Szukaj FAQ Album

Autor Wiadomość
gruberek11
Wysłany: 2013-10-18, 10:25   Problem z ubezpieczycielem
0
UP DOWN

Witam

CzÂłowiek wjechal mi w drzwi. Dostalem wycenie z ubezpieczalni na 1100 zÂł, gdzie 3ba lakierowac 3 elementy, wdÂłg mnie i innych osob drzwi do wymiany - wygieta ramka u gory przy dachu. Czy taka jest praktyka ubezpieczalni aby szpachlowac drzwi a nie wymieniac?

belka wgieta razem z drzwiami.jpg
Plik ściągnięto 41 raz(y) 39.74 KB

zakres odksztalcenia.jpg
Plik ściągnięto 39 raz(y) 47.19 KB

gora drzwi odksztalcila sie.jpg
Plik ściągnięto 39 raz(y) 43.66 KB

zakres odksztalcenia.jpg
Plik ściągnięto 37 raz(y) 47.19 KB

kalbi 
Wysłany: 2013-10-18, 12:12   
0
UP DOWN

a co to za ubezp.? drzwi ewidentnie wymiana.

Lackdoctor 
Wysłany: 2013-10-18, 12:52   
0
UP DOWN

gruberek11 napisał/a:
CzÂłowiek wjechal mi w drzwi.

gruberek11 napisał/a:
Dostalem wycenie z ubezpieczalni na 1100 zÂł,
Policzyli tylko za wymianĂŞ i lakierowanie drzwi.

gruberek11 napisał/a:
gdzie 3ba lakierowac 3 elementy,

Wg nich... jedne sÂą do lakierowania.

Tak to widzĂŞ, ale nie jestem w temacie ubezpieczalni Âżadnym znawcÂą.
MiaÂłem dwa zdarzenia i w taki sam sposĂłb podeszli do tematu.

gruberek11
Wysłany: 2013-10-18, 16:24   
0
UP DOWN

Smierdzaca aviva, w poniedzialek jade do rzeczoznawcy pzmotu

Masa
Wysłany: 2013-10-20, 18:43   
0
UP DOWN

dlatego ja wszystkie pojazdy mam w PZU, a dodatkowo ,,w razie W" mam AC te¿ w pzu. Teraz spadli z cenami i s¹ konkurencyjni do tych wszystkich innych ,,firm".Ale mam pewnoœÌ ¿e w przypadku uszkodzenia, dostanê tyle ile wystarczy na solidn¹ naprawê.
Przyk³ad: VW Caddy 1997- ¿aden sza³. Ojciec cofa³ i waln¹³ bokiem w naro¿nik od gara¿u- wgniecione drzwi i próg, przy okazji zg³osi³em wgniecione 1 drzwi tylne(na pace)- odszkodowanie z AC 3200z³ a wszyskie elementy uszkodzone na tyle ¿e oby³o siê bez wymiany ;P

KK 
Wysłany: 2013-10-20, 22:33   
0
UP DOWN

Firmy ubezpieczeniowe wszystkie walÂą w dupĂŞ klientĂłw. NiektĂłre mniej, inne bardziej.
Ciekawe ile taka naprawa caddy wyszÂłaby w Niemczech.? :D
Pewnie auto do kasacji.

Jednak Pzu to w tym momencie ostatnia firma, ktĂłra jeszcze cokolwiek pÂłaci.

StrzeÂżcie siĂŞ Interrisk, mtu, compensy itd.

gruberek11
Wysłany: 2013-10-21, 23:30   
0
UP DOWN

Po powoÂłaniu rzeczoznawcy z pzmot-u, zrobieniu wyceny w niezalÂżnym serwisie przyznano 5100 zÂł ale po okazaniu fv za naprawe i fv ÂźrodÂłowych czesci. Totalne bezprawie , jestem po konsultacji z prawnikiem i wysyÂłam odwolanie a ja nie to sÂąd. Smieszne jest to Âże wdlg nich sÂą dwa koszty naprawy - 1100 zÂł i 5100 zÂł hahaha co za naciagacze

KK 
Wysłany: 2013-10-22, 00:32   
0
UP DOWN

Oddaj do serwisu i niech oni przedstawia faktury ubezpieczalni i po problemie.

Pewnie by siĂŞ chciaÂło coÂś jeszcze zarobiĂŚ co ? :>

gruberek11
Wysłany: 2013-10-22, 12:06   
0
UP DOWN

Nie chodzi o to. Chcialem oddaĂŚ ale negowali uszkodzenia. Nie i tyle. Mam prawo wybrac metode likwidacji szkody i tyle.

zed
Wysłany: 2013-10-22, 20:24   
0
UP DOWN

gruberek11 napisał/a:
Nie chodzi o to. Chcialem oddaĂŚ ale negowali uszkodzenia. Nie i tyle.
a kalkulacje z zakladu naprawczego przedstawiles??ze naprawa wyniesie ....
to jest normalna procedura firm ubezpieczeniowych,ze zaniÂżajÂą kalkulacje.zaklad naprawczy powinien zrobic kalkulacje w audatex(audanet),czy eurotax wysylasz do zakladu ubezp i musza sie do tego odniesc ale nikt ci nie napisze nie bo nie.wyceny takie prawie zawsze wychodza x3.co do pzu to nie znam gorszej firmy

gruberek11
Wysłany: 2013-10-22, 22:59   
0
UP DOWN

Sprawa wyglÂąda tak. ZgÂłosiÂłem szkodĂŞ, likwidator przyszedÂł, oceniÂł, drzwi pogiĂŞte, uznali Âże sÂą do naprawy, zakwestionowaÂłem to, zrobiÂłem ekspertyzĂŞ oraz wycenĂŞ w warsztacie, oni uznali wycenĂŞ warsztatu, ale mam przedstawiĂŚ fakturĂŞ za naprawĂŞ oraz fakturĂŞ warsztatu na czĂŞsci i materiaÂł heh bzdura, poraÂżka naprawdĂŞ.

zed
Wysłany: 2013-10-23, 12:38   
0
UP DOWN

gruberek11 napisał/a:
oni uznali wycenĂŞ warsztatu, ale mam przedstawiĂŚ fakturĂŞ za naprawĂŞ oraz fakturĂŞ warsztatu na czĂŞsci i materiaÂł heh bzdura, poraÂżka naprawdĂŞ.

zadna firma nie da ci kasy na nowe oryginalne czesci jesli nie dostanie kwitu zakupu i kwitu za naprawe,dlaczego masz dostac tyle kasy co wezmie zaklad naprawczy placacy podatki zusy ,wioÂś ,itd ?firmy ubezp bronia sie w ted sposob przed 'garazowcami '.
czasy gdzie sie bralo 5 tysi i robilo sie u pana zdzicha w szklarni za 1,5 tysia sie skonczyly,a skoro piszeszze zgodzili sie na wycene warsztatowa to w czym problem? warsztat da kwit na naprawe i czesci i po sprawie

gruberek11
Wysłany: 2013-10-23, 14:58   
0
UP DOWN

Dlaczego ? Ano dlatego Âże w ich kosztorysie nie dali drzwi do wymiany a do naprawy.Po 2 ich Âżadania nie sÂą zgodne z prawem obowiÂązujÂącym. Po 3 warsztat odmĂłwiÂł mi podawania faktur ÂźrĂłdÂłowych z uzasadnieniem Âże to ich tajemnica handlowa itd

zed
Wysłany: 2013-10-23, 18:41   
0
UP DOWN

gruberek11 napisał/a:
ich kosztorysie nie dali drzwi do wymiany a do naprawy
w czyim kosztorysie??warsztatu?
jesli warsztat ci odmowil to go zmien
ja robiac kalkulacje udostepniam ja firmie i klientowi jeslei element jest do wymiany a rzeczoznawca dal naprawe wolam go jeszcze raz,wpisuje el do wymiany w kalkulacje(90%)jest uznawane ,fakture moge dac z wykreslonymi kwotami ,rabatami ;to moja sprawa czy kupilem z 30% rabatem czy 5% firme ubezpieczeniowa interesuje tylko czy jest f ra zrodlowa na oryginal a nie za ile kupione graty(oni wyplacaja wg kalkulacji)

gruberek11
Wysłany: 2013-10-23, 19:09   
0
UP DOWN

JuÂż tÂłumacze.

- 1 kosztorys ubezpieczalni - 1100 zÂł, Âżenada 0 wskazĂłwek odnoÂśnie wymiany drzwi, listwy bocznej (dali polcara bez chromu),
- w miedzyczasie rozmowa z likwidatorem i mialem spadac na drzewo w skrocie
- wycena w warsztacie na 5500 zÂł
- ocen a rzeczoznawcy
- zgoda na kosztorys ale mam dac FAKTURE ZA NAPRAWÊ ORAZ FAKTURY ZA ZAKUP CZʦCI PRZEZ WARSZTAT!.

Porazka

zed
Wysłany: 2013-10-23, 21:13   
0
UP DOWN

gruberek11 napisał/a:
zgoda na kosztorys ale mam dac FAKTURE ZA NAPRAWÊ ORAZ FAKTURY ZA ZAKUP CZʦCI PRZEZ WARSZTAT!.

normalna procedura wszystkie ubezp tak teraz robia
to w czym problem?wstawiasz auto do warsztatu,warsztat naprawia wysyla kwit do firmy ubezp oni robia przelew po sprawie
juz pisalem ze czasy gdzie sie bralo 5000 i robilo za 1000 juz minely
ubezpieczyciel zawsze robi kosztorys zanizony
gruberek11 napisał/a:
Porazka
:?:

Masa
Wysłany: 2013-10-24, 18:18   
0
UP DOWN

idÂź do firmy wotum to jeszcze wiĂŞcej dostaniesz niÂż te 5500zÂł.wiem co mĂłwiĂŞ :tak: :!:

YAMAHER
Wysłany: 2013-10-24, 23:57   
0
UP DOWN

Panowie ja kiedys lezalem na lewej stronie auta w mitsu l200 i byl zbita szyba przednia i bok wgnieciony troszke. Bylem w gazecie gdzie widnial naglowek cudem przezyli a ubezp wyliczyla calke i dla ponad 70 klockow :-D

LAKIEROWANKO Strona Główna » LAKIERNICTWO SAMOCHODOWE » Blacharstwo i inne naprawy

Odpowiedz do tematu