Szukaj FAQ Album

Autor Wiadomość
tobiasz112
Wysłany: 2013-08-05, 20:04   lakierowanie tylnego blotnika
0
UP DOWN

Witam. Koledzy w³aœnie odpad³ mi lakier na tylnym blotniku przy ³¹czeniu siê z progiem. WielkoœÌ odpadu to 2x3 cm wiêc wystarczy ma³a zaprawka plus cieniowanie. Tylko czy mo¿e mi ktoœ opisaÌ krok po kroku jak mam dzia³aÌ ??Wiêc oczyszczê to miejsce bez lakieru i zapodk³adujê , nastepnie podklad zmatuje p800 zaœ dlasze miejsce tzn stary klar p1500. Dalsz¹ czêœÌ b³otnika nale¿y przykryÌ foli¹ aby ochroniÌ przed malowaniem. tylko w którym miejscu to zrobiÌ?? idealnie z koùcem zmatowanego klaru czy mogê dalej?? bo chodzi o to ze jak prysnê baz¹ na niezmatowany klar to nic siê nie stanie ?? bo w koùcu to ma³y element. A czy klar mo¿na pryskaÌ na niezmatowany stary klar a nastêpnie rozciêczalnik do przejœÌ?? pozdrawiam i czekam na odp.

KK 
Wysłany: 2013-08-05, 21:50   
0
UP DOWN

RĂŞce opadajÂą.

robertwystep 
Wysłany: 2013-08-06, 06:45   
0
UP DOWN

KK napisał/a:
RĂŞce opadajÂą.

:tak:

Robertlodz09 
Wysłany: 2013-08-06, 07:08   
0
UP DOWN

tobiasz112 napisał/a:
moÂże mi ktoÂś opisaĂŚ krok po kroku jak mam dziaÂłaĂŚ ?

CzynnoÂści sÂą kolego bardzo proste.... ;)

MoÂżesz jechaĂŚ do warsztatu zajmujÂącego siĂŞ naprawami lakierniczymi samochodĂłw :tak:
lub poÂświĂŞciĂŚ trochĂŞ czasu i poczytaĂŚ o takiej naprawie tutaj na forum :tak:
tematĂłw jest bardzo duÂżo.... trzeba tylko chcieĂŚ .... ;) :tak:

Tutaj masz pierwszy "z brzegu" taki temat....... :tak:
http://lakierowanko.info/viewtopic.php?t=7750

tobiasz112
Wysłany: 2013-08-06, 11:45   
0
UP DOWN

tak tylko chodzi o to ze w maju robiÂł mi ten bÂłotnik czÂłowiek ktory pracuje w autoryzowanym serwisie skody. I teraz nie chce ten koleÂś tego poprawiĂŚ wiec nie bĂŞdĂŞ znĂłw pÂłaciÂł za naprawĂŞ. ChcĂŞ sprĂłbowaĂŚ sam. A jeÂśli siĂŞ nie uda to dopiero pojadĂŞ do prawdziwego szpeca. wiĂŞc proszĂŞ o pomoc a nie "rĂŞce opadajÂą"

tomek70
Wysłany: 2013-08-06, 12:30   
0
UP DOWN

tobiasz112 napisał/a:
ChcĂŞ sprĂłbowaĂŚ sam
SÂądzÂąc po pytaniach jakie zadajesz , to nigdy tego nie robiÂłeÂś. Uwierz mi , na 99 % nie bĂŞdziesz zadowolony. Nie da siĂŞ w dwĂłch zdaniach opisaĂŚ przebiegu takiej naprawy , wiĂŞc poczytaj. Przy okazji na pewno dowiesz siĂŞ jeszcze innych rzeczy.

maciozw 
Wysłany: 2013-08-06, 12:52   
0
UP DOWN

tomek70 napisał/a:
tobiasz112 napisał/a:
ChcĂŞ sprĂłbowaĂŚ sam
SÂądzÂąc po pytaniach jakie zadajesz , to nigdy tego nie robiÂłeÂś. Uwierz mi , na 99 % nie bĂŞdziesz zadowolony. Nie da siĂŞ w dwĂłch zdaniach opisaĂŚ przebiegu takiej naprawy , wiĂŞc poczytaj. Przy okazji na pewno dowiesz siĂŞ jeszcze innych rzeczy.

Nie poddawaj siĂŞ zajrzyj tutaj.
Naprawa sprayem

LAKIEROWANKO Strona Główna » LAKIERNICTWO SAMOCHODOWE » Pomoc dla amatorĂłw

Odpowiedz do tematu