Autor |
Wiadomo¶æ |
 |
gruberek11
|
Wys³any: 2013-10-18, 10:25 Problem z ubezpieczycielem
|
0
|
|
|
|
Witam
Cz³owiek wjechal mi w drzwi. Dostalem wycenie z ubezpieczalni na 1100 z³, gdzie 3ba lakierowac 3 elementy, wd³g mnie i innych osob drzwi do wymiany - wygieta ramka u gory przy dachu. Czy taka jest praktyka ubezpieczalni aby szpachlowac drzwi a nie wymieniac?
belka wgieta razem z drzwiami.jpg
|
 |
Plik ¶ci±gniêto 41 raz(y) 39.74 KB |
zakres odksztalcenia.jpg
|
 |
Plik ¶ci±gniêto 39 raz(y) 47.19 KB |
gora drzwi odksztalcila sie.jpg
|
 |
Plik ¶ci±gniêto 39 raz(y) 43.66 KB |
zakres odksztalcenia.jpg
|
 |
Plik ¶ci±gniêto 37 raz(y) 47.19 KB |
|
|
|
|
 |
kalbi
|
Wys³any: 2013-10-18, 12:12
|
0
|
|
|
Pomóg³: 32 razy Posty: 1682 Sk±d: Warszawa
|
a co to za ubezp.? drzwi ewidentnie wymiana. |
|
 |
Lackdoctor
|
Wys³any: 2013-10-18, 12:52
|
0
|
|
|
Pomóg³: 40 razy Posty: 3753
|
gruberek11 napisa³/a: | Cz³owiek wjechal mi w drzwi. |
gruberek11 napisa³/a: | Dostalem wycenie z ubezpieczalni na 1100 z³, | Policzyli tylko za wymianê i lakierowanie drzwi.
gruberek11 napisa³/a: | gdzie 3ba lakierowac 3 elementy, |
Wg nich... jedne s± do lakierowania.
Tak to widzê, ale nie jestem w temacie ubezpieczalni ¿adnym znawc±.
Mia³em dwa zdarzenia i w taki sam sposób podeszli do tematu. |
_________________ Strona mojego znajomego w Belgii... mówi po naszemu. Bardzo fajne furki, bardzo ró¿ne ceny, nowe okazje praktycznie codziennie.
http://home.mobile.de/AUTOS-PAGNAER#ses |
|
|
|
 |
gruberek11
|
Wys³any: 2013-10-18, 16:24
|
0
|
|
|
|
Smierdzaca aviva, w poniedzialek jade do rzeczoznawcy pzmotu |
|
|
|
 |
Masa
|
Wys³any: 2013-10-20, 18:43
|
0
|
|
|
|
dlatego ja wszystkie pojazdy mam w PZU, a dodatkowo ,,w razie W" mam AC te¿ w pzu. Teraz spadli z cenami i s± konkurencyjni do tych wszystkich innych ,,firm".Ale mam pewno¶æ ¿e w przypadku uszkodzenia, dostanê tyle ile wystarczy na solidn± naprawê.
Przyk³ad: VW Caddy 1997- ¿aden sza³. Ojciec cofa³ i waln±³ bokiem w naro¿nik od gara¿u- wgniecione drzwi i próg, przy okazji zg³osi³em wgniecione 1 drzwi tylne(na pace)- odszkodowanie z AC 3200z³ a wszyskie elementy uszkodzone na tyle ¿e oby³o siê bez wymiany |
|
|
|
 |
KK
|
Wys³any: 2013-10-20, 22:33
|
0
|
|
|

Pomóg³: 23 razy Posty: 3347
|
Firmy ubezpieczeniowe wszystkie wal± w dupê klientów. Niektóre mniej, inne bardziej.
Ciekawe ile taka naprawa caddy wysz³aby w Niemczech.?
Pewnie auto do kasacji.
Jednak Pzu to w tym momencie ostatnia firma, która jeszcze cokolwiek p³aci.
Strze¿cie siê Interrisk, mtu, compensy itd. |
|
|
|
 |
gruberek11
|
Wys³any: 2013-10-21, 23:30
|
0
|
|
|
|
Po powo³aniu rzeczoznawcy z pzmot-u, zrobieniu wyceny w niezal¿nym serwisie przyznano 5100 z³ ale po okazaniu fv za naprawe i fv ¼rod³owych czesci. Totalne bezprawie , jestem po konsultacji z prawnikiem i wysy³am odwolanie a ja nie to s±d. Smieszne jest to ¿e wdlg nich s± dwa koszty naprawy - 1100 z³ i 5100 z³ hahaha co za naciagacze |
|
|
|
 |
KK
|
Wys³any: 2013-10-22, 00:32
|
0
|
|
|

Pomóg³: 23 razy Posty: 3347
|
Oddaj do serwisu i niech oni przedstawia faktury ubezpieczalni i po problemie.
Pewnie by siê chcia³o co¶ jeszcze zarobiæ co ? |
|
|
|
 |
gruberek11
|
Wys³any: 2013-10-22, 12:06
|
0
|
|
|
|
Nie chodzi o to. Chcialem oddaæ ale negowali uszkodzenia. Nie i tyle. Mam prawo wybrac metode likwidacji szkody i tyle. |
|
|
|
 |
zed
|
Wys³any: 2013-10-22, 20:24
|
0
|
|
|
Pomóg³: 7 razy Posty: 328
|
gruberek11 napisa³/a: | Nie chodzi o to. Chcialem oddaæ ale negowali uszkodzenia. Nie i tyle. | a kalkulacje z zakladu naprawczego przedstawiles??ze naprawa wyniesie ....
to jest normalna procedura firm ubezpieczeniowych,ze zani¿aj± kalkulacje.zaklad naprawczy powinien zrobic kalkulacje w audatex(audanet),czy eurotax wysylasz do zakladu ubezp i musza sie do tego odniesc ale nikt ci nie napisze nie bo nie.wyceny takie prawie zawsze wychodza x3.co do pzu to nie znam gorszej firmy |
_________________ Inteligentni ludzie s± czêsto zmuszani do picia, by bezkonfliktowo spêdzaæ czas z idiotami |
|
|
|
 |
gruberek11
|
Wys³any: 2013-10-22, 22:59
|
0
|
|
|
|
Sprawa wygl±da tak. Zg³osi³em szkodê, likwidator przyszed³, oceni³, drzwi pogiête, uznali ¿e s± do naprawy, zakwestionowa³em to, zrobi³em ekspertyzê oraz wycenê w warsztacie, oni uznali wycenê warsztatu, ale mam przedstawiæ fakturê za naprawê oraz fakturê warsztatu na czêsci i materia³ heh bzdura, pora¿ka naprawdê. |
|
|
|
 |
zed
|
Wys³any: 2013-10-23, 12:38
|
0
|
|
|
|
gruberek11 napisa³/a: | oni uznali wycenê warsztatu, ale mam przedstawiæ fakturê za naprawê oraz fakturê warsztatu na czêsci i materia³ heh bzdura, pora¿ka naprawdê. |
zadna firma nie da ci kasy na nowe oryginalne czesci jesli nie dostanie kwitu zakupu i kwitu za naprawe,dlaczego masz dostac tyle kasy co wezmie zaklad naprawczy placacy podatki zusy ,wio¶ ,itd ?firmy ubezp bronia sie w ted sposob przed 'garazowcami '.
czasy gdzie sie bralo 5 tysi i robilo sie u pana zdzicha w szklarni za 1,5 tysia sie skonczyly,a skoro piszeszze zgodzili sie na wycene warsztatowa to w czym problem? warsztat da kwit na naprawe i czesci i po sprawie |
_________________ Inteligentni ludzie s± czêsto zmuszani do picia, by bezkonfliktowo spêdzaæ czas z idiotami |
|
|
|
 |
gruberek11
|
Wys³any: 2013-10-23, 14:58
|
0
|
|
|
|
Dlaczego ? Ano dlatego ¿e w ich kosztorysie nie dali drzwi do wymiany a do naprawy.Po 2 ich ¿adania nie s± zgodne z prawem obowi±zuj±cym. Po 3 warsztat odmówi³ mi podawania faktur ¼ród³owych z uzasadnieniem ¿e to ich tajemnica handlowa itd |
|
|
|
 |
zed
|
Wys³any: 2013-10-23, 18:41
|
0
|
|
|
|
gruberek11 napisa³/a: | ich kosztorysie nie dali drzwi do wymiany a do naprawy | w czyim kosztorysie??warsztatu?
jesli warsztat ci odmowil to go zmien
ja robiac kalkulacje udostepniam ja firmie i klientowi jeslei element jest do wymiany a rzeczoznawca dal naprawe wolam go jeszcze raz,wpisuje el do wymiany w kalkulacje(90%)jest uznawane ,fakture moge dac z wykreslonymi kwotami ,rabatami ;to moja sprawa czy kupilem z 30% rabatem czy 5% firme ubezpieczeniowa interesuje tylko czy jest f ra zrodlowa na oryginal a nie za ile kupione graty(oni wyplacaja wg kalkulacji) |
|
|
|
 |
gruberek11
|
Wys³any: 2013-10-23, 19:09
|
0
|
|
|
|
Ju¿ t³umacze.
- 1 kosztorys ubezpieczalni - 1100 z³, ¿enada 0 wskazówek odno¶nie wymiany drzwi, listwy bocznej (dali polcara bez chromu),
- w miedzyczasie rozmowa z likwidatorem i mialem spadac na drzewo w skrocie
- wycena w warsztacie na 5500 z³
- ocen a rzeczoznawcy
- zgoda na kosztorys ale mam dac FAKTURE ZA NAPRAWÊ ORAZ FAKTURY ZA ZAKUP CZʦCI PRZEZ WARSZTAT!.
Porazka |
|
|
|
 |
zed
|
Wys³any: 2013-10-23, 21:13
|
0
|
|
|
|
gruberek11 napisa³/a: | zgoda na kosztorys ale mam dac FAKTURE ZA NAPRAWÊ ORAZ FAKTURY ZA ZAKUP CZʦCI PRZEZ WARSZTAT!. |
normalna procedura wszystkie ubezp tak teraz robia
to w czym problem?wstawiasz auto do warsztatu,warsztat naprawia wysyla kwit do firmy ubezp oni robia przelew po sprawie
juz pisalem ze czasy gdzie sie bralo 5000 i robilo za 1000 juz minely
ubezpieczyciel zawsze robi kosztorys zanizony
gruberek11 napisa³/a: | Porazka | |
|
|
|
 |
Masa
|
Wys³any: 2013-10-24, 18:18
|
0
|
|
|
|
id¼ do firmy wotum to jeszcze wiêcej dostaniesz ni¿ te 5500z³.wiem co mówiê |
|
|
|
 |
YAMAHER
|
Wys³any: 2013-10-24, 23:57
|
0
|
|
|

Pomóg³: 7 razy Posty: 1975
|
Panowie ja kiedys lezalem na lewej stronie auta w mitsu l200 i byl zbita szyba przednia i bok wgnieciony troszke. Bylem w gazecie gdzie widnial naglowek cudem przezyli a ubezp wyliczyla calke i dla ponad 70 klockow |
|
|
|