Szukaj FAQ Album

Autor Wiadomo¶æ
mjanik10
Wys³any: 2013-11-09, 21:22   Jaki bezbarwny
0
UP DOWN

Witam , jaki polecacie lakier bezbarwny ? Dodam ¿e nie mam komory lakierniczej wiêc musi mieæ wysok± rozlewno¶æ w mo¿liwe niskich temperaturach . Dotychczas u¿ywa³em klaru firmy Troton lecz niestety jako¶æ tego produktu spad³a , zu¿y³em ju¿ kilka litrów i i lakier w ka¿dej kolejnej puszce by³ coraz gorszej jako¶ci . Co my¶licie o lakierowaniu elastycznych tworzyw sztucznych (owiewki motocyklowe) lakierem akrylowym ? Spotka³em siê z opini± ¿e pomimo zastosowania uplastyczniacza lakier bêdzie pêkaæ i odpadaæ,osobi¶cie przy lakierowaniu systemem baza + klar z takim problemem siê nie spotka³em .Pozdrawiam i z góry dziêkujê za pomoc . :)
mjanik10

juny 
Wys³any: 2013-11-09, 21:32   
0
UP DOWN

Pomóg³: 20 razy
Sk±d: Ostrów WLKP
Polecam novol 590 w dobrej cenie lub 570

diablo74 
Wys³any: 2013-11-09, 23:02   
0
UP DOWN

Pomóg³: 7 razy
mjanik10 napisa³/a:
Co my¶licie o lakierowaniu elastycznych tworzyw sztucznych (owiewki motocyklowe) lakierem akrylowym ? Spotka³em siê z opini± ¿e pomimo zastosowania uplastyczniacza lakier bêdzie pêkaæ i odpadaæ,osobi¶cie przy lakierowaniu systemem baza + klar z takim problemem siê nie spotka³em

Ja nie widzê przeciwskazañ do zastosowania akrylu na plastiki przecie¿ klar to te¿ akryl tylko prze¼roczysty je¿eli dobierzesz odpowiednio chemiê(czyt. jeden producent) i zastosujesz siê do kart tech. to nie ma problemu

dav91 
Wys³any: 2013-11-09, 23:24   
0
UP DOWN

Sk±d: Wroc³aw
kumpel lakierowa³ akrylem w lato stunt moto nic nie odpada, nie ³amie siê i nie pêka, jeszcze trochê i bêdê bratu próbowa³ "polakierowaæ" skuter i równie¿ zastosujê akryl

mjanik10
Wys³any: 2013-11-10, 12:28   
0
UP DOWN

Z tego co s³ysza³em to lakier bezbarwny firmy novol nie cieszy siê zbyt dobr± opini± lakierników . Pozdrawiam

hamir 
Wys³any: 2013-11-10, 13:04   
0
UP DOWN

Pomóg³: 4 razy
Sk±d: Astana
mjanik10 napisa³/a:
Z tego co s³ysza³em to lakier bezbarwny firmy novol nie cieszy siê zbyt dobr± opini± lakierników
http://professional.novol.pl/nowosci.php?id=58
jakich lakiernikow?Jakich znasz,jakim dysponuja sprzetem i warunkami?
Jaka wiedza i umiejetnosciami w aplikacji lakierow bezbarwnych?

przestan wierzyc w bajki i zaslyszane legendy.Wyposa¿ sie w profi sprzet i warunki,przetestuj kilka lakierow,a potem sie wypowiedz :cool:

chetnie poczytamy recenzji :tak:

ja bylem zwolennikiem produktow DP.jednak Novol milo mnie zaskoczy³ VHS'em ;P

trze¼wy inaczej
Wys³any: 2013-11-10, 14:09   
0
UP DOWN

Pomóg³: 10 razy
mjanik10 napisa³/a:
Z tego co s³ysza³em to lakier bezbarwny firmy novol nie cieszy siê zbyt dobr± opini± lakierników

Ja kiedy¶ s³ysza³em,¿e Speedway za 70z³ lepiej rozk³ada lakier ni¿ Sata 3000. Czy to prawda?
Subiektywna ocena bywa ró¿na. Najwiêcej do powiedzenia maj± kowale. Jak zrobi zaciek, to lakier do bani. Jak nie zrobi, to jest dobry i kupuje go do czasu a¿ znowu zrobi zaciek.
Ka¿dy produkt ma swojego odbiorcê. Mamy dobrych producentów materia³ów lakierniczych, i wcale nie mamy siê czego wstydziæ przed np.DuPont czy PPG.
Ja osobi¶cie gustuje w klarach Novola i polecam 565 potem 505 i 590.
590 to optymalna proporcja ceny do jako¶ci w¶ród lakierów HS. Proponuje postawiæ go na grzejniku ¿eby zmieniæ lepko¶æ. Wtedy ³adnie siê roz³o¿y. Dolewanie rozpuchu do lakieru zwiêksza ryzyko problemów.

peperek88 
Wys³any: 2013-11-26, 21:24   
0
UP DOWN

Ja zawszê robiê Novolem Economy. Malujê w gara¿u i jestem zadowolony z efektów, po drugie jest bardzo tani i wiele wybacza ;)

trze¼wy inaczej
Wys³any: 2013-11-26, 21:28   
0
UP DOWN

peperek88 napisa³/a:
Ja zawszê robiê Novolem Economy. Malujê w gara¿u i jestem zadowolony z efektów, po drugie jest bardzo tani i wiele wybacza ;)

zapomnia³e¶ dodaæ, ¿e kosztuje 110z³ za litr.

peperek88 
Wys³any: 2013-11-26, 21:30   
0
UP DOWN

Dziwne bo taki sam na allegro ok 45z³ a u mnie w motoryzacyjnym ok 65z³

trze¼wy inaczej
Wys³any: 2013-11-26, 21:34   
0
UP DOWN

Poalakieruju sobie ca³e auto Econony i np 590. Zmierz ilo¶æ i pomnó¿ przez cenê i porównaj kwoty wzglêdem obu lakierów.

peperek88 
Wys³any: 2013-11-26, 21:38   
0
UP DOWN

Tutaj siê z tob± zgodzê w 100% ;) Economy jest ma³o wydajny, ale do polakierowania 1 elementu jest dobry :spoko:

diablo74 
Wys³any: 2013-11-26, 21:42   
0
UP DOWN

Pomóg³: 7 razy
peperek88 napisa³/a:
Economy jest ma³o wydajny, ale do polakierowania 1 elementu jest dobry

bardzo ciekawe podej¶cie :idea:

LAKIEROWANKO Strona G³ówna » LAKIERNICTWO SAMOCHODOWE » Pomoc dla amatorów

Odpowiedz do tematu  
Nie mo¿esz pisaæ nowych tematów
Nie mo¿esz odpowiadaæ w tematach