Autor |
Wiadomość |
 |
pienio...
|
Wysłany: 2013-12-14, 17:47 Inny kolor
|
0
|
|
|
|
Witam wszystkich! Chcialbym prosiĂŚ o pomoc. Lakiernik robiÂł mi ranty przednich bÂłotnikĂłw. Nie malowaÂł ich w caÂłoÂści bazÂą tylko same ranty, lecz caÂłe bÂłotniki pomalowaÂł bezbarwny lakierem. Pomalowane bÂłotniki zaÂłoÂżyÂłem i okazaÂło siĂŞ Âże sÂą jakby trochĂŞ ciemniejsze od drzwi. Co trzeba zrobiĂŚ Âżeby kolor siĂŞ wyrĂłwnaÂł i byÂł taki jak przed malowaniem bezbarwnym. Dodam Âże jes to kolor srebrny. Z gĂłry dziĂŞkujĂŞ za pomoc. |
|
|
|
 |
KK
|
Wysłany: 2013-12-14, 18:13
|
0
|
|
|

|
Niech poleci caÂłe auto bezbarwnym prĂłcz bÂłotnikĂłw.
Tak na serio wrzuÌ fotki, zobaczymy jak daleko pocieniowa³ na ten b³otnik. Mo¿e byÌ tak, ¿e wysz³o mu siê za daleko i nadmiernie zmieni³ kolor b³otnika. Srebra to ciê¿kie kolory. Lub ewentualnie bezbarwny zmieni³ odcieù(przyciemni³). Wtedy to mo¿e bezbarwnym musia³by wejœÌ na drzwi, np do po³owy i dalej losserem zrobiÌ. |
|
|
|
 |
hubson85
|
Wysłany: 2013-12-14, 19:31
|
0
|
|
|
malarz artysta
|
Witam,miaÂłem podobny problem z audi kolor lz5u, lakierowany bÂłotnik wydawaÂł siĂŞ ciemniejszy i bardziej zielony niÂż reszta, jednak w moim przypadku po wypolerowaniu caÂłoÂści odcienie siĂŞ wyrĂłwnaÂły. Chyba Âże juÂż jesteÂś po tym zabiegu to ewidentnie bez poprawki siĂŞ nie obejdzie. |
_________________ spawanie gumowymi elektrodami plastikowego amelinium w osÂłonie podtlenku lpg |
|
|
|
 |
pienio...
|
Wysłany: 2013-12-14, 22:41
|
0
|
|
|
|
DziĂŞki koledzy. Jeszcze nie polerowaÂłem caÂłoÂści ale na pewno to uczyniĂŞ. Mam nadziejĂŞ, Âże polerka wystarczy. |
|
|
|
 |
Lackdoctor
|
Wysłany: 2013-12-14, 23:04
|
0
|
|
|
|
pienio... napisał/a: | Dodam Âże jes to kolor srebrny |
Polerka moÂże nie wystarczyĂŚ. |
_________________ Strona mojego znajomego w Belgii... mówi po naszemu. Bardzo fajne furki, bardzo ró¿ne ceny, nowe okazje praktycznie codziennie.
http://home.mobile.de/AUTOS-PAGNAER#ses |
|
|
|
 |
hubson85
|
Wysłany: 2013-12-14, 23:22
|
0
|
|
|
malarz artysta
|
Ale na mĂłj gust warto sprĂłbowaĂŚ. Jak nie pomoÂże to albo badziewnie wycieniowane albo kijowy bezbarwny |
_________________ spawanie gumowymi elektrodami plastikowego amelinium w osÂłonie podtlenku lpg |
|
|
|