Szukaj FAQ Album

Autor Wiadomo¶æ
pienio...
Wys³any: 2013-12-14, 17:47   Inny kolor
0
UP DOWN

Witam wszystkich! Chcialbym prosiæ o pomoc. Lakiernik robi³ mi ranty przednich b³otników. Nie malowa³ ich w ca³o¶ci baz± tylko same ranty, lecz ca³e b³otniki pomalowa³ bezbarwny lakierem. Pomalowane b³otniki za³o¿y³em i okaza³o siê ¿e s± jakby trochê ciemniejsze od drzwi. Co trzeba zrobiæ ¿eby kolor siê wyrówna³ i by³ taki jak przed malowaniem bezbarwnym. Dodam ¿e jes to kolor srebrny. Z góry dziêkujê za pomoc.

KK 
Wys³any: 2013-12-14, 18:13   
0
UP DOWN

Pomóg³: 23 razy
Niech poleci ca³e auto bezbarwnym prócz b³otników. :D

Tak na serio wrzuæ fotki, zobaczymy jak daleko pocieniowa³ na ten b³otnik. Mo¿e byæ tak, ¿e wysz³o mu siê za daleko i nadmiernie zmieni³ kolor b³otnika. Srebra to ciê¿kie kolory. Lub ewentualnie bezbarwny zmieni³ odcieñ(przyciemni³). Wtedy to mo¿e bezbarwnym musia³by wej¶æ na drzwi, np do po³owy i dalej losserem zrobiæ.

hubson85 
Wys³any: 2013-12-14, 19:31   
0
UP DOWN
malarz artysta

Sk±d: wzy
Witam,mia³em podobny problem z audi kolor lz5u, lakierowany b³otnik wydawa³ siê ciemniejszy i bardziej zielony ni¿ reszta, jednak w moim przypadku po wypolerowaniu ca³o¶ci odcienie siê wyrówna³y. Chyba ¿e ju¿ jeste¶ po tym zabiegu to ewidentnie bez poprawki siê nie obejdzie.

pienio...
Wys³any: 2013-12-14, 22:41   
0
UP DOWN

Dziêki koledzy. Jeszcze nie polerowa³em ca³o¶ci ale na pewno to uczyniê. Mam nadziejê, ¿e polerka wystarczy.

Lackdoctor 
Wys³any: 2013-12-14, 23:04   
0
UP DOWN

Pomóg³: 40 razy
pienio... napisa³/a:
Dodam ¿e jes to kolor srebrny

Polerka mo¿e nie wystarczyæ.

hubson85 
Wys³any: 2013-12-14, 23:22   
0
UP DOWN
malarz artysta

Sk±d: wzy
Ale na mój gust warto spróbowaæ. Jak nie pomo¿e to albo badziewnie wycieniowane albo kijowy bezbarwny

LAKIEROWANKO Strona G³ówna » LAKIERNICTWO SAMOCHODOWE » Pomoc dla amatorów

Odpowiedz do tematu  
Nie mo¿esz pisaæ nowych tematów
Nie mo¿esz odpowiadaæ w tematach
Nie mo¿esz zmieniaæ swoich postów
Nie mo¿esz usuwaæ swoich postów
Nie mo¿esz g³osowaæ w ankietach
Nie mo¿esz za³±czaæ plików na tym forum
Mo¿esz ¶ci±gaæ za³±czniki na tym forum
Skocz do: