Szukaj FAQ Album

Autor Wiadomo¶æ
tobiasz112
Wys³any: 2013-08-05, 19:04   lakierowanie tylnego blotnika
0
UP DOWN

Witam. Koledzy w³a¶nie odpad³ mi lakier na tylnym blotniku przy ³±czeniu siê z progiem. Wielko¶æ odpadu to 2x3 cm wiêc wystarczy ma³a zaprawka plus cieniowanie. Tylko czy mo¿e mi kto¶ opisaæ krok po kroku jak mam dzia³aæ ??Wiêc oczyszczê to miejsce bez lakieru i zapodk³adujê , nastepnie podklad zmatuje p800 za¶ dlasze miejsce tzn stary klar p1500. Dalsz± czê¶æ b³otnika nale¿y przykryæ foli± aby ochroniæ przed malowaniem. tylko w którym miejscu to zrobiæ?? idealnie z koñcem zmatowanego klaru czy mogê dalej?? bo chodzi o to ze jak prysnê baz± na niezmatowany klar to nic siê nie stanie ?? bo w koñcu to ma³y element. A czy klar mo¿na pryskaæ na niezmatowany stary klar a nastêpnie rozciêczalnik do przej¶æ?? pozdrawiam i czekam na odp.

KK 
Wys³any: 2013-08-05, 20:50   
0
UP DOWN

Pomóg³: 23 razy
Rêce opadaj±.

robertwystep 
Wys³any: 2013-08-06, 05:45   
0
UP DOWN

Sk±d: Bydgoszcz
KK napisa³/a:
Rêce opadaj±.

:tak:

Robertlodz09 
Wys³any: 2013-08-06, 06:08   
0
UP DOWN

Pomóg³: 61 razy
Sk±d: £ód¿
tobiasz112 napisa³/a:
mo¿e mi kto¶ opisaæ krok po kroku jak mam dzia³aæ ?

Czynno¶ci s± kolego bardzo proste.... ;)

Mo¿esz jechaæ do warsztatu zajmuj±cego siê naprawami lakierniczymi samochodów :tak:
lub po¶wiêciæ trochê czasu i poczytaæ o takiej naprawie tutaj na forum :tak:
tematów jest bardzo du¿o.... trzeba tylko chcieæ .... ;) :tak:

Tutaj masz pierwszy "z brzegu" taki temat....... :tak:
http://lakierowanko.info/viewtopic.php?t=7750

tobiasz112
Wys³any: 2013-08-06, 10:45   
0
UP DOWN

tak tylko chodzi o to ze w maju robi³ mi ten b³otnik cz³owiek ktory pracuje w autoryzowanym serwisie skody. I teraz nie chce ten kole¶ tego poprawiæ wiec nie bêdê znów p³aci³ za naprawê. Chcê spróbowaæ sam. A je¶li siê nie uda to dopiero pojadê do prawdziwego szpeca. wiêc proszê o pomoc a nie "rêce opadaj±"

tomek70
Wys³any: 2013-08-06, 11:30   
0
UP DOWN

tobiasz112 napisa³/a:
Chcê spróbowaæ sam
S±dz±c po pytaniach jakie zadajesz , to nigdy tego nie robi³e¶. Uwierz mi , na 99 % nie bêdziesz zadowolony. Nie da siê w dwóch zdaniach opisaæ przebiegu takiej naprawy , wiêc poczytaj. Przy okazji na pewno dowiesz siê jeszcze innych rzeczy.

maciozw 
Wys³any: 2013-08-06, 11:52   
0
UP DOWN

tomek70 napisa³/a:
tobiasz112 napisa³/a:
Chcê spróbowaæ sam
S±dz±c po pytaniach jakie zadajesz , to nigdy tego nie robi³e¶. Uwierz mi , na 99 % nie bêdziesz zadowolony. Nie da siê w dwóch zdaniach opisaæ przebiegu takiej naprawy , wiêc poczytaj. Przy okazji na pewno dowiesz siê jeszcze innych rzeczy.

Nie poddawaj siê zajrzyj tutaj.
Naprawa sprayem

LAKIEROWANKO Strona G³ówna » LAKIERNICTWO SAMOCHODOWE » Pomoc dla amatorów

Odpowiedz do tematu  
Nie mo¿esz pisaæ nowych tematów
Nie mo¿esz odpowiadaæ w tematach
Nie mo¿esz zmieniaæ swoich postów
Nie mo¿esz usuwaæ swoich postów
Nie mo¿esz g³osowaæ w ankietach
Nie mo¿esz za³±czaæ plików na tym forum
Mo¿esz ¶ci±gaæ za³±czniki na tym forum
Skocz do: