Autor |
Wiadomość |
 |
sawmaster
|
Wysłany: 2012-10-06, 19:36 Mieszalnik RM
|
0
|
|
|
|
KtoÂś w ogĂłle bierze bazĂŞ z powyÂższej firmy? Jak jest z kolorystykÂą? |
|
|
|
 |
grzechoo2008
|
Wysłany: 2012-10-06, 21:41
|
0
|
|
|
|
RM to górna pó³ka, niestety cenowo równie¿ ale pasowalnoœÌ kolorów œwietna i si³a krycia te¿ bardzo dobra ale ta cena... |
|
|
|
 |
sawmaster
|
Wysłany: 2012-10-07, 08:47
|
0
|
|
|
|
nom cena zaporowa 25zÂł za 100ml |
|
|
|
 |
Chali68
|
Wysłany: 2012-10-07, 10:31
|
0
|
|
|
|
25zÂł. Za RM–a to bdb cena. Za g..wno trzeba dzisiaj zapÂłaciĂŚ +-20zÂł. Niewiem czego tu chcieĂŚ. Pozdr. |
|
|
|
 |
sawmaster
|
Wysłany: 2012-10-07, 12:00
|
0
|
|
|
|
Chali68, Lackdoctor pÂłaci w granicach 15zÂł za 100ml wiĂŞc dlatego napisaÂłem Âże drogo |
|
|
|
 |
Homer S.
|
Wysłany: 2012-10-07, 12:25
|
0
|
|
|

|
U mnie baza nie metaliczna z RM kosztujĂŞ minimum 27zÂł za 100ml. |
|
 |
sawmaster
|
Wysłany: 2012-10-07, 12:58
|
0
|
|
|
|
no to nie wiem ale na opakowaniu od bazy metalicznej mam naklejkĂŞ RM'a |
|
|
|
 |
Lackdoctor
|
Wysłany: 2012-10-07, 13:38
|
0
|
|
|
|
sawmaster,
Ale nie za RM.
PytaÂłes po ile kupujecie bazĂŞ metaliczna.
OdpisaÂłem razem z firmami.
Nie byÂło tam RM. |
_________________ Strona mojego znajomego w Belgii... mówi po naszemu. Bardzo fajne furki, bardzo ró¿ne ceny, nowe okazje praktycznie codziennie.
http://home.mobile.de/AUTOS-PAGNAER#ses |
|
|
|
 |
bachus
|
Wysłany: 2012-10-21, 21:24
|
0
|
|
|
|
ja pracuje na RMie i jestem bardzo zadowolony. pasowalnosc na wysokim poziomie. chociaÂż rĂłwnieÂż zdarzajÂą siĂŞ jakieÂś maÂłe braki. ogĂłlnie jako system od a do z super.
podk³adów u¿ywam PERFECTFILLER i EXTRASEALER (m/m), wczeœniej MULTIFILLER i ka¿dy spe³nia moje oczekiwania. bazy wodne maj¹ œwietne krycie, a kolor fiszki odzwierciedla dok³¹dnie to co mam po natrysku ( w innych firmach bywa³o ró¿nie). Lakiery równie¿ super. Diamontop CP - EXTRA, CRYSTALCLEAR równie¿ choÌ ja osobiœcie dodaje +10/15% wiecej rozpuszczalnika. do taùszych napraw u¿ywam BASIC CP ale podgrzewam lakier przed mieszaniem z utwardzaczem do oko³o 50-60st. potrafi cieszyÌ oko ale ka¿dy musi znaleŸÌ swój setup. w momencie kiedy z BASICiem pracowa³em dok³adnie wg karty techn byl dla mnie nie do przyjêcia. |
_________________ CUSTOM PAINT is better than ...
... just kidding :P |
|
|
|
 |
Sw.Piotrek
|
Wysłany: 2012-10-22, 00:58
|
0
|
|
|
|
[quote="bachus"w momencie kiedy z BASICiem pracowaÂłem dokÂładnie wg karty techn byl dla mnie nie do przyjĂŞcia.[/quote]
Czemu
Ile kosztuje 1 litr (+ utwardzacz) tego lakieru |
_________________ http://niezalezna.pl/
 |
|
|
|
 |
lakierok
|
Wysłany: 2012-10-22, 08:07
|
0
|
|
|
|
Sw.Piotrek napisał/a: | [quote="bachus"w momencie kiedy z BASICiem pracowaÂłem dokÂładnie wg karty techn byl dla mnie nie do przyjĂŞcia. |
Czemu
Ile kosztuje 1 litr (+ utwardzacz) tego lakieru [/quote]
Diamonntop chyba w MS to u mnie coÂś 120-140 zÂł za litr kompletu , dosyĂŚ drogo |
|
|
|
 |
popx
|
Wysłany: 2012-10-22, 13:21
|
0
|
|
|
|
BASIC to najtanszy bezbarwny z palety RM nalezy do grupy poliretanowych bezbarwnych ale jak na swoja cene to efekt po nim piekny //
Cena : czasami CSV robi dobra promocje na niego w 1litrowych puszkach plus utwardzacz za litre cena netto 40zÂł przy 24sztukach a wiadomo bezdarwny zawsze sie przyda wiec czasem mozna zrobic zapas w czasach kryzysu |
|
|
|
 |
bachus
|
Wysłany: 2012-10-22, 21:11
|
0
|
|
|
|
W sÂłupsku w CSV diamontop kosztowaÂł okoÂło 200zÂł w komplecie.
Basic'em zacz¹³em malowaÌ w Belgii i tu kosztuje oko³o 15-17 euro.
dla porĂłwnania np Crystalclear czy chronolux kosztuje ponad 50euro za litr. diamontopa tu nie uzywaÂłem.
[ Dodano: 2012-10-22, 21:17 ]
lakierok napisał/a: | Sw.Piotrek napisał/a: | [quote="bachus"w momencie kiedy z BASICiem pracowaÂłem dokÂładnie wg karty techn byl dla mnie nie do przyjĂŞcia. |
Czemu
|
nie mogÂłem trafiĂŚ z aplikacjÂą. Basic rozlewa sie po czasie ale czesto struktura byÂła za duza (aplikacja w kabinie w odpowiedniej temp). przy prĂłbie lepszego rozlania ciekÂł mi. (aplikowaÂłem devillbisem GTI PRO Clear).
w momencie kiedy rzesiad³em sie na jet4000 zacza³em podgrzewac lakier do oko³o 60stC i aplikowac w temp 30st C. Pierwsza warstwe k³¹de cienka zamkniêt¹. drug¹ po 2-3 minutach w pe³ni rozlana. po calkowitym rozlaniu wychodzi szkie³ko.
Gdy malowaÂłem w PL ludzie cenili delikatnÂą strukture jak w oryginale. natomiast Belgowie chcÂą miec gÂładko i koniec.
taki maÂły OT - zabawne bo smieciek w lakierze by im nie przeszkadzaÂł :P:P czasem jak widze auta gdzies po lakierowaniach w ASO to masssakra:P |
_________________ CUSTOM PAINT is better than ...
... just kidding :P |
|
|
|
 |
trzeÂźwy inaczej
|
Wysłany: 2012-11-25, 10:39 Re: Mieszalnik RM
|
0
|
|
|

|
sawmaster napisał/a: | KtoÂś w ogĂłle bierze bazĂŞ z powyÂższej firmy? Jak jest z kolorystykÂą? |
Mam na mieszalni 3 systemy BASE. Jak przechodze koÂło RM i przypomnĂŞ sobie o kolorystyce to zdejmujĂŞ czapkĂŞ z gÂłowy. Klienci twierdzÂą Âże bardzo dobre krycie, co w pracy nie czyni go duÂżo droÂższym od taĂąszych systemĂłw. |
|
|
|
 |
lakierok
|
Wysłany: 2012-11-25, 21:51 Re: Mieszalnik RM
|
0
|
|
|
|
trzeÂźwy inaczej napisał/a: | sawmaster napisał/a: | KtoÂś w ogĂłle bierze bazĂŞ z powyÂższej firmy? Jak jest z kolorystykÂą? |
Mam na mieszalni 3 systemy BASE. Jak przechodze koÂło RM i przypomnĂŞ sobie o kolorystyce to zdejmujĂŞ czapkĂŞ z gÂłowy. Klienci twierdzÂą Âże bardzo dobre krycie, co w pracy nie czyni go duÂżo droÂższym od taĂąszych systemĂłw. |
A jakie masz klary z RM-a ? masz basic-a ? bo u mnie w RM go niema ( nie byÂło)
to by³ fajny klar ale œciemnia³ srebra ( tak by³o kilka lat temu nie wiem jak teraz) ale ogó³em klar spoko
a co do kolorystyki czy kolor box-u to rzeczywiœcie czapki z g³ów ,( mnie siê podobaj¹ du¿e fiszki wielokrotnoœÌ alternatyw z szuflady ) |
|
|
|
 |
pawel1108
|
Wysłany: 2012-11-25, 22:14
|
0
|
|
|
|
lakierok napisał/a: | A jakie masz klary z RM-a ? |
We WrocÂławiu jest Basic w ciÂągÂłej sprzedaÂży ,wychodzi ok 100 zÂł za litr w komplecie, z tym, Âże od jakiegoÂś czasu, nie pamiĂŞtam od jakiego , bo pewien okres uÂżywaÂłem DiamondclearCP zmieniono proporcje utwardzacza bo byÂło 2:1 lub 3:1 (nie pamiĂŞtam dokÂładnie) a teraz jest 4:1 i sprzedajÂą go w kompletach 10L klaru +2,5l utw.
Szczerze polecam DiamondclearCP i StarluxCP-mega wydajne,Âłatwe w aplikacji ,na 1,5 warstwy NIE gazujÂące ale niestety cena bije po kieszeni |
_________________ www.lakiernik-wroclaw.eu |
|
|
|
 |
grzechoo2008
|
Wysłany: 2012-11-25, 22:34
|
0
|
|
|
|
pawel1108 napisał/a: | jest Basic w ciÂągÂłej sprzedaÂży |
Niestety nie jest to juÂż ten stary dobry Basic |
|
|
|
 |
pawel1108
|
Wysłany: 2012-11-25, 22:37
|
0
|
|
|
|
grzechoo2008 napisał/a: |
Niestety nie jest to juÂż ten stary dobry Basic |
dok³adnie ten,¿e tak powiem stary od razu sie rozlewa³ a ten nowy po chwili, bombka z opóŸnionym zap³onem |
|
|
|
 |
grzechoo2008
|
Wysłany: 2012-11-25, 22:47
|
0
|
|
|
|
pawel1108 napisał/a: | dokÂładnie ten |
a skÂąd majÂą takie zapasy bo u mnie nie ma tego w sklepie od kilku lat |
|
|
|
 |
pawel1108
|
Wysłany: 2012-11-25, 22:51
|
0
|
|
|
|
jest na bie¿¹co i powiem szczerze,¿e du¿o tego schodzi.
Grzechoo jak chcesz to spytam skÂąd majÂą ale pewnie ze Szczecina, coÂś tam lejÂą, bo to nie jest to samo co byÂło np. na poczÂątku 2010r jak sÂłusznie zauwaÂżyÂłeÂś. |
|
|
|
 |
lakierok
|
Wysłany: 2012-11-25, 22:53
|
0
|
|
|
|
A moÂże zmienili opakowanie i czyli puszkĂŞ ? |
_________________ Mieszalnia LakierĂłw
Frostt.pl |
|
|
|
 |
pawel1108
|
Wysłany: 2012-11-25, 22:54
|
0
|
|
|
|
|
|
|
 |
lakierok
|
Wysłany: 2012-11-25, 22:59
|
0
|
|
|
|
ja malujĂŞ od roku PPG i nie mam zamiaru zmieniaĂŚ , a i cenĂŞ mam duÂżo lepszÂą, 350 zÂł za 5 litrĂłw kompletu wiĂŞc duÂżo taniej, mam duÂżo tego klaru wiĂŞc trochĂŞ chcĂŞ odsprzedaĂŚ , ale to tak na marginesie |
Frostt.pl |
|
|
|
 |
grzechoo2008
|
Wysłany: 2012-11-25, 23:05
|
0
|
|
|
|
pawel1108 napisał/a: | coÂś tam lejÂą, bo to nie jest to samo co byÂło np. na poczÂątku 2010r jak sÂłusznie zauwaÂżyÂłeÂś. |
...aaa ten Basic CP jest u mnie caÂły czas, myÂślaÂłem, Âże masz ten stary dobry Basic |
|
|
|
 |
lakierok
|
Wysłany: 2012-11-26, 06:54
|
0
|
|
|
|
U mnie RM Diamonop wychodzi najtaniej coÂś 120-140 zÂł za 1 litr kompletu . |
Frostt.pl |
|
|
|
 |
trzeÂźwy inaczej
|
Wysłany: 2012-11-26, 08:53 Re: Mieszalnik RM
|
0
|
|
|

|
lakierok napisał/a: | trzeÂźwy inaczej napisał/a: | sawmaster napisał/a: | KtoÂś w ogĂłle bierze bazĂŞ z powyÂższej firmy? Jak jest z kolorystykÂą? |
A jakie masz klary z RM-a ? masz basic-a ? bo u mnie w RM go niema ( nie byÂło)
to by³ fajny klar ale œciemnia³ srebra ( tak by³o kilka lat temu nie wiem jak teraz) ale ogó³em klar spoko
a co do kolorystyki czy kolor box-u to rzeczywiœcie czapki z g³ów ,( mnie siê podobaj¹ du¿e fiszki wielokrotnoœÌ alternatyw z szuflady ) |
Nie mam klarĂłw z RM. Mam tylko ich mieszalnik. Klary sprzedaje z Novola i Spectrala. |
|
|
|
 |
barkley3434
|
Wysłany: 2013-09-26, 21:35
|
0
|
|
|
|
Mam takie pytanko do ludków którzy maj¹ mieszalnik R-M a dok³adnie chodzi mi o color master . Jak du¿a jest fiszkowa ró¿nica miêdzy color master 2 i color master 3 ???? Pytam siê z tego wzglêdu ¿e dzisiaj by³ u mnie technik i wspomnia³ mi ze woli przebiegan¹ 2 ni¿ now¹ 3 . I tak siê zastanawiam w czy jest sêk |
|
|
|
 |
yogi881
|
Wysłany: 2013-11-17, 19:57 Basic Standrard
|
0
|
|
|
|
Panowie mĂłwicie chyba o Basic Standard ktĂłry jest w ofercie R-M ale nie sprzedajĂŞ go CSV z racji VOC zastÂąpili Basica CP..Basic byÂł jest i bĂŞdzie w ofercie R-M ok. 477pln za 7,5l
P.S. Basic CP zupeÂłnie inaczej siĂŞ lakierujĂŞ niÂż Standardem.. |
|
|
|