Autor |
Wiadomo¶æ |
|
pienio...
|
Wys³any: 2013-12-14, 17:47 Inny kolor
|
0
|
|
|
|
Witam wszystkich! Chcialbym prosiæ o pomoc. Lakiernik robi³ mi ranty przednich b³otników. Nie malowa³ ich w ca³o¶ci baz± tylko same ranty, lecz ca³e b³otniki pomalowa³ bezbarwny lakierem. Pomalowane b³otniki za³o¿y³em i okaza³o siê ¿e s± jakby trochê ciemniejsze od drzwi. Co trzeba zrobiæ ¿eby kolor siê wyrówna³ i by³ taki jak przed malowaniem bezbarwnym. Dodam ¿e jes to kolor srebrny. Z góry dziêkujê za pomoc. |
|
|
|
|
KK
|
Wys³any: 2013-12-14, 18:13
|
0
|
|
|
Pomóg³: 23 razy Posty: 3347
|
Niech poleci ca³e auto bezbarwnym prócz b³otników.
Tak na serio wrzuæ fotki, zobaczymy jak daleko pocieniowa³ na ten b³otnik. Mo¿e byæ tak, ¿e wysz³o mu siê za daleko i nadmiernie zmieni³ kolor b³otnika. Srebra to ciê¿kie kolory. Lub ewentualnie bezbarwny zmieni³ odcieñ(przyciemni³). Wtedy to mo¿e bezbarwnym musia³by wej¶æ na drzwi, np do po³owy i dalej losserem zrobiæ. |
|
|
|
|
hubson85
|
Wys³any: 2013-12-14, 19:31
|
0
|
|
|
malarz artysta
|
Witam,mia³em podobny problem z audi kolor lz5u, lakierowany b³otnik wydawa³ siê ciemniejszy i bardziej zielony ni¿ reszta, jednak w moim przypadku po wypolerowaniu ca³o¶ci odcienie siê wyrówna³y. Chyba ¿e ju¿ jeste¶ po tym zabiegu to ewidentnie bez poprawki siê nie obejdzie. |
_________________ spawanie gumowymi elektrodami plastikowego amelinium w os³onie podtlenku lpg |
|
|
|
|
pienio...
|
Wys³any: 2013-12-14, 22:41
|
0
|
|
|
|
Dziêki koledzy. Jeszcze nie polerowa³em ca³o¶ci ale na pewno to uczyniê. Mam nadziejê, ¿e polerka wystarczy. |
|
|
|
|
Lackdoctor
|
Wys³any: 2013-12-14, 23:04
|
0
|
|
|
Pomóg³: 40 razy Posty: 3753
|
pienio... napisa³/a: | Dodam ¿e jes to kolor srebrny |
Polerka mo¿e nie wystarczyæ. |
_________________ Strona mojego znajomego w Belgii... mówi po naszemu. Bardzo fajne furki, bardzo ró¿ne ceny, nowe okazje praktycznie codziennie.
http://home.mobile.de/AUTOS-PAGNAER#ses |
|
|
|
|
hubson85
|
Wys³any: 2013-12-14, 23:22
|
0
|
|
|
malarz artysta
|
Ale na mój gust warto spróbowaæ. Jak nie pomo¿e to albo badziewnie wycieniowane albo kijowy bezbarwny |
_________________ spawanie gumowymi elektrodami plastikowego amelinium w os³onie podtlenku lpg |
|
|
|