Szukaj FAQ Album

Autor Wiadomość
sawmaster 
Wysłany: 2012-10-06, 19:36   Mieszalnik RM
0
UP DOWN

KtoÂś w ogĂłle bierze bazĂŞ z powyÂższej firmy? Jak jest z kolorystykÂą?

grzechoo2008 
Wysłany: 2012-10-06, 21:41   
0
UP DOWN

RM to górna pó³ka, niestety cenowo równie¿ ale pasowalnoœÌ kolorów œwietna i si³a krycia te¿ bardzo dobra ale ta cena... :shock:

sawmaster 
Wysłany: 2012-10-07, 08:47   
0
UP DOWN

nom cena zaporowa 25zÂł za 100ml

Chali68
Wysłany: 2012-10-07, 10:31   
0
UP DOWN

25zÂł. Za RM–a to bdb cena. Za g..wno trzeba dzisiaj zapÂłaciĂŚ +-20zÂł. Niewiem czego tu chcieĂŚ. Pozdr.

sawmaster 
Wysłany: 2012-10-07, 12:00   
0
UP DOWN

Chali68, Lackdoctor pÂłaci w granicach 15zÂł za 100ml wiĂŞc dlatego napisaÂłem Âże drogo

Homer S. 
Wysłany: 2012-10-07, 12:25   
0
UP DOWN

U mnie baza nie metaliczna z RM kosztujĂŞ minimum 27zÂł za 100ml.

sawmaster 
Wysłany: 2012-10-07, 12:58   
0
UP DOWN

no to nie wiem ale na opakowaniu od bazy metalicznej mam naklejkĂŞ RM'a

Lackdoctor 
Wysłany: 2012-10-07, 13:38   
0
UP DOWN

sawmaster,
Ale nie za RM.
PytaÂłes po ile kupujecie bazĂŞ metaliczna.
OdpisaÂłem razem z firmami.
Nie byÂło tam RM.

bachus 
Wysłany: 2012-10-21, 21:24   
0
UP DOWN

ja pracuje na RMie i jestem bardzo zadowolony. pasowalnosc na wysokim poziomie. chociaÂż rĂłwnieÂż zdarzajÂą siĂŞ jakieÂś maÂłe braki. ogĂłlnie jako system od a do z super.
podk³adów u¿ywam PERFECTFILLER i EXTRASEALER (m/m), wczeœniej MULTIFILLER i ka¿dy spe³nia moje oczekiwania. bazy wodne maj¹ œwietne krycie, a kolor fiszki odzwierciedla dok³¹dnie to co mam po natrysku ( w innych firmach bywa³o ró¿nie). Lakiery równie¿ super. Diamontop CP - EXTRA, CRYSTALCLEAR równie¿ choÌ ja osobiœcie dodaje +10/15% wiecej rozpuszczalnika. do taùszych napraw u¿ywam BASIC CP ale podgrzewam lakier przed mieszaniem z utwardzaczem do oko³o 50-60st. potrafi cieszyÌ oko :) ale ka¿dy musi znaleŸÌ swój setup. w momencie kiedy z BASICiem pracowa³em dok³adnie wg karty techn byl dla mnie nie do przyjêcia.

Sw.Piotrek 
Wysłany: 2012-10-22, 00:58   
0
UP DOWN

[quote="bachus"w momencie kiedy z BASICiem pracowaÂłem dokÂładnie wg karty techn byl dla mnie nie do przyjĂŞcia.[/quote]
Czemu :?:
Ile kosztuje 1 litr (+ utwardzacz) tego lakieru :?:

lakierok 
Wysłany: 2012-10-22, 08:07   
0
UP DOWN

Sw.Piotrek napisał/a:
[quote="bachus"w momencie kiedy z BASICiem pracowaÂłem dokÂładnie wg karty techn byl dla mnie nie do przyjĂŞcia.

Ile kosztuje 1 litr (+ utwardzacz) tego lakieru :?: [/quote]

Diamonntop chyba w MS to u mnie coÂś 120-140 zÂł za litr kompletu , dosyĂŚ drogo

popx
Wysłany: 2012-10-22, 13:21   
0
UP DOWN

BASIC to najtanszy bezbarwny z palety RM nalezy do grupy poliretanowych bezbarwnych ale jak na swoja cene to efekt po nim piekny //

Cena : czasami CSV robi dobra promocje na niego w 1litrowych puszkach plus utwardzacz za litre cena netto 40zÂł przy 24sztukach a wiadomo bezdarwny zawsze sie przyda wiec czasem mozna zrobic zapas w czasach kryzysu :)

bachus 
Wysłany: 2012-10-22, 21:11   
0
UP DOWN

W sÂłupsku w CSV diamontop kosztowaÂł okoÂło 200zÂł w komplecie.
Basic'em zacz¹³em malowaÌ w Belgii i tu kosztuje oko³o 15-17 euro.
dla porĂłwnania np Crystalclear czy chronolux kosztuje ponad 50euro za litr. diamontopa tu nie uzywaÂłem.

[ Dodano: 2012-10-22, 21:17 ]
lakierok napisał/a:
Sw.Piotrek napisał/a:
[quote="bachus"w momencie kiedy z BASICiem pracowaÂłem dokÂładnie wg karty techn byl dla mnie nie do przyjĂŞcia.

nie mogÂłem trafiĂŚ z aplikacjÂą. Basic rozlewa sie po czasie ale czesto struktura byÂła za duza (aplikacja w kabinie w odpowiedniej temp). przy prĂłbie lepszego rozlania ciekÂł mi. (aplikowaÂłem devillbisem GTI PRO Clear).

w momencie kiedy rzesiad³em sie na jet4000 zacza³em podgrzewac lakier do oko³o 60stC i aplikowac w temp 30st C. Pierwsza warstwe k³¹de cienka zamkniêt¹. drug¹ po 2-3 minutach w pe³ni rozlana. po calkowitym rozlaniu wychodzi szkie³ko.
Gdy malowaÂłem w PL ludzie cenili delikatnÂą strukture jak w oryginale. natomiast Belgowie chcÂą miec gÂładko i koniec.
taki maÂły OT - zabawne bo smieciek w lakierze by im nie przeszkadzaÂł :P:P czasem jak widze auta gdzies po lakierowaniach w ASO to masssakra:P

trzeÂźwy inaczej
Wysłany: 2012-11-25, 10:39   Re: Mieszalnik RM
0
UP DOWN

sawmaster napisał/a:

Mam na mieszalni 3 systemy BASE. Jak przechodze koÂło RM i przypomnĂŞ sobie o kolorystyce to zdejmujĂŞ czapkĂŞ z gÂłowy. Klienci twierdzÂą Âże bardzo dobre krycie, co w pracy nie czyni go duÂżo droÂższym od taĂąszych systemĂłw.

lakierok 
Wysłany: 2012-11-25, 21:51   Re: Mieszalnik RM
0
UP DOWN

trzeÂźwy inaczej napisał/a:
sawmaster napisał/a:

Mam na mieszalni 3 systemy BASE. Jak przechodze koÂło RM i przypomnĂŞ sobie o kolorystyce to zdejmujĂŞ czapkĂŞ z gÂłowy. Klienci twierdzÂą Âże bardzo dobre krycie, co w pracy nie czyni go duÂżo droÂższym od taĂąszych systemĂłw.

A jakie masz klary z RM-a ? masz basic-a ? bo u mnie w RM go niema ( nie byÂło)
to by³ fajny klar ale œciemnia³ srebra ( tak by³o kilka lat temu nie wiem jak teraz) ale ogó³em klar spoko

a co do kolorystyki czy kolor box-u to rzeczywiœcie czapki z g³ów ,( mnie siê podobaj¹ du¿e fiszki wielokrotnoœÌ alternatyw z szuflady :spoko: )

pawel1108 
Wysłany: 2012-11-25, 22:14   
0
UP DOWN

lakierok napisał/a:
A jakie masz klary z RM-a ?

We WrocÂławiu jest Basic w ciÂągÂłej sprzedaÂży ,wychodzi ok 100 zÂł za litr w komplecie, z tym, Âże od jakiegoÂś czasu, nie pamiĂŞtam od jakiego , bo pewien okres uÂżywaÂłem DiamondclearCP zmieniono proporcje utwardzacza bo byÂło 2:1 lub 3:1 (nie pamiĂŞtam dokÂładnie) a teraz jest 4:1 i sprzedajÂą go w kompletach 10L klaru +2,5l utw.
Szczerze polecam DiamondclearCP i StarluxCP-mega wydajne,Âłatwe w aplikacji ,na 1,5 warstwy NIE gazujÂące ale niestety cena bije po kieszeni :/

grzechoo2008 
Wysłany: 2012-11-25, 22:34   
0
UP DOWN

pawel1108 napisał/a:
jest Basic w ciÂągÂłej sprzedaÂży

Niestety nie jest to juÂż ten stary dobry Basic :nie:

pawel1108 
Wysłany: 2012-11-25, 22:37   
0
UP DOWN

grzechoo2008 napisał/a:

Niestety nie jest to juÂż ten stary dobry Basic :nie:

dok³adnie ten,¿e tak powiem stary od razu sie rozlewa³ a ten nowy po chwili, bombka z opóŸnionym zap³onem :shock:

grzechoo2008 
Wysłany: 2012-11-25, 22:47   
0
UP DOWN

pawel1108 napisał/a:
dokÂładnie ten

a skÂąd majÂą takie zapasy bo u mnie nie ma tego w sklepie od kilku lat ;)

pawel1108 
Wysłany: 2012-11-25, 22:51   
0
UP DOWN

jest na bie¿¹co i powiem szczerze,¿e du¿o tego schodzi.
Grzechoo jak chcesz to spytam skÂąd majÂą ;) ale pewnie ze Szczecina, coÂś tam lejÂą, bo to nie jest to samo co byÂło np. na poczÂątku 2010r jak sÂłusznie zauwaÂżyÂłeÂś.

lakierok 
Wysłany: 2012-11-25, 22:53   
0
UP DOWN

A moÂże zmienili opakowanie i czyli puszkĂŞ ?

Frostt.pl

pawel1108 
Wysłany: 2012-11-25, 22:54   
0
UP DOWN

:nie:

lakierok 
Wysłany: 2012-11-25, 22:59   
0
UP DOWN

ja malujĂŞ od roku PPG i nie mam zamiaru zmieniaĂŚ , a i cenĂŞ mam duÂżo lepszÂą, 350 zÂł za 5 litrĂłw kompletu wiĂŞc duÂżo taniej, mam duÂżo tego klaru wiĂŞc trochĂŞ chcĂŞ odsprzedaĂŚ , ale to tak na marginesie :x:

Frostt.pl

grzechoo2008 
Wysłany: 2012-11-25, 23:05   
0
UP DOWN

pawel1108 napisał/a:
coÂś tam lejÂą, bo to nie jest to samo co byÂło np. na poczÂątku 2010r jak sÂłusznie zauwaÂżyÂłeÂś.

...aaa ten Basic CP jest u mnie caÂły czas, myÂślaÂłem, Âże masz ten stary dobry Basic :)

lakierok 
Wysłany: 2012-11-26, 06:54   
0
UP DOWN

U mnie RM Diamonop wychodzi najtaniej coÂś 120-140 zÂł za 1 litr kompletu .

Frostt.pl

trzeÂźwy inaczej
Wysłany: 2012-11-26, 08:53   Re: Mieszalnik RM
0
UP DOWN

lakierok napisał/a:
trzeÂźwy inaczej napisał/a:
sawmaster napisał/a:

A jakie masz klary z RM-a ? masz basic-a ? bo u mnie w RM go niema ( nie byÂło)
to by³ fajny klar ale œciemnia³ srebra ( tak by³o kilka lat temu nie wiem jak teraz) ale ogó³em klar spoko

a co do kolorystyki czy kolor box-u to rzeczywiœcie czapki z g³ów ,( mnie siê podobaj¹ du¿e fiszki wielokrotnoœÌ alternatyw z szuflady :spoko: )

Nie mam klarĂłw z RM. Mam tylko ich mieszalnik. Klary sprzedaje z Novola i Spectrala.

barkley3434
Wysłany: 2013-09-26, 21:35   
0
UP DOWN

Mam takie pytanko do ludków którzy maj¹ mieszalnik R-M a dok³adnie chodzi mi o color master . Jak du¿a jest fiszkowa ró¿nica miêdzy color master 2 i color master 3 ???? Pytam siê z tego wzglêdu ¿e dzisiaj by³ u mnie technik i wspomnia³ mi ze woli przebiegan¹ 2 ni¿ now¹ 3 . I tak siê zastanawiam w czy jest sêk

yogi881
Wysłany: 2013-11-17, 19:57   Basic Standrard
0
UP DOWN

Panowie mĂłwicie chyba o Basic Standard ktĂłry jest w ofercie R-M ale nie sprzedajĂŞ go CSV z racji VOC zastÂąpili Basica CP..Basic byÂł jest i bĂŞdzie w ofercie R-M ok. 477pln za 7,5l

P.S. Basic CP zupeÂłnie inaczej siĂŞ lakierujĂŞ niÂż Standardem..

LAKIEROWANKO Strona Główna » LAKIERNICTWO SAMOCHODOWE » Systemy mieszalnikowe

Odpowiedz do tematu