Autor |
Wiadomo¶æ |
|
piwo76
|
Wys³any: 2013-02-06, 20:06 guma w p³ynie plasti dip
|
0
|
|
|
Pomóg³: 1 raz Posty: 176
|
Witam.Mam pytanko dotycz±ce tego cuda pladtdip:
1-mo¿na tym malowaæ normalnm pistoletem lakierniczy je¶li tak to jakim i jaka dysza
2-pod³o¿e nale¿y tylko odt³u¶ciæ czy trzeba jaki¶ podk³ad bo taki widzia³em jaki¶ zwiêkszaj±cy przyczepno¶æ
3-kto¶ to ju¿ kiedy¶ k³ad³ na ca³e auto |
|
|
|
|
YAMAHER
|
Wys³any: 2013-02-06, 20:54
|
0
|
|
|
Pomóg³: 7 razy Posty: 1975
|
2 .wystarczy odt³uscic i malowac
DO tego uzywaja tych gunów na prad ale pewnie duza dysza i heja
Masz filmik na YT jak maluja golfa
Kup sobie puszke i wymaluj fele czy cos |
|
|
|
|
piwo76
|
Wys³any: 2013-02-06, 21:19
|
0
|
|
|
Pomóg³: 1 raz Posty: 176
|
|
|
|
|
grzeeggorz
|
Wys³any: 2013-04-17, 20:55 Re: guma w p³ynie plasti dip
|
0
|
|
|
|
piwo76 napisa³/a: | Witam.Mam pytanko dotycz±ce tego cuda pladtdip:
1-mo¿na tym malowaæ normalnm pistoletem lakierniczy je¶li tak to jakim i jaka dysza |
mo¿na, ja próbowa³em zwyk³ym "chiñczykiem" wysokoci¶nieniowym z dysz± 1.8 ale wole ten elektryczny pistolet bo zwyk³y musi pracowaæ na do¶æ wysokim ci¶nieniu i wtedy rozkurz jest spory..byæ mo¿e by³oby lepiej dobrym, niskoci¶nieniowym pistoletem ale dysza i tak minimum 1.8 albo 2.0 bo guma jest do¶æ gêsta.
piwo76 napisa³/a: | 2-pod³o¿e nale¿y tylko odt³u¶ciæ czy trzeba jaki¶ podk³ad bo taki widzia³em jaki¶ zwiêkszaj±cy przyczepno¶æ |
wystarczy dobrze umyæ lakier i odt³u¶ciæ..jest podk³ad zwiêkszaj±cy przyczepno¶æ ale z nim podobno du¿o trudniej usuwa siê dip z auta..osobi¶cie usuwa³em tylko dipa bez podk³adu i nie ma z tym wiêkszego problemu ale nie wiem jak by³oby z podk³adem.
piwo76 napisa³/a: | 3-kto¶ to ju¿ kiedy¶ k³ad³ na ca³e auto |
ja robi³em ca³e auto tu masz linka do zdjêæ:
http://imageshack.us/g/1/10111253/ |
|
|
|
|
bartrst
|
Wys³any: 2013-04-17, 23:19
|
0
|
|
|
|
Lakierowa³em 3 elementy tym cudem. Dysza 1.4 i sz³o dobrze. Jedyny problem (chyba ¿e tylko ja tak trafi³em) to trzeba przez sitka przelewaæ dobre 2-3 razy bo syf w tych puszkach straszny |
|
|
|
|
grzeeggorz
|
Wys³any: 2013-04-17, 23:34
|
0
|
|
|
|
bartrst napisa³/a: | Lakierowa³em 3 elementy tym cudem. Dysza 1.4 i sz³o dobrze. |
To chyba musia³e¶ mieæ mocno rozcieñczone, ¿e a dysz± 1.4 sz³o ok?
bartrst napisa³/a: | Jedyny problem (chyba ¿e tylko ja tak trafi³em) to trzeba przez sitka przelewaæ dobre 2-3 razy bo syf w tych puszkach straszny |
Z ciekawo¶ci zapytam sk±d mia³e¶ (gdzie kupowa³e¶), "to cudo"? Mi jednorazowe przecedzenie zupe³nie wystarczy³o a robi³em to w sumie tylko dla tego,¿e przy mieszaniu i dolewaniu rozpuszczalnika zawsze jakie¶ prószki mog± siê trafiæ. |
|
|
|
|
lukas93cs
|
Wys³any: 2014-02-01, 12:01
|
0
|
|
|
|
Panowie czy pistolet Lare GSi Hp z dysz± 1.7 siê nada? Jakie ci¶nie polecacie? |
|