĂŞ i prawie nie ma Âśladu), ale w zasadzie wodĂŞ powinno siĂŞ wyÂłapaĂŚ juÂż przy wyjÂściu z kompresora

Bodzio 
Wysłany: 2008-03-10, 14:59   
0
UP DOWN
--B_C_G--

SÂą takie mini filtry pod pistolet, wyÂłapiÂą to co w wĂŞÂżu jest, a koszt niewielki ok 15zÂł na allegro (sÂą teÂż takie same po 30zÂł) Sam mam taki i sporo wyÂłapuje z samego wĂŞÂża.

Wysłany: 2008-03-10, 16:26   
0
UP DOWN
MTGarage.

RBFM-nie œmiem siê k³óciÌ, bo jak najbardziej masz racjê, ale nie ma innego wyjœcia... Albo wykurzyÌ jakoœ tak¹ wodê, która ju¿ siê osadzi³a na lakierze, albo ponowne lakierowanie :wink:

Cytat:
SÂą takie mini filtry pod pistolet, wyÂłapiÂą to co w wĂŞÂżu jest, a koszt niewielki ok 15zÂł na allegro (sÂą teÂż takie same po 30zÂł) Sam mam taki i sporo wyÂłapuje z samego wĂŞÂża.

ja mam taki, Devilbissa!! troszkĂŞ wiĂŞkszy od tych chiĂąskich z allegro, ale powiem szczerze- zawiĂłdÂł mnie juÂż 2-3 razy! ale mam go juÂż ponad 1.5 roku i zapewne jest juz do wymiany :wink: wiĂŞc pretensji mieĂŚ nie mogĂŞ :roll:

Cytat:
ale w zasadzie wodĂŞ powinno siĂŞ wyÂłapaĂŚ juÂż przy wyjÂściu z kompresora

wiadomo. ale w praktyce bywa niestety rĂłznie :mad: :razz:

Lakierowanie motocykli i skuterĂłw!

www.bikepics.com/members/online/

aeroarte 
Wysłany: 2008-03-12, 07:21   
0
UP DOWN

Nie bĂŞdzie Âźle ! Papier ,polerka i heejaaa. Pzdr JK.

LAKIEROWANKO Strona Główna » LAKIERNICTWO SAMOCHODOWE » Pomoc dla amatorĂłw

Odpowiedz do tematu