Szukaj FAQ Album

Autor Wiadomość
piwo76
Wysłany: 2013-02-06, 20:06   guma w pÂłynie plasti dip
0
UP DOWN

Witam.Mam pytanko dotyczÂące tego cuda pladtdip:
1-moÂżna tym malowaĂŚ normalnm pistoletem lakierniczy jeÂśli tak to jakim i jaka dysza
2-pod³o¿e nale¿y tylko odt³uœciÌ czy trzeba jakiœ podk³ad bo taki widzia³em jakiœ zwiêkszaj¹cy przyczepnoœÌ
3-ktoÂś to juÂż kiedyÂś kÂładÂł na caÂłe auto

YAMAHER
Wysłany: 2013-02-06, 20:54   
0
UP DOWN

2 .wystarczy odtÂłuscic i malowac :)
DO tego uzywaja tych gunĂłw na prad :) ale pewnie duza dysza i heja :)
Masz filmik na YT jak maluja golfa :)

Kup sobie puszke :D i wymaluj fele czy cos :)

piwo76
Wysłany: 2013-02-06, 21:19   
0
UP DOWN

no widziaÂłem golfika Âładnie wyszedÂł, ale byÂł tez film co normalnym gunem maluje moÂże ktoÂś pozna co to jest duÂża dysza to do podkÂładu poprĂłbuje http://www.youtube.com/watch?v=NL-3qyxdut0 [/youtube] http://www.youtube.com/watch?v=fjvZBAMbSZs

grzeeggorz
Wysłany: 2013-04-17, 21:55   Re: guma w pÂłynie plasti dip
0
UP DOWN

piwo76 napisał/a:
Witam.Mam pytanko dotyczÂące tego cuda pladtdip:
1-moÂżna tym malowaĂŚ normalnm pistoletem lakierniczy jeÂśli tak to jakim i jaka dysza

mo¿na, ja próbowa³em zwyk³ym "chiùczykiem" wysokociœnieniowym z dysz¹ 1.8 ale wole ten elektryczny pistolet bo zwyk³y musi pracowaÌ na doœÌ wysokim ciœnieniu i wtedy rozkurz jest spory..byÌ mo¿e by³oby lepiej dobrym, niskociœnieniowym pistoletem ale dysza i tak minimum 1.8 albo 2.0 bo guma jest doœÌ gêsta.

piwo76 napisał/a:
2-pod³o¿e nale¿y tylko odt³uœciÌ czy trzeba jakiœ podk³ad bo taki widzia³em jakiœ zwiêkszaj¹cy przyczepnoœÌ

wystarczy dobrze umyÌ lakier i odt³uœciÌ..jest podk³ad zwiêkszaj¹cy przyczepnoœÌ ale z nim podobno du¿o trudniej usuwa siê dip z auta..osobiœcie usuwa³em tylko dipa bez podk³adu i nie ma z tym wiêkszego problemu ale nie wiem jak by³oby z podk³adem.

piwo76 napisał/a:
3-ktoÂś to juÂż kiedyÂś kÂładÂł na caÂłe auto

ja robiÂłem caÂłe auto tu masz linka do zdjĂŞĂŚ:
http://imageshack.us/g/1/10111253/

bartrst
Wysłany: 2013-04-18, 00:19   
0
UP DOWN

LakierowaÂłem 3 elementy tym cudem. Dysza 1.4 i szÂło dobrze. Jedyny problem (chyba Âże tylko ja tak trafiÂłem) to trzeba przez sitka przelewaĂŚ dobre 2-3 razy bo syf w tych puszkach straszny

grzeeggorz
Wysłany: 2013-04-18, 00:34   
0
UP DOWN

bartrst napisał/a:
LakierowaÂłem 3 elementy tym cudem. Dysza 1.4 i szÂło dobrze.

To chyba musiaÂłeÂś mieĂŚ mocno rozcieĂączone, Âże a dyszÂą 1.4 szÂło ok?
bartrst napisał/a:
Jedyny problem (chyba Âże tylko ja tak trafiÂłem) to trzeba przez sitka przelewaĂŚ dobre 2-3 razy bo syf w tych puszkach straszny

Z ciekawoÂści zapytam skÂąd miaÂłeÂś (gdzie kupowaÂłeÂś), "to cudo"? Mi jednorazowe przecedzenie zupeÂłnie wystarczyÂło a robiÂłem to w sumie tylko dla tego,Âże przy mieszaniu i dolewaniu rozpuszczalnika zawsze jakieÂś prĂłszki mogÂą siĂŞ trafiĂŚ.

lukas93cs 
Wysłany: 2014-02-01, 12:01   
0
UP DOWN

Panowie czy pistolet Lare GSi Hp z dyszÂą 1.7 siĂŞ nada? Jakie ciÂśnie polecacie?

LAKIEROWANKO Strona Główna » LAKIERNICTWO SAMOCHODOWE » Pomoc dla amatorĂłw

Odpowiedz do tematu