Autor |
Wiadomo¶æ |
|
tobiasz112
|
Wys³any: 2013-08-05, 19:04 lakierowanie tylnego blotnika
|
0
|
|
|
|
Witam. Koledzy w³a¶nie odpad³ mi lakier na tylnym blotniku przy ³±czeniu siê z progiem. Wielko¶æ odpadu to 2x3 cm wiêc wystarczy ma³a zaprawka plus cieniowanie. Tylko czy mo¿e mi kto¶ opisaæ krok po kroku jak mam dzia³aæ ??Wiêc oczyszczê to miejsce bez lakieru i zapodk³adujê , nastepnie podklad zmatuje p800 za¶ dlasze miejsce tzn stary klar p1500. Dalsz± czê¶æ b³otnika nale¿y przykryæ foli± aby ochroniæ przed malowaniem. tylko w którym miejscu to zrobiæ?? idealnie z koñcem zmatowanego klaru czy mogê dalej?? bo chodzi o to ze jak prysnê baz± na niezmatowany klar to nic siê nie stanie ?? bo w koñcu to ma³y element. A czy klar mo¿na pryskaæ na niezmatowany stary klar a nastêpnie rozciêczalnik do przej¶æ?? pozdrawiam i czekam na odp. |
|
|
|
|
KK
|
Wys³any: 2013-08-05, 20:50
|
0
|
|
|
Pomóg³: 23 razy Posty: 3347
|
|
|
|
|
robertwystep
|
Wys³any: 2013-08-06, 05:45
|
0
|
|
|
|
KK napisa³/a: | Rêce opadaj±. |
|
|
|
|
|
Robertlodz09
|
Wys³any: 2013-08-06, 06:08
|
0
|
|
|
Pomóg³: 61 razy Posty: 3387 Sk±d: £ód¿
|
tobiasz112 napisa³/a: | mo¿e mi kto¶ opisaæ krok po kroku jak mam dzia³aæ ? |
Czynno¶ci s± kolego bardzo proste....
Mo¿esz jechaæ do warsztatu zajmuj±cego siê naprawami lakierniczymi samochodów
lub po¶wiêciæ trochê czasu i poczytaæ o takiej naprawie tutaj na forum
tematów jest bardzo du¿o.... trzeba tylko chcieæ ....
Tutaj masz pierwszy "z brzegu" taki temat.......
http://lakierowanko.info/viewtopic.php?t=7750 |
|
|
|
|
tobiasz112
|
Wys³any: 2013-08-06, 10:45
|
0
|
|
|
|
tak tylko chodzi o to ze w maju robi³ mi ten b³otnik cz³owiek ktory pracuje w autoryzowanym serwisie skody. I teraz nie chce ten kole¶ tego poprawiæ wiec nie bêdê znów p³aci³ za naprawê. Chcê spróbowaæ sam. A je¶li siê nie uda to dopiero pojadê do prawdziwego szpeca. wiêc proszê o pomoc a nie "rêce opadaj±" |
|
|
|
|
tomek70
|
Wys³any: 2013-08-06, 11:30
|
0
|
|
|
|
tobiasz112 napisa³/a: | Chcê spróbowaæ sam | S±dz±c po pytaniach jakie zadajesz , to nigdy tego nie robi³e¶. Uwierz mi , na 99 % nie bêdziesz zadowolony. Nie da siê w dwóch zdaniach opisaæ przebiegu takiej naprawy , wiêc poczytaj. Przy okazji na pewno dowiesz siê jeszcze innych rzeczy. |
|
|
|
|
maciozw
|
Wys³any: 2013-08-06, 11:52
|
0
|
|
|
|
tomek70 napisa³/a: | tobiasz112 napisa³/a: | Chcê spróbowaæ sam | S±dz±c po pytaniach jakie zadajesz , to nigdy tego nie robi³e¶. Uwierz mi , na 99 % nie bêdziesz zadowolony. Nie da siê w dwóch zdaniach opisaæ przebiegu takiej naprawy , wiêc poczytaj. Przy okazji na pewno dowiesz siê jeszcze innych rzeczy. |
Nie poddawaj siê zajrzyj tutaj.
Naprawa sprayem |
|
|
|