Autor |
Wiadomo¶æ |
|
bercixxx1992
|
Wys³any: 2013-08-08, 21:14 igielkowanie+lekki mat-czarny akryl
|
0
|
|
|
Pomóg³: 1 raz Posty: 87
|
panowie-takie pytanko-dodam na poczatku ze nigdy takiego czegos nie mialem-do rzeczy
lakieruje takie boczki do motory-sa z plastiku-a dokladniej to chyba sa odlewane z tworzywa ale mniejsza o to-zmatowilem,odtluscilem,dalem pzp,pozniej podklad akryl,szlif 800 z woda,dokladne osuszenie powierzchni,odtluszczenie zmywaczem,wytarcie suchym czysciwem,odmuchanie+przetarcie sciereczka antystatyczna-potem biore sie za lakierowanie-lakieruje to czarnym akrylem -i tak-lece sobie taka pierwsza warstwe kontaktowa i pozniej lece juz wylana-wyszlo fajnie-nawet bardzo(przy okazji byl to test Saty minijeta ,ktora nabylem-swietna sprawa:D)i tak wszystko fajni9e-pare wtracen-jak to w przypadku malowania w garazu:D-wszystko odlozylem,poszedlem strzelic piwko-wracam a tu takie cos jak igielkowanie-tylko takie jakby mini-sa to takie minimalne dziurki i element prze to zrobil sie troszke matowy,-o co tu chodzi????fotek dzis nie dodam bo aparat mam slaby a noc juz:Dakryl dobierany w mieszalni w proporcji 3:!-wszystko zachowane-dodalem tylko minimalna ilosc rozpuchu-moze to byc spowodowane zbyt duza temperatura??bo dzis grzalo jak cholera- |
|
|
|
|
sucuri
|
Wys³any: 2013-08-08, 21:29
|
0
|
|
|
|
A nie za szybko po³o¿y³e¶ warstwy na siebie ? Ile odczeka³e¶ pomiêdzy jedn± a drug±? |
|
|
|
|
bercixxx1992
|
Wys³any: 2013-08-08, 21:31
|
0
|
|
|
|
10-15 minut-mysle ze bylo ok-choc reki sobie odciac nie dam:D |
|
|
|
|
sucuri
|
Wys³any: 2013-08-08, 21:36
|
0
|
|
|
|
Pytam bo mia³em tak podobnie, odczeka³em mo¿e z 10 min i nastêpna warstwa i zrobi³o siê tak jak u Ciebie i niestety jeszcze raz papier i od nowa tylko ju¿ z d³u¿sz± przerw± i dziurek nie by³o. |
|
|
|
|
bercixxx1992
|
Wys³any: 2013-08-08, 21:39
|
0
|
|
|
|
oki-dzienks za info -poczekam jeszcze niech sobie doschnie akryl i go szlifne-a tak z ciekawosci tez najpierw dajesz taka cienka warstwe kontaktowa i pozniej wylana czy inaczej???tylko ze tu jako tako dziurek jak to w zwyklym igielkowaniu nie ma-jest roznica -sa to naprawde mimnimalne dziurki -ale jest ich w ciull -na calym elemencie |
|
|
|
|
sucuri
|
Wys³any: 2013-08-08, 21:45
|
0
|
|
|
|
Ja da³em cienk± a pó¼niej bardziej wylan±. a z czego jest ten element ? nie jest to czasem z w³ókna szklanego ? Kiedy¶ robi³em owiewkê w³a¶nie z w³ókna i malowanego podk³adem ale na szczê¶cie przed malowanie zobaczy³em pod ¶wiat³o dziurki i da³em jeszcze 2 warstwy cienkie podk³adu, potem szlifowanie i wysz³o równo. |
|
|
|
|
bercixxx1992
|
Wys³any: 2013-08-08, 21:48
|
0
|
|
|
|
nie to nie wlokno -to tworzywo-jesli widziales polska mysl techniczna zwana WSK to mialy one takie plastikowe boczki
z tym ze przed maloaniem nie ma zadnych dziurek ani nic innego co moglo by je powodowac-moze masz racje ze za szybko wylalem ta 2 warstwe |
|
|
|
|
bercixxx1992
|
Wys³any: 2013-08-09, 20:10
|
0
|
|
|
|
boczki szlifnolem 2000 i polerka-wyszlo nawet-ale dzis malowalem bak-i znow w niektorych miejscach zgazowalo-odstep miedzy warstwami byl-prawie 20 min-w czzym tkwi problem??po wylaniu 2 warstwy-(wylanej prawie na lustro)bylo fajnie-nic nie wychodzilo-po 10 minutach zaczely pojawiac sie dziurki na powierzchni |
|
|
|
|
mariann
|
Wys³any: 2013-08-09, 21:21
|
0
|
|
|
|
Witam kolegów po fachu, bercixxx widzê ¿e restaurujesz podobny sprzêt jak ja.
Ja dzisiaj k³ad³em podk³ad na swoj± wskê. A akryl bêdê k³ad w trzech kolorach bo to wsk kos
i powiem szczerze ¿e trochê mnie przestraszy³e¶ tymi twoimi problemami mam nadziejê ¿e to wina procesu a nie z³o¶liwo¶æ legendy PRLu
Wstaw kilka fotek jak posk³adasz wierchowinê |
|
|
|
|
bercixxx1992
|
Wys³any: 2013-08-10, 07:45
|
0
|
|
|
|
mam pytanie-jesli szlifne miejsca gdzie pojawilo sie igielkowanie- to czy odizolowac to np epoxem??? |
|
|
|
|
gugun
|
Wys³any: 2013-08-10, 08:34
|
0
|
|
|
Pomóg³: 52 razy Posty: 2819 Sk±d: kuj-pom
|
bercixxx1992 napisa³/a: | mam pytanie-jesli szlifne miejsca gdzie pojawilo sie igielkowanie- to czy odizolowac to np epoxem??? | a co to zmieni? problem "wisi w powietrzu",aplikacji czy te¿ z³ym rozcieñczalniku stosuj siê do zaleceñ producenta, odpowiedni rozcieñczalnik w zaleznosci od temp,oraz grubo¶æ warstwy |
|
|
|