Autor |
Wiadomość |
 |
piwo76
|
Wysłany: 2013-02-06, 20:06 guma w pÂłynie plasti dip
|
0
|
|
|

|
Witam.Mam pytanko dotyczÂące tego cuda pladtdip:
1-moÂżna tym malowaĂŚ normalnm pistoletem lakierniczy jeÂśli tak to jakim i jaka dysza
2-pod³o¿e nale¿y tylko odt³uœciÌ czy trzeba jakiœ podk³ad bo taki widzia³em jakiœ zwiêkszaj¹cy przyczepnoœÌ
3-ktoÂś to juÂż kiedyÂś kÂładÂł na caÂłe auto |
|
|
|
 |
YAMAHER
|
Wysłany: 2013-02-06, 20:54
|
0
|
|
|

|
2 .wystarczy odtÂłuscic i malowac
DO tego uzywaja tych gunĂłw na prad ale pewnie duza dysza i heja
Masz filmik na YT jak maluja golfa
Kup sobie puszke i wymaluj fele czy cos |
|
|
|
 |
piwo76
|
Wysłany: 2013-02-06, 21:19
|
0
|
|
|

|
|
|
|
 |
grzeeggorz
|
Wysłany: 2013-04-17, 21:55 Re: guma w pÂłynie plasti dip
|
0
|
|
|
|
piwo76 napisał/a: | Witam.Mam pytanko dotyczÂące tego cuda pladtdip:
1-moÂżna tym malowaĂŚ normalnm pistoletem lakierniczy jeÂśli tak to jakim i jaka dysza |
mo¿na, ja próbowa³em zwyk³ym "chiùczykiem" wysokociœnieniowym z dysz¹ 1.8 ale wole ten elektryczny pistolet bo zwyk³y musi pracowaÌ na doœÌ wysokim ciœnieniu i wtedy rozkurz jest spory..byÌ mo¿e by³oby lepiej dobrym, niskociœnieniowym pistoletem ale dysza i tak minimum 1.8 albo 2.0 bo guma jest doœÌ gêsta.
piwo76 napisał/a: | 2-podÂłoÂże naleÂży tylko odtÂłuÂściĂŚ czy trzeba jakiÂś podkÂład bo taki widziaÂłem jakiÂś zwiĂŞkszajÂący przyczepnoœÌ |
wystarczy dobrze umyÌ lakier i odt³uœciÌ..jest podk³ad zwiêkszaj¹cy przyczepnoœÌ ale z nim podobno du¿o trudniej usuwa siê dip z auta..osobiœcie usuwa³em tylko dipa bez podk³adu i nie ma z tym wiêkszego problemu ale nie wiem jak by³oby z podk³adem.
piwo76 napisał/a: | 3-ktoÂś to juÂż kiedyÂś kÂładÂł na caÂłe auto |
ja robiÂłem caÂłe auto tu masz linka do zdjĂŞĂŚ:
http://imageshack.us/g/1/10111253/ |
|
|
|
 |
bartrst
|
Wysłany: 2013-04-18, 00:19
|
0
|
|
|
|
LakierowaÂłem 3 elementy tym cudem. Dysza 1.4 i szÂło dobrze. Jedyny problem (chyba Âże tylko ja tak trafiÂłem) to trzeba przez sitka przelewaĂŚ dobre 2-3 razy bo syf w tych puszkach straszny |
|
|
|
 |
grzeeggorz
|
Wysłany: 2013-04-18, 00:34
|
0
|
|
|
|
bartrst napisał/a: | LakierowaÂłem 3 elementy tym cudem. Dysza 1.4 i szÂło dobrze. |
To chyba musiaÂłeÂś mieĂŚ mocno rozcieĂączone, Âże a dyszÂą 1.4 szÂło ok?
bartrst napisał/a: | Jedyny problem (chyba Âże tylko ja tak trafiÂłem) to trzeba przez sitka przelewaĂŚ dobre 2-3 razy bo syf w tych puszkach straszny |
Z ciekawoÂści zapytam skÂąd miaÂłeÂś (gdzie kupowaÂłeÂś), "to cudo"? Mi jednorazowe przecedzenie zupeÂłnie wystarczyÂło a robiÂłem to w sumie tylko dla tego,Âże przy mieszaniu i dolewaniu rozpuszczalnika zawsze jakieÂś prĂłszki mogÂą siĂŞ trafiĂŚ. |
|
|
|
 |
lukas93cs
|
Wysłany: 2014-02-01, 12:01
|
0
|
|
|
|
Panowie czy pistolet Lare GSi Hp z dyszÂą 1.7 siĂŞ nada? Jakie ciÂśnie polecacie? |
|