Autor |
Wiadomość |
 |
mjanik10
|
Wysłany: 2013-11-09, 21:22 Jaki bezbarwny
|
0
|
|
|
|
Witam , jaki polecacie lakier bezbarwny ? Dodam ¿e nie mam komory lakierniczej wiêc musi mieÌ wysok¹ rozlewnoœÌ w mo¿liwe niskich temperaturach . Dotychczas u¿ywa³em klaru firmy Troton lecz niestety jakoœÌ tego produktu spad³a , zu¿y³em ju¿ kilka litrów i i lakier w ka¿dej kolejnej puszce by³ coraz gorszej jakoœci . Co myœlicie o lakierowaniu elastycznych tworzyw sztucznych (owiewki motocyklowe) lakierem akrylowym ? Spotka³em siê z opini¹ ¿e pomimo zastosowania uplastyczniacza lakier bêdzie pêkaÌ i odpadaÌ,osobiœcie przy lakierowaniu systemem baza + klar z takim problemem siê nie spotka³em .Pozdrawiam i z góry dziêkujê za pomoc .
mjanik10 |
|
|
|
 |
juny
|
Wysłany: 2013-11-09, 21:32
|
0
|
|
|

|
Polecam novol 590 w dobrej cenie lub 570 |
|
 |
diablo74
|
Wysłany: 2013-11-09, 23:02
|
0
|
|
|
|
mjanik10 napisał/a: | Co myÂślicie o lakierowaniu elastycznych tworzyw sztucznych (owiewki motocyklowe) lakierem akrylowym ? SpotkaÂłem siĂŞ z opiniÂą Âże pomimo zastosowania uplastyczniacza lakier bĂŞdzie pĂŞkaĂŚ i odpadaĂŚ,osobiÂście przy lakierowaniu systemem baza + klar z takim problemem siĂŞ nie spotkaÂłem |
Ja nie widzĂŞ przeciwskazaĂą do zastosowania akrylu na plastiki przecieÂż klar to teÂż akryl tylko przeÂźroczysty jeÂżeli dobierzesz odpowiednio chemiĂŞ(czyt. jeden producent) i zastosujesz siĂŞ do kart tech. to nie ma problemu |
|
|
|
 |
dav91
|
Wysłany: 2013-11-09, 23:24
|
0
|
|
|

|
kumpel lakierowaÂł akrylem w lato stunt moto nic nie odpada, nie Âłamie siĂŞ i nie pĂŞka, jeszcze trochĂŞ i bĂŞdĂŞ bratu prĂłbowaÂł "polakierowaĂŚ" skuter i rĂłwnieÂż zastosujĂŞ akryl |
|
|
|
 |
mjanik10
|
Wysłany: 2013-11-10, 12:28
|
0
|
|
|
|
Z tego co sÂłyszaÂłem to lakier bezbarwny firmy novol nie cieszy siĂŞ zbyt dobrÂą opiniÂą lakiernikĂłw . Pozdrawiam |
|
|
|
 |
hamir
|
Wysłany: 2013-11-10, 13:04
|
0
|
|
|
|
mjanik10 napisał/a: | Z tego co sÂłyszaÂłem to lakier bezbarwny firmy novol nie cieszy siĂŞ zbyt dobrÂą opiniÂą lakiernikĂłw | http://professional.novol.pl/nowosci.php?id=58
jakich lakiernikow?Jakich znasz,jakim dysponuja sprzetem i warunkami?
Jaka wiedza i umiejetnosciami w aplikacji lakierow bezbarwnych?
przestan wierzyc w bajki i zaslyszane legendy.WyposaÂż sie w profi sprzet i warunki,przetestuj kilka lakierow,a potem sie wypowiedz
chetnie poczytamy recenzji
ja bylem zwolennikiem produktow DP.jednak Novol milo mnie zaskoczyÂł VHS'em |
|
|
|
 |
trzeÂźwy inaczej
|
Wysłany: 2013-11-10, 14:09
|
0
|
|
|

|
mjanik10 napisał/a: | Z tego co sÂłyszaÂłem to lakier bezbarwny firmy novol nie cieszy siĂŞ zbyt dobrÂą opiniÂą lakiernikĂłw |
Ja kiedyÂś sÂłyszaÂłem,Âże Speedway za 70zÂł lepiej rozkÂłada lakier niÂż Sata 3000. Czy to prawda?
Subiektywna ocena bywa ró¿na. Najwiêcej do powiedzenia maj¹ kowale. Jak zrobi zaciek, to lakier do bani. Jak nie zrobi, to jest dobry i kupuje go do czasu a¿ znowu zrobi zaciek.
Ka¿dy produkt ma swojego odbiorcê. Mamy dobrych producentów materia³ów lakierniczych, i wcale nie mamy siê czego wstydziÌ przed np.DuPont czy PPG.
Ja osobiÂście gustuje w klarach Novola i polecam 565 potem 505 i 590.
590 to optymalna proporcja ceny do jakoœci wœród lakierów HS. Proponuje postawiÌ go na grzejniku ¿eby zmieniÌ lepkoœÌ. Wtedy ³adnie siê roz³o¿y. Dolewanie rozpuchu do lakieru zwiêksza ryzyko problemów. |
|
|
|
 |
peperek88
|
Wysłany: 2013-11-26, 21:24
|
0
|
|
|
|
Ja zawszĂŞ robiĂŞ Novolem Economy. MalujĂŞ w garaÂżu i jestem zadowolony z efektĂłw, po drugie jest bardzo tani i wiele wybacza |
|
|
|
 |
trzeÂźwy inaczej
|
Wysłany: 2013-11-26, 21:28
|
0
|
|
|

|
peperek88 napisał/a: | Ja zawszĂŞ robiĂŞ Novolem Economy. MalujĂŞ w garaÂżu i jestem zadowolony z efektĂłw, po drugie jest bardzo tani i wiele wybacza |
zapomniaÂłeÂś dodaĂŚ, Âże kosztuje 110zÂł za litr. |
|
|
|
 |
peperek88
|
Wysłany: 2013-11-26, 21:30
|
0
|
|
|
|
Dziwne bo taki sam na allegro ok 45zÂł a u mnie w motoryzacyjnym ok 65zÂł |
|
|
|
 |
trzeÂźwy inaczej
|
Wysłany: 2013-11-26, 21:34
|
0
|
|
|

|
Poalakieruju sobie ca³e auto Econony i np 590. Zmierz iloœÌ i pomnó¿ przez cenê i porównaj kwoty wzglêdem obu lakierów. |
_________________ ÂŻycie jest zbyt krĂłtkie Âżeby jeÂździĂŚ Dieslem... |
|
|
|
 |
peperek88
|
Wysłany: 2013-11-26, 21:38
|
0
|
|
|
|
Tutaj siĂŞ z tobÂą zgodzĂŞ w 100% Economy jest maÂło wydajny, ale do polakierowania 1 elementu jest dobry |
|
|
|
 |
diablo74
|
Wysłany: 2013-11-26, 21:42
|
0
|
|
|
|
peperek88 napisał/a: | Economy jest maÂło wydajny, ale do polakierowania 1 elementu jest dobry |
bardzo ciekawe podejÂście |
|
|
|