Szukaj FAQ Album

Autor Wiadomość
mjanik10
Wysłany: 2013-11-09, 21:22   Jaki bezbarwny
0
UP DOWN

Witam , jaki polecacie lakier bezbarwny ? Dodam ¿e nie mam komory lakierniczej wiêc musi mieÌ wysok¹ rozlewnoœÌ w mo¿liwe niskich temperaturach . Dotychczas u¿ywa³em klaru firmy Troton lecz niestety jakoœÌ tego produktu spad³a , zu¿y³em ju¿ kilka litrów i i lakier w ka¿dej kolejnej puszce by³ coraz gorszej jakoœci . Co myœlicie o lakierowaniu elastycznych tworzyw sztucznych (owiewki motocyklowe) lakierem akrylowym ? Spotka³em siê z opini¹ ¿e pomimo zastosowania uplastyczniacza lakier bêdzie pêkaÌ i odpadaÌ,osobiœcie przy lakierowaniu systemem baza + klar z takim problemem siê nie spotka³em .Pozdrawiam i z góry dziêkujê za pomoc . :)
mjanik10

juny 
Wysłany: 2013-11-09, 21:32   
0
UP DOWN

Polecam novol 590 w dobrej cenie lub 570

diablo74 
Wysłany: 2013-11-09, 23:02   
0
UP DOWN

mjanik10 napisał/a:
Co myÂślicie o lakierowaniu elastycznych tworzyw sztucznych (owiewki motocyklowe) lakierem akrylowym ? SpotkaÂłem siĂŞ z opiniÂą Âże pomimo zastosowania uplastyczniacza lakier bĂŞdzie pĂŞkaĂŚ i odpadaĂŚ,osobiÂście przy lakierowaniu systemem baza + klar z takim problemem siĂŞ nie spotkaÂłem

Ja nie widzĂŞ przeciwskazaĂą do zastosowania akrylu na plastiki przecieÂż klar to teÂż akryl tylko przeÂźroczysty jeÂżeli dobierzesz odpowiednio chemiĂŞ(czyt. jeden producent) i zastosujesz siĂŞ do kart tech. to nie ma problemu

dav91 
Wysłany: 2013-11-09, 23:24   
0
UP DOWN

kumpel lakierowaÂł akrylem w lato stunt moto nic nie odpada, nie Âłamie siĂŞ i nie pĂŞka, jeszcze trochĂŞ i bĂŞdĂŞ bratu prĂłbowaÂł "polakierowaĂŚ" skuter i rĂłwnieÂż zastosujĂŞ akryl

mjanik10
Wysłany: 2013-11-10, 12:28   
0
UP DOWN

Z tego co sÂłyszaÂłem to lakier bezbarwny firmy novol nie cieszy siĂŞ zbyt dobrÂą opiniÂą lakiernikĂłw . Pozdrawiam

hamir 
Wysłany: 2013-11-10, 13:04   
0
UP DOWN

mjanik10 napisał/a:
Z tego co sÂłyszaÂłem to lakier bezbarwny firmy novol nie cieszy siĂŞ zbyt dobrÂą opiniÂą lakiernikĂłw
http://professional.novol.pl/nowosci.php?id=58
jakich lakiernikow?Jakich znasz,jakim dysponuja sprzetem i warunkami?
Jaka wiedza i umiejetnosciami w aplikacji lakierow bezbarwnych?

przestan wierzyc w bajki i zaslyszane legendy.WyposaÂż sie w profi sprzet i warunki,przetestuj kilka lakierow,a potem sie wypowiedz :cool:

chetnie poczytamy recenzji :tak:

ja bylem zwolennikiem produktow DP.jednak Novol milo mnie zaskoczyÂł VHS'em ;P

trzeÂźwy inaczej
Wysłany: 2013-11-10, 14:09   
0
UP DOWN

mjanik10 napisał/a:
Z tego co sÂłyszaÂłem to lakier bezbarwny firmy novol nie cieszy siĂŞ zbyt dobrÂą opiniÂą lakiernikĂłw

Ja kiedyÂś sÂłyszaÂłem,Âże Speedway za 70zÂł lepiej rozkÂłada lakier niÂż Sata 3000. Czy to prawda?
Subiektywna ocena bywa ró¿na. Najwiêcej do powiedzenia maj¹ kowale. Jak zrobi zaciek, to lakier do bani. Jak nie zrobi, to jest dobry i kupuje go do czasu a¿ znowu zrobi zaciek.
Ka¿dy produkt ma swojego odbiorcê. Mamy dobrych producentów materia³ów lakierniczych, i wcale nie mamy siê czego wstydziÌ przed np.DuPont czy PPG.
Ja osobiÂście gustuje w klarach Novola i polecam 565 potem 505 i 590.
590 to optymalna proporcja ceny do jakoœci wœród lakierów HS. Proponuje postawiÌ go na grzejniku ¿eby zmieniÌ lepkoœÌ. Wtedy ³adnie siê roz³o¿y. Dolewanie rozpuchu do lakieru zwiêksza ryzyko problemów.

peperek88 
Wysłany: 2013-11-26, 21:24   
0
UP DOWN

Ja zawszĂŞ robiĂŞ Novolem Economy. MalujĂŞ w garaÂżu i jestem zadowolony z efektĂłw, po drugie jest bardzo tani i wiele wybacza ;)

trzeÂźwy inaczej
Wysłany: 2013-11-26, 21:28   
0
UP DOWN

peperek88 napisał/a:
Ja zawszĂŞ robiĂŞ Novolem Economy. MalujĂŞ w garaÂżu i jestem zadowolony z efektĂłw, po drugie jest bardzo tani i wiele wybacza ;)

zapomniaÂłeÂś dodaĂŚ, Âże kosztuje 110zÂł za litr.

peperek88 
Wysłany: 2013-11-26, 21:30   
0
UP DOWN

Dziwne bo taki sam na allegro ok 45zÂł a u mnie w motoryzacyjnym ok 65zÂł

trzeÂźwy inaczej
Wysłany: 2013-11-26, 21:34   
0
UP DOWN

Poalakieruju sobie ca³e auto Econony i np 590. Zmierz iloœÌ i pomnó¿ przez cenê i porównaj kwoty wzglêdem obu lakierów.

peperek88 
Wysłany: 2013-11-26, 21:38   
0
UP DOWN

Tutaj siĂŞ z tobÂą zgodzĂŞ w 100% ;) Economy jest maÂło wydajny, ale do polakierowania 1 elementu jest dobry :spoko:

diablo74 
Wysłany: 2013-11-26, 21:42   
0
UP DOWN

peperek88 napisał/a:
Economy jest maÂło wydajny, ale do polakierowania 1 elementu jest dobry

bardzo ciekawe podejÂście :idea:

LAKIEROWANKO Strona Główna » LAKIERNICTWO SAMOCHODOWE » Pomoc dla amatorĂłw

Odpowiedz do tematu