Szukaj FAQ Album



Autor Wiadomość
juny 
Wysłany: 2012-02-05, 21:49   
0
UP DOWN


Pomógł: 20 razy
Posty: 2384
Skąd: Ostrów WLKP
Kupuje dedykowany do klaru z profixa, ale nie mogę znaleść z ranala :(
P.S. kilka razy rozcieńczałem go nitrem i nic się nie działo do dzisiaj się trzyma na moich modelach.
 

Nokia 
Wysłany: 2012-02-05, 21:55   
0
UP DOWN
:)


Pomógł: 8 razy
Posty: 523
Skąd: Silesia City Center
http://www.ranal.pl/produ...alnikakryl.html

Ps. to rozcienczaj se dalej...
 

juny 
Wysłany: 2012-02-05, 21:57   
0
UP DOWN


Pomógł: 20 razy
Posty: 2384
Skąd: Ostrów WLKP
Ok mam blisko mieszalnie więc ogarne :D
Dzięki nokia masz +
_________________

 

noxes
Wysłany: 2012-02-29, 13:54   
0
UP DOWN

Pomógł: 2 razy
Posty: 289
A co sądzicie o pistolecie FOBO lux II HP? jest on w cenie do 100zł
 

chudson
Wysłany: 2012-02-29, 14:08   
0
UP DOWN

Pomógł: 4 razy
Posty: 213
Ja chyba taki mam ale hvlp jeśli dobrze pamiętam. Nie rozleciał sie po mniej więcej 10 malowaniach podkładami i laikerami więc chyba może być.


Oczywiście z tanimi pistoletami jest ruletka , i większość tematów "co sądzicie o" jest bez sensu.
 

noxes
Wysłany: 2012-02-29, 14:45   
0
UP DOWN

Pomógł: 2 razy
Posty: 289
Zaprzyjaźniony człowiek z mieszalni mi go polecił. Do amatorskiego lakierowania wystarczy, a jak się dowiedział, ze do tej pory lakierowalem dwudziesto kilku letnim pistoletem z zsrr to stwierdził, ze ten będzie jak SATA tylko niestety dysza 1.4 :/
 

Lackdoctor 
Wysłany: 2012-02-29, 14:48   
0
UP DOWN

Pomógł: 40 razy
Posty: 3754
noxes,

Fobo lux II to najgorszy chłam z tanich pistoletów.

Fobo hp, niby ten sam producent a pewność że coś sobą reprezentuje osobiście Ci gwarantuje.
Tak samo jak gwarantuje ze luxII to badziewie .. nawet mi się nie chce opisywać co i jak z nim nie tak.
Odradzam.
_________________
Strona mojego znajomego w Belgii... mówi po naszemu. Bardzo fajne furki, bardzo różne ceny, nowe okazje praktycznie codziennie.
http://home.mobile.de/AUTOS-PAGNAER#ses
 

Robertlodz09 
Wysłany: 2012-03-01, 22:57   
0
UP DOWN


Pomógł: 61 razy
Posty: 3372
Skąd: Łódż
noxes napisał/a:
Zaprzyjaźniony człowiek z mieszalni mi go polecił

Jak się domyślam to z pewnością te "cacuszka" ma na sprzedaż? ;) I dlatego je "poleca" ^^ Kup sobie kolego tego zachwalanego "ach-i-och" SICO Bronz :tak: chociaż 100zł wydać na "nauke" to chyba nie jest "majątek" ;) Nauka musi kosztować ,nawet taka jak wydawać rozsądnie własne pieniądze :tak:
Pozdrawiam! :spoko:
 

Mastiff
Wysłany: 2012-03-07, 20:03   
0
UP DOWN

Posty: 4
panowie tylko nie besztajcie za pytanie z cyklu "a co sądzicie" ^^ . czy bergone hp ma jakiś sens wogóle? ew auarita dysze 1,4?. albo jak pisaliście tylko bronze za tą cene?
 

Robertlodz09 
Wysłany: 2012-03-07, 21:53   
0
UP DOWN


Pomógł: 61 razy
Posty: 3372
Skąd: Łódż
Kup sobie to Sico Bronz i nic nie kombinuj ;) bo możesz "przekombinować" :tak:
Myślisz że tutaj to wszyscy kupują tylko te chińsko-taywańskie "cacuszka" i sprawdzają czy to się do czegoś jeszcze nadaje ^^
Pozdrawiam! :spoko:
 

JAROGTS
Wysłany: 2012-03-08, 17:59   
0
UP DOWN

Pomógł: 1 raz
Posty: 169
Skąd: Białystok
http://allegro.pl/pistole...2110317509.html , może być do podkładu? Jaką dyszę brać 1.8?
pozdro

[ Komentarz dodany przez: Nokia: 2012-03-08, 18:12 ]
Tyle razy o to prosiłem ...

http://www.allegromat.pl/aukcja100509
 

Homer S. 
Wysłany: 2012-03-08, 18:10   
0
UP DOWN


Pomógł: 19 razy
Posty: 861
JAROGTS napisał/a:
http://allegro.pl/pistolet-do-podkladu-gorny-zbiornik-dysza-1-5-2-5-i2110317509.html , może być do podkładu? Jaką dyszę brać 1.8?
pozdro

Jak do podkładu to ten
http://allegro.pl/pistole...2160614662.html
Mam taki i do podkładu jest dobry . Dostępne dysze 1,4 1,8 2,0 2,5 .

[ Komentarz dodany przez: Nokia: 2012-03-08, 18:16 ]
http://www.allegromat.pl/aukcja100510
_________________

 

Nokia 
Wysłany: 2012-03-08, 18:10   
0
UP DOWN
:)


Pomógł: 8 razy
Posty: 523
Skąd: Silesia City Center
JAROGTS,
Ten gun wygląda jak przedmuszka ze zbiornikiem :D
  
 

Lackdoctor 
Wysłany: 2012-03-08, 18:16   
0
UP DOWN

Pomógł: 40 razy
Posty: 3754
JAROGTS napisał/a:
może być do podkładu?


Dlaczego sądzicie że do podkładu starczy najgorszy śmieć.

Wiem, wiem.
Lubicie tracić kasę na materiał co idzie na podłogę przy darciu barana aby uzyskać gładka powierzchnię.
Producenci papierów też chcą zarobić.
No i wasz czas.... eee, on nic nie kosztuje.

Podstawowym pistoletem do podkładu jest np. fobo hp lub hvlp z dysza 1.4
Wieksza dysza mile widziana.
Myślę że 1.8 będzie dobra, lecz dysza 1.4 i ciut większe dodanie rozcieńczalnika powoduje wylanie na elemencie gładkiej powłoki bez barana.

Jak sobie poradzi zwykłe fobo z wiekszą dyszą?
Myślę że będzie ok.
_________________
Strona mojego znajomego w Belgii... mówi po naszemu. Bardzo fajne furki, bardzo różne ceny, nowe okazje praktycznie codziennie.
http://home.mobile.de/AUTOS-PAGNAER#ses
 

Mastiff
Wysłany: 2012-03-08, 19:01   
0
UP DOWN

Posty: 4
Robertlodz wiem że można przekombnować :D ale zdaje sie że od czegoś zawsze trzeba zacząć i takie szpenie jak Ty czy Lackdoctor też bawiliście sie badziewiem i zadawaliście głupie pytania kiedyś :D dzięki za porade :spoko:
 

jacenty 741
Wysłany: 2012-03-08, 19:12   
0
UP DOWN

Pomógł: 39 razy
Posty: 1343
Skąd: Maków Mazowiecki
Ale skoro jesteś taki mądry świadomością ich błędów,to czemu się na nich nie uczysz,tylko sprawdzasz na sobie?
 
 

Mastiff
Wysłany: 2012-03-08, 19:38   
0
UP DOWN

Posty: 4
jacenty, właśnie staram sie nie popełniać tych błędów, dlatego zapytałem ludzi którzy sie na tym znają. gdybym miał to w zadku to nawet nie rejstrowałbym sie na forum, tylko w garażu metodą prób i błędów tracił kase ^^ swoją drogą fajnie że macie na forum cierpliwość po raz n-ty odpowiadać na pytania nowicjuszy. jacenty nie czepiaj sie :tak:
 

JAROGTS
Wysłany: 2012-03-08, 20:44   
0
UP DOWN

Pomógł: 1 raz
Posty: 169
Skąd: Białystok
Do bazy i klaru póki co mam YATO 2350 dysza 1.4 za 200 pln i do podkładu musze ostro rozcienczać, więc pomyslalem o czyms z wiekszą dysza ;p Skoro mowisz że badziewo to doloze zeby kupić coś sensownego .ale szkoda mi 500 zł na np IWATĘ tylko do podkładu . DO bazy i klaru chciałbym kupić Air Gunse.
pozdrawiam
 

Lackdoctor 
Wysłany: 2012-03-08, 20:54   
0
UP DOWN

Pomógł: 40 razy
Posty: 3754
JAROGTS napisał/a:
DO bazy i klaru chciałbym kupić Air Gunse.

Na gunsę mam alergię.
Ja w niej nie widzę nic ponadprzeciętnego, co by mnie skłoniło do stawiania jej jako jedynej wybitnej w klasie średniej.
Mi przeszkadza słaba atomizacja, mała miotła i cena.
Do tego jest przedstawiana jako jedyna alternatywa w całej ofercie z tego przedziału cenowego.

Potem czytam opinie właścicieli gunsy którym mega miotła i atomizacja zaczęła przeszkadzać, tak jak chmurzenie na sreberkach i innych jasnych kolorach.

Opinie krytyczne pojawiają sie zaraz po pierwszych lakierowaniach gunami markowymi.
Więc gdzie tu ta mega zajebistość gunsy?
_________________
Strona mojego znajomego w Belgii... mówi po naszemu. Bardzo fajne furki, bardzo różne ceny, nowe okazje praktycznie codziennie.
http://home.mobile.de/AUTOS-PAGNAER#ses
 

JAROGTS
Wysłany: 2012-03-08, 21:02   
0
UP DOWN

Pomógł: 1 raz
Posty: 169
Skąd: Białystok
Narazie się wstrzymuję z pistolem do klaru ( ale do podkładu coś kupić musze) Pewnie jak na szkoleniu NOVOL dostanę w łapę SATE to się GUNSY odechce;p
 

Lackdoctor 
Wysłany: 2012-03-08, 21:03   
0
UP DOWN

Pomógł: 40 razy
Posty: 3754
JAROGTS napisał/a:
to się GUNSY odechce;p


:spoko:
_________________
Strona mojego znajomego w Belgii... mówi po naszemu. Bardzo fajne furki, bardzo różne ceny, nowe okazje praktycznie codziennie.
http://home.mobile.de/AUTOS-PAGNAER#ses
 

pietka81
Wysłany: 2012-03-08, 21:04   
0
UP DOWN

Posty: 25
Używam air gunsa AZ3 HTE2 i powiem szczerze, że ma małą miotłę. lakieruję nią tylko pojedyncze elementy

kup sobie do podkładu speedway'a dysza 1.7 lub 1.8 lub fobo lux. koszt ok 100 zł.ja na takich robię i jest ok.tylko trzeba pamiętać aby po robocie je dobrze umyć
 

Lackdoctor 
Wysłany: 2012-03-08, 21:25   
0
UP DOWN

Pomógł: 40 razy
Posty: 3754
JAROGTS napisał/a:
jak na szkoleniu NOVOL dostanę w łapę SATE


Na szkoleniu bardzo fajnie widać kto lakieruje a kto tylko bajeruje na forum... :cool:

Popatrzę i poznam naszych forumowych mistrzów lakiernictwa.
_________________
Strona mojego znajomego w Belgii... mówi po naszemu. Bardzo fajne furki, bardzo różne ceny, nowe okazje praktycznie codziennie.
http://home.mobile.de/AUTOS-PAGNAER#ses
 

Nokia 
Wysłany: 2012-03-08, 21:30   
0
UP DOWN
:)


Pomógł: 8 razy
Posty: 523
Skąd: Silesia City Center
Lackdoctor napisał/a:
Więc gdzie tu ta mega zajebistość gunsy?
Dokładnie.


Tu masz cytacior z naszego forum od jednego wielbiciela poszukasz to znajdziesz czyje.


Cytat:
eee no ludzie co wy wypisujecie za cenzura ze w gunsie miotła jest wąska i atomizacja słaba według mnie nie jest ani wąska ani słaba atomizacja a porównanie mam do saty hvlp wiadomo sata to nie jest ale pisac ze sico lepiej wybrac to juz bzdura miesiąca sico do gunsy to jak gówno do twarogu przyrównywac ,
faktycznie przy srebrze trzeba sie pilnować ale nie trzeba wcale bazy stawiac zeby nie narobić chmur tylko trzeba znac podstawy lakierowania srebrami i nic sie niema prawa stac .

według mnie gunsa to naprawde średniej klasy pistolet i w swojej cenie niema godnego konkurenta.





Cytat:
tl24.com.pl, głupoty piszesz i tyle

tu jest produkowa Air Gunsa

AIR GUNSA s.r.l.
Via degli Aceri,1
21010 Cardano al Campo (VA) Italy
Tel.:+39 0331 26 39 41
Tel.:+39 0331 73 31 20
Fax: +39 0331 26 23 38
airgunsa@anest-iwataeu.com
 

Lackdoctor 
Wysłany: 2012-03-08, 21:42   
0
UP DOWN

Pomógł: 40 razy
Posty: 3754
Cytat:

Lackdoctor napisał/a:
Więc gdzie tu ta mega zajebistość gunsy?
Dokładnie.


Tu masz cytacior z naszego forum od jednego wielbiciela poszukasz to znajdziesz czyje.


Dla mnie gunsa to przereklamowany szrot.

Ale jedno co przyznam.
Alternatywy dla gunsy w jej przedziale cenowym nie znam.
Więc jak ktoś ma na wywalenie 500 zł to niech kupuje gunse.
Spoko, przecież nie ja nią będę lakierował.

Co bym zrobił ja z 500 zł na gunse?
Poszedł do banku i wziął kredyt na rok 1000 zł.

Spłacając co miesiąc 120 zł, czyli pół elementu by mnie to obciążało finansowo, cieszył bym się z mega saty 4000 rp.
Takie mam zdanie i wywalanie 500 zł na gunse jest dziwne u lakiernika zawodowo aktywnego.
Jak ktoś se kupi gunse do swojej amatorki to mu chwała.
Lakiernik, specjalista wysokiej klasy jak kolega co chwali zalety gunsy, który w swojej profi działalności zostaje przy gunsie,,, nie, ja tego nie czaje.

Żeby nie było.... ja nie mam podłogi ;P w warsztacie, więc nikogo sie nie czepiam.
Nie jestem nawet wyuczonym lakiernikiem, robię bo coś w życiu trzeba robić z pasją.
Wtedy praca nie jest ciężką tyrką, lecz sposobem na lepsze życie.

Mi szkoda na gunse 500 zł.
Na sate 2000 nie jest szkoda.
_________________
Strona mojego znajomego w Belgii... mówi po naszemu. Bardzo fajne furki, bardzo różne ceny, nowe okazje praktycznie codziennie.
http://home.mobile.de/AUTOS-PAGNAER#ses
 

JAROGTS
Wysłany: 2012-03-08, 21:55   
0
UP DOWN

Pomógł: 1 raz
Posty: 169
Skąd: Białystok
Lackdoctor napisał/a:
JAROGTS napisał/a:
jak na szkoleniu NOVOL dostanę w łapę SATE


Na szkoleniu bardzo fajnie widać kto lakieruje a kto tylko bajeruje na forum... :cool:

Popatrzę i poznam naszych forumowych mistrzów lakiernictwa.

Ja się za mistrza nie uważam , dopiero się uczę ;) Mam nadzieję że dzieki szkoleniu podniose swoje umiejętnośći i bedę mógł popracować w NOVOL-u na PRO sprzęcie:D .2 plus że poznam LACKDOCTORA:p
 

Lackdoctor 
Wysłany: 2012-03-08, 21:59   
0
UP DOWN

Pomógł: 40 razy
Posty: 3754
JAROGTS napisał/a:
plus że poznam LACKDOCTORA:p

Eee tam.
Ale ja was poznam i piwka sie chetnie napijemy.
Ja własnie z tych teoretyków jestem ;P ;P ;P a nie mistrzów. ^^ Powaga :cool:

Jak to w reklamie WIFI EXPRESS -- dużo pisze, mało robi.. hehe.
_________________
Strona mojego znajomego w Belgii... mówi po naszemu. Bardzo fajne furki, bardzo różne ceny, nowe okazje praktycznie codziennie.
http://home.mobile.de/AUTOS-PAGNAER#ses
 

juny 
Wysłany: 2012-03-20, 20:44   
0
UP DOWN


Pomógł: 20 razy
Posty: 2384
Skąd: Ostrów WLKP
Witam.
Kupiłem sobie Sico Bronze i mam mały problem mianowicie nie mogę odkręcić dyszy czy to normalnie i odkręcać na siłe czy macie na to jakiś sposób??
_________________

 

diablo74 
Wysłany: 2012-03-20, 21:01   
0
UP DOWN

Pomógł: 7 razy
Posty: 600
po co chcesz to odkręcać mi kiedyś przy takim cudaku pękł korpus przy odkręcaniu dyszy jak czyścić to przelej przez niego nitro w tę i z powrotem i musi wystarczyć pozdrawiam :)
 

Nokia 
Wysłany: 2012-03-20, 21:05   
0
UP DOWN
:)


Pomógł: 8 razy
Posty: 523
Skąd: Silesia City Center
juny napisał/a:
Witam.
Kupiłem sobie Sico Bronze i mam mały problem mianowicie nie mogę odkręcić dyszy czy to normalnie i odkręcać na siłe czy macie na to jakiś sposób??


Cos malo siły masz, albo w złą strone krecisz. Musi sie dac rozkrecic.
A jak nie da rady wgl. to :
Imadło, miedzy łapy 2 deseczki, miedzy desseczki pistolet, dokrec ino bez przesady, i odkrecaj.
 

Mastiff
Wysłany: 2012-04-15, 20:21   
0
UP DOWN

Posty: 4
hehe ludziska, kupiłem SATE DLA UBOGICH :D czyli bronze, i jak na człeka który nie ma pojęcia o lakierowaniu, jestem zadowolony z pow podklładu akrylowego (dysza 1.4 rp) przy czymś lepszym chyba bym zemdlał ^^
 

juny 
Wysłany: 2012-04-15, 21:24   
0
UP DOWN


Pomógł: 20 razy
Posty: 2384
Skąd: Ostrów WLKP
hehe ja na swojego nie narzekam narazie pomalował alufelgi i jeszcze chyba bedzie malował zderzak :)
Jak za te pieniądze super cacko :)
 

g_marker 
Wysłany: 2012-05-17, 19:20   
0
UP DOWN
Crazy_Peon

Posty: 88
mam gdzieś tą bronze po poprzednim lakierniku, świeci się ładnie, ale wszystko zatkane nie nadaje się do jakiejkolwiek pracy, z sico mam pistolet do malowania żelem kabiny 2,5 dysza jakiś rp, bo jak te speedy kupowałem do kabiny malowania to w myciu schodziła z niego farba, śmieszne to nawet było, jak jest to nowe to daję rade potem się te pokrętła od szerokości same się ustawiają jak chcą, jak ktoś dba o sprzęt to posłuży zanim się wytłucze.
 

Fragles
Wysłany: 2012-05-28, 21:03   
0
UP DOWN

Posty: 44
Psikałem sikami dwoma, kupione po pochlebnych opiniach z for 2-3miechy codziennego malowania i śmietnik zaczęły puszczać powietrze i farbę mają strasznie badziewne kubki ale w miarę dobrze malowały .
aurita ma wąziutki strumień nadaje się do malowania rurek w dodatku ma dyszę wkręcaną w prawo a nasadę w lewo całkowita pomyłka jedno wkręcasz to drugie się odkręca za szerokość strumienia i tragiczny kubek który pęcznieje od rozpuszczalników dyskwalifikacja.
Fobo strasznie nierówno maluje z przebiegiem bardzo mu się to nasila dość wąski strumień całkowicie nie radzi sobie z gęstszym towarem zaczyna przerywać za to kubek ma dobry.
Expert tragiczna atomizacja widać jak pluje kroplami po jakimś czasie zaczął łapać gdzieś lewe powietrze i przerywać.
K2 Od roku psikam nim podkłady jest używany praktycznie codziennie chyba najszerszy strumień z tanich bubli jakie miałem do tej pory w ręku a miałem tego trochę, spokojnie można kłaść podkład na gładziutko w kosmos wali sporo materiału podobnie zresztą jak reszta wspomnianych, dobry jakościowo kubek, kładłem nim też akryle i klar radzi sobie dużo lepiej od ww.
airgunsatrochę mnie zawiodła dość szybko puściła farbę po iglicy(ale ma serwis), strumień nie za szeroki ale straty materiału nie porównywalnie mniejsze od wymienionych wyżej używana jedynie do akryli kilka razy dla testu metalik klar radzi sobie, mycie za samo to dla mnie jest warta zakupu ładnie z niej schodzi farba sporo miejsca za dyszą dobry kubek jakość natrysku o wiele lepsza od wszystkich wymienionych.

Były jeszcze jakieś ale już dawno poszły w zapomnienie zaskoczyła mnie jedynie trwałość pistoletu k2 rok bez awarii przeżył bez awaryjnie airgunse ma od niej sporo szerszy strumień i maluje do tej pory gdyby tylko nie ładował tyle towaru w powietrze był by bardzo ok, chociaż na tle reszty wypada bardzo dobrze.
 

wieslawt.1000 
Wysłany: 2012-06-30, 22:10   
0
UP DOWN
wieslawt.1000

Posty: 8
Skąd: Ustroń
Zainteresował mnie ten model, bo to jest komplet Stanleya i w dodatku dobry do mycia. Co sądzicie?
 

chudson
Wysłany: 2012-07-01, 00:32   
0
UP DOWN

Pomógł: 4 razy
Posty: 213
mi to nie wygląda na żadnego stanleya , ktoś sobie nazwe dorzucił do chińszczyzny. Wszystkie komplety pistolet + do pompowania + do konserwacji + do dmuchania + spirala wyglądają tak samo czyli CHINY .
 

Dumel19
Wysłany: 2012-07-01, 01:02   
0
UP DOWN

Pomógł: 5 razy
Posty: 397
Skąd: LKR
chudson napisał/a:
mi to nie wygląda na żadnego stanleya , ktoś sobie nazwe dorzucił do chińszczyzny. Wszystkie komplety pistolet + do pompowania + do konserwacji + do dmuchania + spirala wyglądają tak samo czyli CHINY .


chiny i to bardzo słabe, mój tata kupił kiedyś taki zestaw i po bodajze jakichś dwóch malowaniach przyczepy miotła lała tylko góra, nawet do podkładu sie nie nadawał, mam jeszcze chyba tylko pistolet do ropowania bo reszta sie rozleciała ;) na alledrogo szukaj Panie . pozdrawiam.
 
 

stux
Wysłany: 2012-07-10, 08:29   
0
UP DOWN

Posty: 1
Witam wszystkich,

mam szybkie pytanie, bo nie udało mi się znaleźć jednoznacznej odpowiedzi

Czy SICO Bronze RP ofertowany na allegro to jest to samo co HP ?

Kompresor 50l, chcę pomalować blotnik w czarnym akrylu

- jaka dyszę wybrać 1,3 czy 1,4 ? (ma to jakieś znaczenie w moim przypadku)

Do podkładu wystarczy wybrać jakieś FOBO HP z dyszą 1,7?
 

Sw.Piotrek 
Wysłany: 2012-07-10, 14:40   
0
UP DOWN

Pomógł: 2 razy
Posty: 636
Skąd: Łódź
Wszyscy zgodnie piszą że Sriko, Srałrita, Srobo to jedno wielkie g@wno.
Pomimo tego nadal są chętni na te pistolety.
Podziwiam, podziwiam.
_________________
http://niezalezna.pl/
 

Simon 
Wysłany: 2012-07-10, 15:38   
0
UP DOWN
inż


Pomógł: 2 razy
Posty: 97
Skąd: Zgierz
kup bronze rp z dyszą 1,3
_________________

 
 

diablo74 
Wysłany: 2012-07-10, 18:30   
0
UP DOWN

Pomógł: 7 razy
Posty: 600
ja bym radził 1.4 bo z klarem może być problem
 

Lackdoctor 
Wysłany: 2012-07-10, 19:08   
0
UP DOWN

Pomógł: 40 razy
Posty: 3754
diablo74 napisał/a:
1.4 bo z klarem może być problem

Ja radzę 1.3 bo z baza będzie problem.
_________________
Strona mojego znajomego w Belgii... mówi po naszemu. Bardzo fajne furki, bardzo różne ceny, nowe okazje praktycznie codziennie.
http://home.mobile.de/AUTOS-PAGNAER#ses
 

diablo74 
Wysłany: 2012-07-10, 21:13   
0
UP DOWN

Pomógł: 7 razy
Posty: 600
Lackdoctor napisał/a:
diablo74 napisał/a:
1.4 bo z klarem może być problem

Ja radzę 1.3 bo z baza będzie problem.

tak czy siak będzie problem :D
 

PROJEKTER
Wysłany: 2012-07-11, 08:44   
0
UP DOWN


Pomógł: 15 razy
Posty: 1838
Skąd: MODULAR - equipment
Jedyne wyjście zaraz po pierwszym lakierowaniu SRICO w kolorze sraczki, a czasami nawet po wyjęciu go z pudełka :

http://www.youtube.com/watch?v=kwDohJ6nNrc
_________________
Chcesz wiedzieć więcej ? ... projekter@projekter.pl
 

juny 
Wysłany: 2012-07-11, 08:48   
0
UP DOWN


Pomógł: 20 razy
Posty: 2384
Skąd: Ostrów WLKP
Ja mam to sico bronze 1.3 rp
I klar idzie bez problemu ;P
_________________

 

PROJEKTER
Wysłany: 2012-07-11, 11:32   
0
UP DOWN


Pomógł: 15 razy
Posty: 1838
Skąd: MODULAR - equipment
Dorośniesz do lakierowania samochodów ... zobaczysz różnice ... najpierw cię zatka ... potem zmienisz zdanie ... niestety już ze wstydem za wcześniej napisane posty ^^
_________________
Chcesz wiedzieć więcej ? ... projekter@projekter.pl
 

juny 
Wysłany: 2012-07-11, 15:47   
0
UP DOWN


Pomógł: 20 razy
Posty: 2384
Skąd: Ostrów WLKP
Może i tak ale jak narazie dzisiaj malowałem zderzak i efekt całkiem zadowalający :D
_________________

 

PROJEKTER
Wysłany: 2012-07-12, 21:00   
0
UP DOWN


Pomógł: 15 razy
Posty: 1838
Skąd: MODULAR - equipment
Kogo zadowalający ? ^^ .... wiem wiem zderzak był czarny jest w kolorze więc jest git ... ale za pistolet przepłaciłeś 50 zł ... za 12 zł miałbyś taki z zestawu do pompowania kół i równie zadowalając efekt malowania ;)
_________________
Chcesz wiedzieć więcej ? ... projekter@projekter.pl
 

juny 
Wysłany: 2012-07-12, 22:19   
0
UP DOWN


Pomógł: 20 razy
Posty: 2384
Skąd: Ostrów WLKP
Haha to daj mi 1500zł sobie kupie Sate :D
Wyśmiewac się każdy umie ale nikt nie dołoży :D hehe
_________________

 

PROJEKTER
Wysłany: 2012-07-13, 10:05   
0
UP DOWN


Pomógł: 15 razy
Posty: 1838
Skąd: MODULAR - equipment
Zarób sobie .... i nie wypisuj pier dół :tak: Kolejny roszczeniowiec się znalazł. ^^

Człeku ... SICO to gó wno. Chcesz to słuchaj madrych rad nie chcesz to się dalej mędrkuj jak wszyscy ci co potem musieli się zamknąć bo się za głośno "buldoczyli" ... albo ci co chwalili jak TY i musieli przyznać że popełnili błąd .... jak ten szajs rozpadł im się rekach. Cena Czyni Cuda i zawsze działa jak lep na frajer. Wpadłeś jak wielu przed tobą i kilka tysięcy po tobie ^^

I raczej pamiętaj że to nie moje zmartwienie czy Ty jesteś bogaty, czy biedny ? stać cię czy nie stać na coś co działa ?.Nie wiem - może przestań tyle żreć to zaoszczędzisz na jakieś lepsze narzędzia pracy. :spoko:

Cały ten temat jest z założenia Durny. Nie ma pistoletów dla amatorów i zawodowców. Są tylko takie które nadają się do realizacja jakiegoś zadania albo się do tego nie nadają . To samo z granicą ceny. Jak pistolet do 100 zł tzn że SATA już nie, nawet jak ktoś zechce ją za tyle sprzedać ?

Co to w ogóle jest za granica 100 zł ? Pistolet może kosztować 900 zł i być gów..no wart w przypadku refinishu ... i 50 zł i świetnie się nadawać do lakierowania mebli ogrodowych raz w roku.

Dorośniesz dzieciaku - zrozumiesz. :tak:
_________________
Chcesz wiedzieć więcej ? ... projekter@projekter.pl
 

LAKIEROWANKO Strona Główna » LAKIERNICTWO SAMOCHODOWE » Pomoc dla amatorów

Odpowiedz do tematu  
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Nie możesz załączać plików na tym forum
Możesz ściągać załączniki na tym forum
Skocz do: 

Powered by phpBB modified by Przemo © 2003 phpBB Group - recenzje anime