Szukaj FAQ Album

Autor Wiadomo¶æ
bercixxx1992
Wys³any: 2013-08-08, 21:14   igielkowanie+lekki mat-czarny akryl
0
UP DOWN

Pomóg³: 1 raz
panowie-takie pytanko-dodam na poczatku ze nigdy takiego czegos nie mialem-do rzeczy
lakieruje takie boczki do motory-sa z plastiku-a dokladniej to chyba sa odlewane z tworzywa ale mniejsza o to-zmatowilem,odtluscilem,dalem pzp,pozniej podklad akryl,szlif 800 z woda,dokladne osuszenie powierzchni,odtluszczenie zmywaczem,wytarcie suchym czysciwem,odmuchanie+przetarcie sciereczka antystatyczna-potem biore sie za lakierowanie-lakieruje to czarnym akrylem -i tak-lece sobie taka pierwsza warstwe kontaktowa i pozniej lece juz wylana-wyszlo fajnie-nawet bardzo(przy okazji byl to test Saty minijeta ,ktora nabylem-swietna sprawa:D)i tak wszystko fajni9e-pare wtracen-jak to w przypadku malowania w garazu:D-wszystko odlozylem,poszedlem strzelic piwko-wracam a tu takie cos jak igielkowanie-tylko takie jakby mini-sa to takie minimalne dziurki i element prze to zrobil sie troszke matowy,-o co tu chodzi????fotek dzis nie dodam bo aparat mam slaby a noc juz:Dakryl dobierany w mieszalni w proporcji 3:!-wszystko zachowane-dodalem tylko minimalna ilosc rozpuchu-moze to byc spowodowane zbyt duza temperatura??bo dzis grzalo jak cholera-

sucuri 
Wys³any: 2013-08-08, 21:29   
0
UP DOWN

Sk±d: wa-wa
A nie za szybko po³o¿y³e¶ warstwy na siebie ? Ile odczeka³e¶ pomiêdzy jedn± a drug±?

bercixxx1992
Wys³any: 2013-08-08, 21:31   
0
UP DOWN

10-15 minut-mysle ze bylo ok-choc reki sobie odciac nie dam:D

sucuri 
Wys³any: 2013-08-08, 21:36   
0
UP DOWN

Pytam bo mia³em tak podobnie, odczeka³em mo¿e z 10 min i nastêpna warstwa i zrobi³o siê tak jak u Ciebie i niestety jeszcze raz papier i od nowa tylko ju¿ z d³u¿sz± przerw± i dziurek nie by³o.

bercixxx1992
Wys³any: 2013-08-08, 21:39   
0
UP DOWN

oki-dzienks za info -poczekam jeszcze niech sobie doschnie akryl i go szlifne-a tak z ciekawosci tez najpierw dajesz taka cienka warstwe kontaktowa i pozniej wylana czy inaczej???tylko ze tu jako tako dziurek jak to w zwyklym igielkowaniu nie ma-jest roznica -sa to naprawde mimnimalne dziurki -ale jest ich w ciull -na calym elemencie

sucuri 
Wys³any: 2013-08-08, 21:45   
0
UP DOWN

Ja da³em cienk± a pó¼niej bardziej wylan±. a z czego jest ten element ? nie jest to czasem z w³ókna szklanego ? Kiedy¶ robi³em owiewkê w³a¶nie z w³ókna i malowanego podk³adem ale na szczê¶cie przed malowanie zobaczy³em pod ¶wiat³o dziurki i da³em jeszcze 2 warstwy cienkie podk³adu, potem szlifowanie i wysz³o równo.

bercixxx1992
Wys³any: 2013-08-08, 21:48   
0
UP DOWN

nie to nie wlokno -to tworzywo-jesli widziales polska mysl techniczna zwana WSK to mialy one takie plastikowe boczki
z tym ze przed maloaniem nie ma zadnych dziurek ani nic innego co moglo by je powodowac-moze masz racje ze za szybko wylalem ta 2 warstwe

bercixxx1992
Wys³any: 2013-08-09, 20:10   
0
UP DOWN

boczki szlifnolem 2000 i polerka-wyszlo nawet-ale dzis malowalem bak-i znow w niektorych miejscach zgazowalo-odstep miedzy warstwami byl-prawie 20 min-w czzym tkwi problem??po wylaniu 2 warstwy-(wylanej prawie na lustro)bylo fajnie-nic nie wychodzilo-po 10 minutach zaczely pojawiac sie dziurki na powierzchni

mariann
Wys³any: 2013-08-09, 21:21   
0
UP DOWN

Witam kolegów po fachu, bercixxx widzê ¿e restaurujesz podobny sprzêt jak ja.
Ja dzisiaj k³ad³em podk³ad na swoj± wskê. A akryl bêdê k³ad w trzech kolorach bo to wsk kos
i powiem szczerze ¿e trochê mnie przestraszy³e¶ tymi twoimi problemami mam nadziejê ¿e to wina procesu a nie z³o¶liwo¶æ legendy PRLu ;)
Wstaw kilka fotek jak posk³adasz wierchowinê

bercixxx1992
Wys³any: 2013-08-10, 07:45   
0
UP DOWN

mam pytanie-jesli szlifne miejsca gdzie pojawilo sie igielkowanie- to czy odizolowac to np epoxem???

gugun 
Wys³any: 2013-08-10, 08:34   
0
UP DOWN

Pomóg³: 52 razy
Sk±d: kuj-pom
bercixxx1992 napisa³/a:
mam pytanie-jesli szlifne miejsca gdzie pojawilo sie igielkowanie- to czy odizolowac to np epoxem???
a co to zmieni? problem "wisi w powietrzu",aplikacji czy te¿ z³ym rozcieñczalniku ;) stosuj siê do zaleceñ producenta, odpowiedni rozcieñczalnik w zaleznosci od temp,oraz grubo¶æ warstwy :tak:

LAKIEROWANKO Strona G³ówna » LAKIERNICTWO SAMOCHODOWE » Pomoc dla amatorów

Odpowiedz do tematu  
Nie mo¿esz pisaæ nowych tematów
Nie mo¿esz odpowiadaæ w tematach
Nie mo¿esz zmieniaæ swoich postów
Nie mo¿esz usuwaæ swoich postów
Nie mo¿esz g³osowaæ w ankietach
Nie mo¿esz za³±czaæ plików na tym forum
Mo¿esz ¶ci±gaæ za³±czniki na tym forum
Skocz do: