Autor |
Wiadomo¶æ |
|
mjanik10
|
Wys³any: 2013-11-09, 21:22 Jaki bezbarwny
|
0
|
|
|
|
Witam , jaki polecacie lakier bezbarwny ? Dodam ¿e nie mam komory lakierniczej wiêc musi mieæ wysok± rozlewno¶æ w mo¿liwe niskich temperaturach . Dotychczas u¿ywa³em klaru firmy Troton lecz niestety jako¶æ tego produktu spad³a , zu¿y³em ju¿ kilka litrów i i lakier w ka¿dej kolejnej puszce by³ coraz gorszej jako¶ci . Co my¶licie o lakierowaniu elastycznych tworzyw sztucznych (owiewki motocyklowe) lakierem akrylowym ? Spotka³em siê z opini± ¿e pomimo zastosowania uplastyczniacza lakier bêdzie pêkaæ i odpadaæ,osobi¶cie przy lakierowaniu systemem baza + klar z takim problemem siê nie spotka³em .Pozdrawiam i z góry dziêkujê za pomoc .
mjanik10 |
|
|
|
|
juny
|
Wys³any: 2013-11-09, 21:32
|
0
|
|
|
Pomóg³: 20 razy Posty: 2384 Sk±d: Ostrów WLKP
|
Polecam novol 590 w dobrej cenie lub 570 |
|
|
diablo74
|
Wys³any: 2013-11-09, 23:02
|
0
|
|
|
Pomóg³: 7 razy Posty: 600
|
mjanik10 napisa³/a: | Co my¶licie o lakierowaniu elastycznych tworzyw sztucznych (owiewki motocyklowe) lakierem akrylowym ? Spotka³em siê z opini± ¿e pomimo zastosowania uplastyczniacza lakier bêdzie pêkaæ i odpadaæ,osobi¶cie przy lakierowaniu systemem baza + klar z takim problemem siê nie spotka³em |
Ja nie widzê przeciwskazañ do zastosowania akrylu na plastiki przecie¿ klar to te¿ akryl tylko prze¼roczysty je¿eli dobierzesz odpowiednio chemiê(czyt. jeden producent) i zastosujesz siê do kart tech. to nie ma problemu |
|
|
|
|
dav91
|
Wys³any: 2013-11-09, 23:24
|
0
|
|
|
|
kumpel lakierowa³ akrylem w lato stunt moto nic nie odpada, nie ³amie siê i nie pêka, jeszcze trochê i bêdê bratu próbowa³ "polakierowaæ" skuter i równie¿ zastosujê akryl |
|
|
|
|
mjanik10
|
Wys³any: 2013-11-10, 12:28
|
0
|
|
|
|
Z tego co s³ysza³em to lakier bezbarwny firmy novol nie cieszy siê zbyt dobr± opini± lakierników . Pozdrawiam |
|
|
|
|
hamir
|
Wys³any: 2013-11-10, 13:04
|
0
|
|
|
Pomóg³: 4 razy Posty: 754 Sk±d: Astana
|
mjanik10 napisa³/a: | Z tego co s³ysza³em to lakier bezbarwny firmy novol nie cieszy siê zbyt dobr± opini± lakierników | http://professional.novol.pl/nowosci.php?id=58
jakich lakiernikow?Jakich znasz,jakim dysponuja sprzetem i warunkami?
Jaka wiedza i umiejetnosciami w aplikacji lakierow bezbarwnych?
przestan wierzyc w bajki i zaslyszane legendy.Wyposa¿ sie w profi sprzet i warunki,przetestuj kilka lakierow,a potem sie wypowiedz
chetnie poczytamy recenzji
ja bylem zwolennikiem produktow DP.jednak Novol milo mnie zaskoczy³ VHS'em |
|
|
|
|
trze¼wy inaczej
|
Wys³any: 2013-11-10, 14:09
|
0
|
|
|
Pomóg³: 10 razy Posty: 950
|
mjanik10 napisa³/a: | Z tego co s³ysza³em to lakier bezbarwny firmy novol nie cieszy siê zbyt dobr± opini± lakierników |
Ja kiedy¶ s³ysza³em,¿e Speedway za 70z³ lepiej rozk³ada lakier ni¿ Sata 3000. Czy to prawda?
Subiektywna ocena bywa ró¿na. Najwiêcej do powiedzenia maj± kowale. Jak zrobi zaciek, to lakier do bani. Jak nie zrobi, to jest dobry i kupuje go do czasu a¿ znowu zrobi zaciek.
Ka¿dy produkt ma swojego odbiorcê. Mamy dobrych producentów materia³ów lakierniczych, i wcale nie mamy siê czego wstydziæ przed np.DuPont czy PPG.
Ja osobi¶cie gustuje w klarach Novola i polecam 565 potem 505 i 590.
590 to optymalna proporcja ceny do jako¶ci w¶ród lakierów HS. Proponuje postawiæ go na grzejniku ¿eby zmieniæ lepko¶æ. Wtedy ³adnie siê roz³o¿y. Dolewanie rozpuchu do lakieru zwiêksza ryzyko problemów. |
|
|
|
|
peperek88
|
Wys³any: 2013-11-26, 21:24
|
0
|
|
|
|
Ja zawszê robiê Novolem Economy. Malujê w gara¿u i jestem zadowolony z efektów, po drugie jest bardzo tani i wiele wybacza |
|
|
|
|
trze¼wy inaczej
|
Wys³any: 2013-11-26, 21:28
|
0
|
|
|
|
peperek88 napisa³/a: | Ja zawszê robiê Novolem Economy. Malujê w gara¿u i jestem zadowolony z efektów, po drugie jest bardzo tani i wiele wybacza |
zapomnia³e¶ dodaæ, ¿e kosztuje 110z³ za litr. |
|
|
|
|
peperek88
|
Wys³any: 2013-11-26, 21:30
|
0
|
|
|
|
Dziwne bo taki sam na allegro ok 45z³ a u mnie w motoryzacyjnym ok 65z³ |
|
|
|
|
trze¼wy inaczej
|
Wys³any: 2013-11-26, 21:34
|
0
|
|
|
|
Poalakieruju sobie ca³e auto Econony i np 590. Zmierz ilo¶æ i pomnó¿ przez cenê i porównaj kwoty wzglêdem obu lakierów. |
_________________ ¯ycie jest zbyt krótkie ¿eby je¼dziæ Dieslem... |
|
|
|
|
peperek88
|
Wys³any: 2013-11-26, 21:38
|
0
|
|
|
|
Tutaj siê z tob± zgodzê w 100% Economy jest ma³o wydajny, ale do polakierowania 1 elementu jest dobry |
|
|
|
|
diablo74
|
Wys³any: 2013-11-26, 21:42
|
0
|
|
|
Pomóg³: 7 razy Posty: 600
|
peperek88 napisa³/a: | Economy jest ma³o wydajny, ale do polakierowania 1 elementu jest dobry |
bardzo ciekawe podej¶cie |
|
|
|